Činjenice su sljedeće:
-od očitovanja HAKOM-a (rujan 2021) nije izdan ni jedan prijedlog pozivne oznake strancima.
-HRS ne naplaćuje izdavanje pozovne oznake članovima, samo izdavanje pozivne oznake po izboru i nečlanovima HRS-a
Izdavanje pozivnih oznaka strancima dugo godina je bila siva zona. U tijeku su izmjene odgovarajućih akata koje bi trebale regulirati to pitanje.
Glede korištenja QSL-biroa, stranac koji ima 9A pozivnu oznaku može koristiti 9A QSL biro samo za veze učinjene pod 9A pozivnom oznakom.
Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju. Ovo naprijed, kvotirano, je napisao predsjednik HRS-a. Bez srama i stida. Jer, obraza nema. Ovo je moga napisati samo onaj koji stalno krši zakon, i onda, naknadno, to uvija u celofan zakonitosti.
Ajmo, iz početka. HAKOM se očitovao NAKON što sam ja podnio pismenu predstavku, navodeći eklatantne primjere nezakonitih radnji, određene grupe, koja je imala aktivne pomagače u HRS-u, Stručnoj službi, i neovisnim pojedincima.
Iako su nezakonite radnje dokazane, NITKO nije snosio nikakve konsekvence za svjesne nezakonite radnje, očiti kriminal.
Nije se ukinula NIJEDNA dozvola za rad, iako su svi sudionici ZNALI da su podaci SVJESNO krivotvoreni, i, samim time, podliježe KZ. Predobro se zna tko je što, od sudionika, dužan učiniti, automatizmom, po sili zakona, bez dodatnih inputa, i inicijacija !
Milin laže i glede pozivnih oznaka. Stranci su dobijali (kupovali) ciljane oznake, Hrvati, dragovoljci DR-a, i časnici HV-e su bili ucjenjivani, baš kao i moja supruga. Cjelokupnu dokumentaciju i činjenice sam dostavio HAKOM-u, nisu poduzeli ništa.
Milina, i njegovu kliku, su dijelili milimetri od sudske tužbe.
I još jedno slovo, notorna je laž da je izdavanje pozivnih oznaka strancima (bila) siva zona. Neka, za zoran primjer, objasni hrvatskoj javnosti kako mu je gost u kući dobio pozivnu oznaku 9A8UA ? Da li su QSL -ke za taj znak, hendlane od strane njegove kćeri, kako nas uči qrz.com ?
Nije izdavanje pozivnih oznaka strancima siva zona, nego privatni manageri, koji (za nesumnjivu osobnu korist) hendlaju QSL-ke, strancima, gastarbajterima, i etničkim Hrvatima, za sramotnih 300 kuna, iznos koji je sam Milin isforsirao, da bi se zamaglio vidik hrvatskim radioamaterima, i to za samo zadnje dvije godine ! Šta je bilo od 1999 do danas ? Samo jedna osoba je provukla više od 200.000 karata, u oba smjera. Sve smo to platili mi, pokorni platiše, porezni obveznici RH, i vječni poslušnici !
I još jedno slovo, ta američka grupa , nakon početnih grešaka u koracima, strogo hendla QSL-ke preko LoTW-a ili drugim elektronskim putem. Kao da je to poanta ? Bit je mog javnog angažmana razotkrivanje kriminala, i svega suprotno zakonima.
Milin je toliko bezobrazan, da je, svojedobno, javno napisao, citiram, "da je dao u zadatak Ulipu da pripremi izmjene zakona", hoće reći da se izbaci iz zakona ono što vrijedi i za druge aktivnosti stranaca, u njihovom djelovanju u RH.
Duboko se nadam da će se ministarstvo uprave i ravnateljstvo policije oštro usprotiviti tome.
Ima još, ali neki postupci su u tijeku, pa mi nije dozvoljeno iznositi detalje. Biće veselo, bože pravde.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja