by 9a2jg » Fri Feb 04, 2022 8:05 pm
Pokuša san doznat u metropoli zašto plaćamo isti najam HZTK, kad imamo prostoriju manje ? Jer ono što su nam dali za rad QSL biroa je izba, špajza, prostorija za šegrta Hlapića.
Plaćamo isto, imamo manje, čudan neki račun. Da sam zlonamjeran, reka bi da HZTK vara svog podstanara ?
Ali , to nije sve. Kosnula me jedna rečenica druga Laureata, citiram "Nama je u interesu da imamo što manje osnovnih sredstava !". Zašto onda plaćamo masne pare za usluge knjigovodstvenog servisa HZTK ? Još je Puki bija predsjednik, kad sam ja bio učinio analizu, s obzirom na količinu i strukturu osnovnih sredstava HRS-a, te utvrdio da bi dosta manje plaćali da uzmu bilo koji privatni knjigovodstveni servis u Zagrebu, da im to obavlja. Bio sam sročio svoje mišljenje, analizu, i suvisao prijedlog, nikad ga nisu stavili na IO, niti su se očitovali o njemu, kako meni, tako svekolikom članstvu.
Zašto ovo sve prolazi, ne ispod radara, nego na očigled, u po bijela dana, ljudima koji su u prosjeku oko 60 godina stari, i prošli neke obrazovne ustanove, i životne škole ?
Po meni, moguć je samo jedan jedini odgovor, slizani su. Ne kao sijamski blizanci, nego kao dva pravna subjekta koji su svjesni da ih je pregazio kotač povijesti, i da se moraju rasformirati, ali bi oni, da ovo još potraje... Toliko je dobro, da boli. Jer, u 2022.g. teško da će se moći pronaći još koji koncentrirani skup djelatnika, bez kontrole, bez ocjena rada, bez radne discipline, i da, usput, ne odgovaraju nikome. To stanje je žderalo i pokojnog Vinceka, i dizalo mu živce, svaki put kad bi došao u prostorije, a dolazio je samo kad bi NJIMA nešto trebalo, Sam mi je pričao : Koki, nakon 2003.g. mi se tamo više ne ide, zbog svega što vidim !
Zato su i upregli svoje potrčke da pišu po dx clusteru, kao da ja tobože pišem, rade veze na moj znak, znam koji su, i tko su im naredbodavci. I čitatelji će pogodit iz prve. Bar to nije teško. Kako reče žandarski podnarednik Mile Vrbica : "Jednom žandar, vazda žandar !"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja