by 9a2jg » Fri Feb 18, 2022 11:04 am
Slušaj Reni, ja se nikada u životu nisam naruga nekome tko ne zna. Ja prezirem one koji ne znaju, a neće da nauče, pogotovo ako imaju (besplatnu) priliku, i nitko im ne sjedi za vratom. Mi, godinama, trpimo nevješto skrojene tablice, tekstove koje ne znaju, ni urediti, ni staviti u pravi format, u prosjeku bi se svaki osrednji dokument koji one izdaju, mogao skratiti za par listova ! Hebe se njih, one od 2015. nisu poslale nijedno pismeno u klubove, ne kupuju oni papir, i tonere, o printerima da ne govorim. Nije moj klub manjinski, pa da imamo koliko nam treba !
No da se vratimo spisku, puno se iz njega da iščitati, tko hoće, i tko je pismen. U bratskom gradskom radio klubu u 2020. 33 članarine, u 2021. 29 ! Da li je to rezultat predanog i požrtvovnog rada dobrovoljnog tajnika ?
U dragoj mi Garešnici, u 2020. samo 1 (biće to gospon Vida?), odma lani naša još dvojicu, za preferans.
Novi Bokanjac mi je konstanta, tamo su uvik 2, biće dosta za Zvjezdano selo.
U CRT-u, je stalno jedan, koji je čuvar ognjišta. Tako i treba, on im je zadnja linija obrane.
U Vinkovcima jedan, u 2020. su bila 2 ! Biće oni drugi iša revitalizirati RK Hanibal Lucić u Hvaru ?
Ma još nešto mi bode oči. Ljudi ispunjavaju tablicu, ali se nezgrapno izražavaju ; ne rabe pravilno hrvatski jezik. Kraj svakog kluba, u produžetku, zadnja rubrika, kategorija članstva, svima piše "redovit" !
Ma nije to baš tako. Kako netko može bit redovit, a nema članova ? Kako, ili zašto, "redovit" klub ne plaća ništa Savezu nekoliko godina ? Kako i zašto se trpe klubovi bez popisa članova ?
Zašto ima neprirodno puno klubova koji ne plaćaju ništa odlukom IO-a ? Moj klub, i njemu slični, plaćamo za njega, ili njih ! Isto kao i za one lovaše, koji za lemozinu od 300 kuna, nabiju HRS-u svake godine visoke račune za ekspedit QSL-ki, u zemlji , i po bijelom svijetu ! I tako zadnje 22 godine. Sve pokriva sramotna odluka koju je isforsirao drug Laureat.
I da bar muči, nego svako malo serucka, kako rad QSL biroa ne pokriva HZTK, kako to puno košta, kako se oni "snalaze" ! Laž do laži. U isto vrijeme, v.d. QSL manager nije podnio račune koliko nas u svakoj kalendarskoj godini košta QSL promet ! Nije podnio, jer bi mi učinili raščlambu, i vrlo brzo došli do činjenica koje ja tvrdim da su istinite i točne, ali bez računa, troškova, i fizičkog obujma hendlanja za inozemce, i posebno za porezne obveznike Hrvatske, nećemo nikada moći kvalitetno razgovarati, ni odlučiti.
Ima još, pun Tamić.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja