Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Fri Feb 18, 2022 10:30 am

EXCEL A.D. 1997 :lol: :lol:
Pa su oni za Europu :?: :roll:
A da organiziramo tombolu pa lovu za novi a?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 18, 2022 11:04 am

Slušaj Reni, ja se nikada u životu nisam naruga nekome tko ne zna. Ja prezirem one koji ne znaju, a neće da nauče, pogotovo ako imaju (besplatnu) priliku, i nitko im ne sjedi za vratom. Mi, godinama, trpimo nevješto skrojene tablice, tekstove koje ne znaju, ni urediti, ni staviti u pravi format, u prosjeku bi se svaki osrednji dokument koji one izdaju, mogao skratiti za par listova ! Hebe se njih, one od 2015. nisu poslale nijedno pismeno u klubove, ne kupuju oni papir, i tonere, o printerima da ne govorim. Nije moj klub manjinski, pa da imamo koliko nam treba !

No da se vratimo spisku, puno se iz njega da iščitati, tko hoće, i tko je pismen. U bratskom gradskom radio klubu u 2020. 33 članarine, u 2021. 29 ! Da li je to rezultat predanog i požrtvovnog rada dobrovoljnog tajnika ?
U dragoj mi Garešnici, u 2020. samo 1 (biće to gospon Vida?), odma lani naša još dvojicu, za preferans.
Novi Bokanjac mi je konstanta, tamo su uvik 2, biće dosta za Zvjezdano selo.
U CRT-u, je stalno jedan, koji je čuvar ognjišta. Tako i treba, on im je zadnja linija obrane.
U Vinkovcima jedan, u 2020. su bila 2 ! Biće oni drugi iša revitalizirati RK Hanibal Lucić u Hvaru ?

Ma još nešto mi bode oči. Ljudi ispunjavaju tablicu, ali se nezgrapno izražavaju ; ne rabe pravilno hrvatski jezik. Kraj svakog kluba, u produžetku, zadnja rubrika, kategorija članstva, svima piše "redovit" !
Ma nije to baš tako. Kako netko može bit redovit, a nema članova ? Kako, ili zašto, "redovit" klub ne plaća ništa Savezu nekoliko godina ? Kako i zašto se trpe klubovi bez popisa članova ?
Zašto ima neprirodno puno klubova koji ne plaćaju ništa odlukom IO-a ? Moj klub, i njemu slični, plaćamo za njega, ili njih ! Isto kao i za one lovaše, koji za lemozinu od 300 kuna, nabiju HRS-u svake godine visoke račune za ekspedit QSL-ki, u zemlji , i po bijelom svijetu ! I tako zadnje 22 godine. Sve pokriva sramotna odluka koju je isforsirao drug Laureat.
I da bar muči, nego svako malo serucka, kako rad QSL biroa ne pokriva HZTK, kako to puno košta, kako se oni "snalaze" ! Laž do laži. U isto vrijeme, v.d. QSL manager nije podnio račune koliko nas u svakoj kalendarskoj godini košta QSL promet ! Nije podnio, jer bi mi učinili raščlambu, i vrlo brzo došli do činjenica koje ja tvrdim da su istinite i točne, ali bez računa, troškova, i fizičkog obujma hendlanja za inozemce, i posebno za porezne obveznike Hrvatske, nećemo nikada moći kvalitetno razgovarati, ni odlučiti.

Ima još, pun Tamić.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 19, 2022 12:29 pm

Kako rekoh, ima još pun Tamić, pa da ga malo iskrcamo ! ;)
Dvojio sam da li pisati pod ovim topicom, ali sam ipak odlučio ovdje. U Petrinji figuriraju dva kluba. U zadnje dvije godine, jedan je obje godine stavio 0 članova, a drugi jednog lani, ove godine ništa ! Jedan ni savezu nije dao ni lipe lani, a ove godine su oba oslobođena članarine, odlukom IO-a. Jednome piše QSL via 9A3JB ! Čujem ga jutros u 5 uri, di cipa u ARRL DX CW C. Znači, radi se (nema veze šta je one man show), pisat će se karte, slat će se, a netko drugi da financira biro ? Koji se financira iz članarina. Tamo su išli i oni famozni vokci, koji su isto kupljeni od naših novaca, nezakonitim postupanjem predsjednika HRS-a.
Dragi štioci, ne moram vam nacrtati da je to sve tako, jer su oni dio korpusa koji je izglasao ovu i ovakvu vlast u HRS-u.
A mi plaćamo tuđe gušte. Dokle ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 20, 2022 8:35 am

Spiskovi, članarine, registracije, akreditacije, sve se to, između ostalih dokaza, nalazi, između redaka, u spiskovima klubova.
Za one koji hoće i vole čitati, a cijene istinu prije svega, otvara se kompletna "igra" i štela, koja je bila potrebna da bi se ostvarili izbori za predsjednika. Ovim dokumentima treba priložiti i spisak klubova koji su platili članarinu 2019. , i slijepac bi progledao.
Jer, bazna godina je bila 2019. , i s time su Pilat i ekipa pokušali zahebati Vinceka, ovako su se samo izblamirali, i pokazali svoje pravo lice. Meni nisu, jer znam, od dana izbora na skupštini 2016. koga su bili izabrali, večina od jedne trećine klubova !
Ovaj je doista predsjednik "u kontinuitetu" jer ni on nije dobio puno više. Doista reprezentativni uzorak.

Još dok je stolovao Pilat, netko je u ime HRS-a bio "prišapnuo" uredu državne uprave u Splitu da nam "pročešlja" papire. Spremno smo im dali sve što su tražili. Kad se sve završilo, reče mi referentica : "A što su vas prokazivali, kad je sve u redu ?"
Ona jadna, dobronamjerna i naivna, nije shvatila da se strogoća ne trenira na kriminalcima, nego na poštenima ! Ova HRS vlast počiva na klubovima koji, većinom, nisu usklađeni sa zakonom, a članarinu plaćaju (ili ne plaćaju, odlukom IO ! ) . Odgovorne osobe tih klubova su prekršitelji, a oni koji ih potiču na takvo ponašanje, i imaju korist od toga, su kriminalci. Isti oni koji su u skupštini ZTK u Splitu digli ruke da se izbriše moj klub, utemeljitelj Narodne tehnike u Splitu.
Šta mislite, zašto smo čekali 50 dana da se objavi spisak plaćenih članarina za 2021. ? Zato jer pojedinci plaćaju u 2022. za 2021. !
Toga je bilo i u 2019. i 2020. , što ne bi bilo i sada ? Zar nisu "u kontinuitetu" ? Potanko mi je objasnio Vincek, i pokazao materijalni dokaz ! Zato im i nije šmekao.

Sad će nama procvitat, kad nam Rusi rade na remote stanicama po Hrvatskoj ! Željno očekujem javno očitovanje predsjednika.
Neće moć izać iz zgrade u D-12, koliko će mu narasti nos. Valjda će mu pomoći Ulip ? Kad već nije HRS-u...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 23, 2022 10:34 pm

Kad sam vidio "poziv" pomoćnice tajnice da joj ljudi šalju svoje video uratke, da bi ih ona onda stavljala na HRS youtube channel, mislio sam da sam krivo vidio ?! Ta onaj tko je to snimio , zna staviti na you tube, ako hoće, ne treba mu HRS ! No ovdje "miriše" na kićenje tuđim zaslugama, baš kao i rubrika projekti, gdje piše HRS projekti, a nijedan ustvari nije.
Uopće, moj je dojam da je autorica apela, nešto kao ženski Marko, i ona njegova čuvena "baza" o FB-u i masovnosti u HRS-u. Zidne novine su vam domet. Ali ne sa falšim paketićima QSL karata, koje nitko nije dobio. Nije vas sram dovoditi članstvo u svjesnu zabludu, ustvari, smatrati ih glupanima ?

Niste zaboravili, ne tako davno, njezin "apel" za fotkama iz povijesti RA u Hrvatskoj, za monografiju HZTK ? Automatski proleti kroz glavu da se bavi svim i svačim, osim onim za što je primljena.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 24, 2022 3:57 pm

Objesili su konačne rezultate 9ACWC 2021, Postaji 9A0KG nije pomoglo ni 2 kW, ni činjenica da su radila 4 operatora iz tri različita matična kluba !
Ali, to nije sve. Na prigodnim postajama 9A21YOTA i 9A0YOTA su radile tri osobe, sve tri stranci ! Mašala ! Ovo HRS vodstvo nas zaista vodi u svijetlu budućnost !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Feb 26, 2022 5:02 am

A di su mu svi oni pusti telegrafisti koje je obučio na ZS-u? :D Nisu pomrli,Bože mi oprosti,sve sama mladež.Pa novo uređena prostorija za obuku istih sa novim pločicama,stolovima. Premladi su da su već zaprdili za Njemačku,Irsku? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 26, 2022 9:02 am

Sićan se ja, jedne lijepe godine, kad je, mislim, prijatelj Mike bija prešidente, da su kupili vrlo skupu Hi-Fi liniju, u racku, skoro ka za profesionalce. Kad su ga dobronamjernici pitali, zašto, i kako je došlo do toga, odgovorio je nehajno : To je bilo predviđeno u planu i programu za ovu godinu !

Mislim da se "velika čistka" u , sad već starim, prostorijama dogodila po istom načelu, trebalo je pripremiti prostor za novog najmoprimca, samo 99% članova to nije znalo ! Onih tridesetak navodnih tečajaca je bio mjehur od sapunice, sredstvo da se dođe do namjenskih sredstava od HRS-a, i da se prikaže više članova, u selu Potemkinovo.

Prosjek starosti osobnih operatora im je preko 60 godina, a u druge upiru prstom ! U Supetru, u klubu iz istog ešalona, prosjek je iznad 70 ! Drugovi su zaboravili da se svoja šporka roba pere u SVOJOJ mašini, i da se prvo mora pomesti ispred SVOJIH vrata. Mi ih, na žalost, nemamo, a tome su dali aktivni doprinos upravo predstavnici RK-a Marjan , Gomilica i Vidova gora, svojim nečasnim radnjama i ponašanjem u ZTK i ŽZTK u SDŽ.
Ali, ima boga. Sve što su svjesno radili protiv nas, događa im se u svojim klubovima, rastaču se iznutra, i raspast će se, sami od sebe, bez tuđih utjecaja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 04, 2022 8:17 pm

Periodički, svako malo, iskoči poneki lumen iz sivila, s idejom o reanimaciji mrtvaca, zvanog HRSVKS. Ne želeći biti prost, a nemajući odgovarajući pridjev, nameće mi se ona čuvena rečenica "lakše metar u šupak, nego cenat u glavu!". Jer, ciklično se pojavi netko koji to "otkrije" i burgija, dokle, eventualno, svi pametniji, ne popuste ! Taj sam scenarijo vidio barem desetak puta u svom RA stažu.
I nije im bilo dosta što ih nema ni u spisku klubova za 2020, ni za 2021. g. , nije im dosta što je odavno država preko svojih službi, koje to profesionalno obavljaju, poručila radioamaterima da im nismo potrebni, ne, uvijek se nađe neki lik, koji bi se igrao sustava, unutar sustava, vlasti unutar vlasti. Ne meže.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 09, 2022 9:39 pm

Bio sam u metropoli, i namjerno se nisam javio nijednom amateru, jer sam bio zauzet drugom vrstom posla, preko glave. Međutim, oni nađoše mene. I, vidi prika mene, utučenog, kaže : Aj' da te nasmijem ! Probaj , velim ja. Oću, nastavi on, pa kaže : Ajde odgonetni što je to , 4, 3, 2, 1 ? Padajući niz velim ja spremno. Jok, promašio si ceo fudbal, odgovara prika, sad će tebi pajtos da objasni. Pa nastavi, to su ti ključevi ! Koji crni ključevi, pitam ja, ništa mi nije jasno. Pomalo, veli on, 4 ključa su od Kozjače, 3 od kukuruza u Daruvaru, 2 od Buje remote, a 1 od Zagreb remote ! Ja za trenutak stanem, promislim, i ispalim : To je u redu, kapitalizam garantira privatno vlasništvo ! Pa nastavim, a kakva je situacija u Velikom Broćancu, i Vidovoj gori ? Jednostavna, veli on, i smješka se. Ajde , ispali, ja već nestrpljiv. Jednostavno, ponovi on, na Broćancu pajser, a na V. gori mišomor. Da mi je mislit.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK