Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Fri Jul 08, 2022 4:01 pm

Pa ću nastavit sa Ultrom.Večeras je prva od tri noći bumbizavanja a ne glazbe.U nedilju i ponediljak ujutro ću ih opet vidit svakakve po cestama,zidićima,žbunju,bus postajama,napola žive i dezorijentirane. :? Dva lita smo bili pošteđeni tih pizdariji ali ono što je gore, da ta Ultra promovira,svjesno ili nesvjesno, da se ovdje sve može,ono ća u njihovim državama ne mogu,odnosno plaćaju velike globe.Ne mislim u cijeloj priči na organizatora ludila već na konzumente svega toga.Ne čini organizator pizdarije već publika.Pa se tako pročulo za ovi nesritni grad pa nam sad dolaze horde neobuzdanih i nekulturnih,neiživljenih mladih ljudi iz ciloga svita,uriniraju po centru grada,laju do 6 ujutro,povraćaju i seru di stignu.
Misle da su oni glavni i da je sve njihovo ako imaju dolar više u žepu?! :evil: "Ugrožene" okolne stanare Parka mladeži kupe sa ništo karat,koje oni onda priprodaju i zato mučidu jer se lipa lova ubaci u inače tanke takujine. ;) Iza i prin te Ultre smo dobili najgori profil gostiju koji ne jedu meso,ribu i plodove mora po restoranima već trokut one pizze i pivušu.To nam je sad klijentela.Krasno,ako ćemo se zahebavat! Fali samo jedan ogromni šator i onda bi cili grad moga bit najveći cirkus na svitu. :(
U Splitu imamo turiste i turizam kojeg niko normalan na svitu neće i ne voli.Pas mater onima koji su ovo sranje prvi put pustili u Split! Deboto mi je draže da je opet korona nego ti debili koji neznaju da su živi a kamoli ća je prava glazba.Fuck :!:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 08, 2022 4:09 pm

Sve si točno napisa, sve potpisujem, samo si zaboravija da redovno "kupe" i one koji su uselili u braniteljske stanove, kraj Turske kule i stadiona, jer su oni bili bezobzirniji u traženjima "naknade" za duševne boli i buku ! ;) Informacija iz prve ruke.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 08, 2022 9:36 pm

Dile im se karte svima pa i tima koje si spomenija.Onda ih oni prodaju 300,400 kn jeftinije nego dođu.Trodnevna karta se trži oko 700 kn.4 člana obitelji po 3 karte je 12 karti.Suma 8400kn :!: :o I ja bi ih istrpija 3 noći za tu lovu.Ja cili misec dežuram noćne za puno manje novaca.Eto,primija bi na 3 noći i jednu plavu Ukrajinku. :D Osim toga niko im ne brani tri noći pronaći drugi smještaj,daleko od Parka mladeži. ;) Kužiš Njofra?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jul 09, 2022 6:32 am

Sve ja znan, i kako je ta struktura "ucijenila" ULTRA-u, omar prve godine održavanja, i onda se to nastavilo, radi mira u kući !
To mi je priča suborac, koji tamo ima stan. Točno pišeš, svi su dobili, i onda se to krčmi po nešto nižoj cijeni...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 10, 2022 7:04 am

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ziv ... ju-1207104
Normalno, odnosno nije normalno, da niko nikoga ne hebe ! Ne idu tabletice, alkohol, i dica zajedno ! Slonići, žirafe i pasići, bezazleno i nevino izgledaju, samo, nakon njih je - adio pameti, spržen mozak. Ako je to napredak, loše nam se piše.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 10, 2022 1:53 pm

Nije to sirotinjska mladež.Puni su ka šleper.Ne vozim brigu za njih,kao ni oni o meni.Neka se izdrogiraju,boli me briga,reka bi Lugar. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 11, 2022 8:50 am

Udariću pastira, i stado će se razbježati...
Čuvena Isusova rečenica je aktuelna i dan danas, u mnogim prigodama, pa tako i u HRS-u ! Ako već vodstvo HRS-a ne haje za DAn hrvatskih radioamatera, i rođenje najvećeg velikana elektro i radio tehnike u povijesti, Nikole Tesle, zašto šute članovi ?
Nije valjda da su i oni indoktrinirani ? Pod utjecajem Amera će slaviti rođenje TA Edisona, koji je, BTW, pokrao Teslu ?

Da rezimiram, portal HRS-a ne zadovoljava ni minimum potrebe, želje i normalnog stanja radioamatera u Hrvatskoj, ali to nije nikakva novost. To se stanje proteže godinama, samo je, s godinama, sve gadljivije.

I te vladajuće uopće nije sram, neki dan odlučivati o priznanju Nikola Tesla, a jučer ga ignorirati da postoji ! I onda se još bune što ga u Srbiji prisvajaju ! Što reče drug Tito : Gdje smo mi slabi, tu se neprijatelj ubacuje, i radi ! Citat iz govora na Rivi, prije 60 godina, osobno slušao- Ništa se nije prominilo, do dan danas.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 16, 2022 12:16 pm

Činjenice su sljedeće:
-od očitovanja HAKOM-a (rujan 2021) nije izdan ni jedan prijedlog pozivne oznake strancima.
-HRS ne naplaćuje izdavanje pozovne oznake članovima, samo izdavanje pozivne oznake po izboru i nečlanovima HRS-a
Izdavanje pozivnih oznaka strancima dugo godina je bila siva zona. U tijeku su izmjene odgovarajućih akata koje bi trebale regulirati to pitanje.
Glede korištenja QSL-biroa, stranac koji ima 9A pozivnu oznaku može koristiti 9A QSL biro samo za veze učinjene pod 9A pozivnom oznakom.

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju. Ovo naprijed, kvotirano, je napisao predsjednik HRS-a. Bez srama i stida. Jer, obraza nema. Ovo je moga napisati samo onaj koji stalno krši zakon, i onda, naknadno, to uvija u celofan zakonitosti.

Ajmo, iz početka. HAKOM se očitovao NAKON što sam ja podnio pismenu predstavku, navodeći eklatantne primjere nezakonitih radnji, određene grupe, koja je imala aktivne pomagače u HRS-u, Stručnoj službi, i neovisnim pojedincima.
Iako su nezakonite radnje dokazane, NITKO nije snosio nikakve konsekvence za svjesne nezakonite radnje, očiti kriminal.
Nije se ukinula NIJEDNA dozvola za rad, iako su svi sudionici ZNALI da su podaci SVJESNO krivotvoreni, i, samim time, podliježe KZ. Predobro se zna tko je što, od sudionika, dužan učiniti, automatizmom, po sili zakona, bez dodatnih inputa, i inicijacija !

Milin laže i glede pozivnih oznaka. Stranci su dobijali (kupovali) ciljane oznake, Hrvati, dragovoljci DR-a, i časnici HV-e su bili ucjenjivani, baš kao i moja supruga. Cjelokupnu dokumentaciju i činjenice sam dostavio HAKOM-u, nisu poduzeli ništa.
Milina, i njegovu kliku, su dijelili milimetri od sudske tužbe.
I još jedno slovo, notorna je laž da je izdavanje pozivnih oznaka strancima (bila) siva zona. Neka, za zoran primjer, objasni hrvatskoj javnosti kako mu je gost u kući dobio pozivnu oznaku 9A8UA ? Da li su QSL -ke za taj znak, hendlane od strane njegove kćeri, kako nas uči qrz.com ?

Nije izdavanje pozivnih oznaka strancima siva zona, nego privatni manageri, koji (za nesumnjivu osobnu korist) hendlaju QSL-ke, strancima, gastarbajterima, i etničkim Hrvatima, za sramotnih 300 kuna, iznos koji je sam Milin isforsirao, da bi se zamaglio vidik hrvatskim radioamaterima, i to za samo zadnje dvije godine ! Šta je bilo od 1999 do danas ? Samo jedna osoba je provukla više od 200.000 karata, u oba smjera. Sve smo to platili mi, pokorni platiše, porezni obveznici RH, i vječni poslušnici !

I još jedno slovo, ta američka grupa , nakon početnih grešaka u koracima, strogo hendla QSL-ke preko LoTW-a ili drugim elektronskim putem. Kao da je to poanta ? Bit je mog javnog angažmana razotkrivanje kriminala, i svega suprotno zakonima.

Milin je toliko bezobrazan, da je, svojedobno, javno napisao, citiram, "da je dao u zadatak Ulipu da pripremi izmjene zakona", hoće reći da se izbaci iz zakona ono što vrijedi i za druge aktivnosti stranaca, u njihovom djelovanju u RH.
Duboko se nadam da će se ministarstvo uprave i ravnateljstvo policije oštro usprotiviti tome.

Ima još, ali neki postupci su u tijeku, pa mi nije dozvoljeno iznositi detalje. Biće veselo, bože pravde.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 17, 2022 8:55 am

Još par riječi, o liku i djelu druga Milina, da bi i mlađi čitatelji znali, a stariji osvježili pamćenje.

Dakle, prije 12 godina u Kraljevici, dok je utirao put tronu, donio je kanistar kaštelanskog crnjaka. Kad je završio službeni dio programa, on i njegovi istomišljenici - alkosi, su se povukli u jednu sobu, gdje je bilo pijančevanje, galama, neartikulirana pjesma.
Ujutro je drug Milin, na pitanje šefa recepcije hotela Kraljevica tko je to nočas bučio i izazivao nered, lakonski odgovorio : To su radili Koki i Mihovil ! A nas dva kupili jednu bočicu od 7 deca, pijuckali i tiho razgovarali do dvi ure, niko nas nije vidija ni čuja.

Tu priča ne završava, nego počinje ! Iduće godine, kad smo došli, šef recepcije nas je odbio s obrazloženjem da nema mjesta.
Kelava Tomo došao dva sata poslije nas, bez rezervacije, i naravno, dobio sobu.

Drago čitateljstvo, ja više od 40 godina ZNAM s kim imam posla, vi ne znate, budite uvjereni da ćete saznati, na teži način.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 18, 2022 8:52 am

Stranom državljaninu, koji ima odgovarajući certifikat za položeni radioamaterski ispit u okviru CEPT-a ili odgovarajuću CEPT dozvolu, može se izdati dozvola za uporabu radiofrekvncijskog spektra uamaterskojslužbi koja odgovara njegovu radioamaterskom razredu i na temelju koje može upotrebljavati amatersku radijsku postaju u Republici Hrvatskoj u razdoblju duljem od tri mjeseca

Ovo je okačija pametni Martin, misli da smo mi bedasti. Možda se on druži s takvima, pa generalizira...

Za poznavatelje hrvatskog standardnog jezika, izraz "može upotrebljavati ARS u RH u razdoblju dužem od 3 mjeseca", znači da je NJEGOVA postaja u Hrvatskoj, a 99% ih nije nikada ni vidjelo Hrvatsku !
Ako koristi privatnu tuđu remote postaju, ne može nijednom tijelu, ne u Hrvatskoj, nego igdje na svijetu dokazati da to koristi besplatno ! Znači, plaća. A HAKOM je , nedvosmisleno rekao da je to protuzakonito.
Demagogija je, najniže vrste da osoba ima OIB, i firmu, ta ista ne može i ne smije davati komercijalne usluge na RA opsegu !
Znači, radi protiv zakona, i to svjesno.

Ponoviću se, po ne znam koji put, predmetna privatna tvrtka je sve učinila da sama sebe optuži, sama je na internetu predočila dokaze protiv sebe ; HRS je na mreži, ali nema volje da zabije ponuđeni smeč ? Jer su pojedinci "kupljeni", i to odavno ?
HAKOM i ministarstvo financija (za sada) ne reagiraju. Budu...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK