Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Sun Feb 06, 2022 11:11 am

Umorili su se građevinci i stolari na rađi u D-12.
Danas je sveta nedilja i oni će malo odmorit.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 06, 2022 11:30 am

Ovo stoji na HRS web naslovnici :
Hrvatski radioamaterski savez (HRS), je nacionalni strukovni savez tehničke kulture, nestranačka, nevladina i neprofitna udruga koja okuplja preko 2000 radioamatera u više od 90 radioklubova diljem Hrvatske. HRS je član Hrvatske zajednice tehničke kulture i Međunarodne radioamaterske unije (IARU; International Amateur Radio Union)

A ovo je napisa drug Laureat, svojon rukon, i niko mu nije šapća, prilikom kandidacijskog govora za predsjednika HRS-a :
Stručna služba je postala sama sebi svrha, a ne servis članica, pitanje treba li nam uopće takvo šta u savezu koji broji cca 1000 članova ?

Znaš da mi je da mislit. Podsjeća me na čuveni inauguracijski govor kardinala Bozanića, kad je govorio o grijehu struktura. Sva vjernička srca su bila prepuna radosti, jer smo bili uvjerili sami sebe da smo dobili pravog čovjeka na čelu hrvatske crkve. Nije tribalo puno, nekoliko miseci, da ga "uvjere" u suprotno.

A opet, naslovnicu uređuju ljudi za šolde, trebali bi im vjerovati da pišu točno ? Znači, oni tvrde dvi iljade, a predsjednik (jedva) jednu ? Tko laže ? Kome je otac majstor Geppetto ?
Ko ne more ulist u prostorije u D-12 od dugačkog nosa, autor izjave, ili autor teksta ?

A šta se tiče tvrdnje druga Laureata da nam Stručna služba, ovakva kakva je ne treba, toplo mu preporučam da porazgovori sa onin nizozemskim pravnikom, na pola radnog vremena, koji hendla cijelu Nizozemsku i pola Belgije. I ne ide (mukte) u Kraljevicu na godišnji odmor, nema dva (pedagoška) godišnja odmora, ne plaća mu se prijevoz, ka da ide svaki dan iz Eindhovena u Amsterdam na posal... I još jedno slovo. Pravnik ne hendla karte, ali prati da se to redovito odvija. I nema znak, ne triba mu da se kiti onim što ne koristi.

A da mi je počet pričat o austrijskom tajniku, i radu QSL biroa. Budem, jedan put, kad me balkanski mufljuzi opet razljute.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 08, 2022 5:21 pm

Kad netko živi u oblacima, u selu Potemkinovo, onda se to vidi na svakom koraku. Gledam HRS web naslovnicu, za čije uređenje, izgled i održavanje plaćamo novce. Ima čitav niz netočnih, i nepotpunih podataka, koji se nisu godinama ažurirali. Jedna od takvih rubrika je i Mali oglasi. Tamo možete naći oglase iz 2017, 2018, 2019 , čine četvrtinu sveukupnog broja ! U 9A adresaru ima mrtvih ljudi, nema članstva kompletnih klubova, kao na primjer moga, ali zato od "izabranih" ima muž operator, žena koja nije nikad učinila vezu, i dijete SWL !
Ili, bolji primjer, u klubu gdje na papiru, i po izdanim znakovima, ima 36 članova, na bandu se čuje samo jedan. Ali oni moraju biti unutra. Mi drugi, koji smo aktivni, i sve plaćamo, ne trebamo. I onda se predsjednik buni, da klubovi nisu bankomati za vrhušku! Samo podobni piloni vlasti, i sateliti, koji su im biračka baza, su unutra, ostali kao da ne postoje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 11, 2022 5:34 pm

Više ne trebamo pisati da nema objavljenih podataka o plaćenim članarinama za 2021.g. To više nije vijest.
Ne trebamo pisati ni da je v.d. (!) QSL manager to, već 19,5 mjeseci. Ni to nije vijest. Da nema ni jednog financijskog pokazatelja u njegova 2 izviješća, ni to nije vijest.
Da nemamo podatke koliko je hendlano karata preko HRS biroa, za one kojima nije trebalo hendlati, to pjevaju ptice na grani. I to već više od 20 godina, Kakva vijest, kakvi bakrači.

Ovaj predsjednik je izabran s glasovima nešto više od polovice zastupnika. Jedan mu je pulen s jednim glasom više upao u IO, drugome je falio jedan glas. Zli jezici tvrde da mu ni on nije dao svoj glas, da upadne Puki. Takva je bila direktiva. Ma pogani jezici, svašta pričaju, a ljudi pošteni...

Niko nije demantirao, ni opovrgnuo glasine iz metropole da službenice primaju naknadu za prijevoz i dok "rade" od kuće. I to naknadu ko da dolaze na poso iz Okućana ?
Kako čujem na bandu, nema evidencije prisustva na radnom mjestu, a izvještaje o radu "od kuće" čekamo za zadnje dvije godine. Kako stvari sada stoje, načekati ćemo se...

Zlatko je izvjesio prijavljene rezultate za 9A CWC. Nikoga ne brine što pod hrvatskom pozivnom oznakom Saveza rade isključivo stranci !
Dobro su pivali partijci : Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska !
2. svj. rat je završio 1945.g. , mi smo još (veći) proleteri !
Proleteri svih zemalja, ujedinite se.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 14, 2022 2:35 pm

Vrlo često, pa i danas, možemo vidjeti spotiranu postaju 9A/F5SNJ. Sam je napisao na svojoj qrz.com stranici "portable or mobile in Croatia" ! Naravno da ništa od toga, nego radi iz bijelog svijeta, preko remote postaje, smještene u Hrvatskoj.
Da smo pravna država, bilo bi sankcionirano, ali, pošto nismo, očito je da puno domaćih kvislinga upire u smjeru koji ne odgovara Hrvatskoj ! Baš me živo interesira koju će sad laž naš voljeni predsjednik ispalit ? U HAKOM-u ga, kako čujem, već zovu Pinokio !?! Biće zato jer može puno popit, ne radi naraslog dugačkog nosa, a...? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 14, 2022 5:12 pm

Još ti nije došlo u možjane da je ovo jugoistočna provincija EU ?! :o I da Hrvati nisu na vlasti.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 16, 2022 7:59 pm

Zva me danas jedan lik, on misli da mi je diga živac... Dakle, on veli, citiram :"lako ti ih je napadat, kad se ne mogu branit !?????? " Odma san mu odgovorija : To je podmetanje, i zamjena teza !" Ta njima nitko ne brani da se registriraju na ovaj forum, i suprostave mojim tvrdnjama, ali istinitim argumentima !" Mi njih nećemo izbaciti, kao što su oni mene.
Mi imamo , u hrvatskom korpusu, osuđenih ratnih zločinaca, koji su ubijali starčad, žene i djecu, dobili su 7 godina, odležali 4, u zatvoru poluotvorenog tipa, i svaki vikend bili u gradskom hotelu ! Znači, ja, Djani, i još neki broj, smo gori od osuđenih ratnih zločinaca ? Što smo mi, poubijali pola neke enklave, kad smo ovoliko dugo kažnjeni ?

Pokojni Denis Vincek je umro, žalostan na HRS, gdje su i njegovi roditelji, i on, ostavili neizbrisiv trag. Više puta mi je rekao, ne znajući što ga čeka : Koki, ja doista ne znam za što mi je zapriječeno pisanje na HRS forumu ? Nikad nisam ukoren, a kamoli kažnjen, nikad rekao nekom ružnu riječ, nikome se nisam zamjerio... Ne mogu prežaliti, što sam mu, kao prijatelju, rekao istinu u oči, citiram sebe, " Ti si im prst u oko, jer ne izdaješ drugove, nego knjige, Nisi se htio pokloniti, i iči na polaganje ruke hazjajinu. Misliš svojom glavom, a ne ideš kod njega po svoje mišljenje. Pošten si, otvorenog srca, vjernik, i Hrvat. I jedno od ovog nabrojenog ti je kod njih uračunato u smrtni grijeh".
I još mi je rekao, kad smo posljednji put razgovarali, citiram "Prevario me Pilat, učinio sam sve kako je tražio, u ime HRS-a, oni svoj dio pogodbe nisu uopće ispoštovali !"
Zašto me to ne čudi ?
Zar nije sramota pala na njihove glave, kad mu nisu bili kadri ni propisnu osmrtnicu sastaviti, da ne spominjem da nikoga od njih nije bilo na sahrani.
Podsjeća me na pokojnog prijatelja Kefu, iz Daruvara, njemu su učinili isto ! Njemu, heroju Domovinskog rata, koji je doslovce molio znance da ne pričaju o tome, i ne šire priču.
Jer, istinski domoljubi, dragovoljci, umiru tiho, baš kao što su , nepoznato širem krugu ljudi, i ušli u ZNG.
Da ne spominjem klupskog kolegu, i prijatelja, ratnog druga iz Hrvatske i BiH, Ozrena, koji je sve prešao sa mnom, od priprave za rat, cijeli rat, u RH i BiH, UNTAES-om okupirani Vukovar, o kojemu nisu napisali ni slova. Neposredno nakon sahrane, na misi u župnoj crkvi , osim rodbine, nije bio ni jedan amater, osim mene. I dvojice iz Službe, po službenoj dužnosti.

I onda, prije cca 2,5 godine, pomoćnica tajnice mene pita za tri imena iz kluba, da li su živi ! Ja sam joj dao informaciju, ali sam joj rekao da žive i rade kao Martin u oblacima, jer ne pitaju za drugih dvadesetak, koji su bili članovi kluba, branitelji Hrvatske, a sada su već odavno umrli.
Iskoristio sam prigodu da joj kažem da u 9A adresaru još stoje mrtvi ljudi, a živih nema. Prečula je moje pitanje. Pelcovali su je na pitanja nepoćudnih elemenata, s vrha.

Da pomalo zaključimo, jer treba zasvirati, pa djenuti frulu za pojas. Ja, i meni slični, se ne bojimo ijednog otvorenog foruma, gdje će svatko iznijeti svoja viđenja, kako aktuelnih pojava i situacija, tako i skore prošlosti, a i budućnosti. Mi, slobodoumni, nismo opterećeni titulom, priznanjem, ili novcima. Zato i možemo slobodno govoriti, i svjedočiti istinu.
Oni koji su lagali i falsificirali, zadnjih 30 godina, nemaju šanse u otvorenom i demokratskom sučeljavanju. Ne samo da su radili nezakonite i amoralne radnje, nego ih rade i dan danas. Zato nas neće da pripuste na NAŠ, privremeno zaposjednuti 9A radioamaterski forum. Oni znaju i zašto, jer bi bilo trke, oko Banja luke.

P.S. Jedan jedini je pokušao oblatiti mene lažima, kod vlasnika ovog foruma, drug s Muzila. Kad je shvatio tko je vlasnik, više nije pristupio. Svaka ptica svome jatu...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 16, 2022 11:07 pm

Mi pomalo odlazimo,u tišini a ostaju oni koji su bili nigdi a stanoviti broj u raznim inozemnim bojnama. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 17, 2022 2:25 pm

I osvanuo spisak ! Ali, nemojte se prerano radovati. Ne onaj, koji čekamo, po redu, i kako bog zapovijeda, za 2020.g. , nego ovaj za 2021 ! Jer u "onome" se krije ključ odgonetke (samo za neke, za mene ne) zašto su neki mogli glasati, a neki nisu, za izbor predsjednika ? Ali, vratićemo se na to, ima zemana.

Dakle, za 2021.g. ima na spisku 87 klubova + ZARS. Od tih 87 klubova, 10 klubova ne plaća ništa, 9 (!) klubova je oslobođeno plaćanja odlukom IO-a, 5 klubova bez članova !?!
25 je klubova sa manje od 5 članova, da je pravde i boga, odma bi ih se moglo brisati 20 ! Za dva kluba nema popisa članstva ! Alo Bing, koliko je tamo nepismenih ?
Drže na spisku klubove koji godinama ne plaćaju klupski doprinos Savezu. Objašnjenje je toliko naivno, da ga ne možeš popiti, ni s mineralnom ; Stručna služba tvrdi da nitko nije inicirao stavljanje na dnevni red brisanje tog i tog kluba, po imenu ! Zaista, mi živimo u komunizmu, prešišali smo i socijalizam.

Spisak, iako na prvi pogled suhoparan, puno govori, tko zna čitati. U Zadru tri kluba, jedan sa 8 članova, drugi sa 22, treći sa 2 ! E ovaj sa 2, organizira , u ime i račun HRS-a, tečaj za mlade na Zvjezdanom selu ! Podsjeća me na onaj češki filmski klasik, i seriju, Nemocnica na kraju mesta ! On ne može osigurati minimum zakonskog funkcioniranja u klubu, on će nekome nešto organizirati ?
Ili, još zorniji primjer. U Vinkovcima dva kluba (!), jedan sa 7 ljudi, drugi sa JEDNIM ! I onda se on nudi, da će on doći u Hvar, da revitalizira tamošni klub ? Zemljo, otvori se...
Umjesto da pomete , prvo pred svojom kućom, ujedini materijalne i financijske resurse, oni ko rakova djeca, i još se busaju u junačka prsa ! Ka pijani Amerikanci...
U Pazinu 5 (slovima, hrvatski, latinica, PET) članarina. Valjda su se obadali, nakon čitanja ovog foruma, da su potegli priznanja i novce za 4 osobe, plus jedan zalutali, to je to.
Nemojte mislit da san ja zaboravija CRT, di bi ja. Pale sam na svijetu, pardon, Braco sam u klubu, jedva nađe dvojicu, da ide potrošit ono zeru balina, u Kupu Jadrana.
Nije sve ovako veselo, kao što je u prethodnom pasusu, ima i stvari koje me rastužuju. Dok je Savo Golić bija živ, u klubu je bilo između 30 i 40 članova. Sada, čitam, 9.
U Garešnici, Ogi , gospon Vida, ne znan ko je treći za preferans.
U Grubišnom polju 4, biće se i Vlado reinstalira u rodnom kraju, i matičnom klubu ?
U RKS Galeb u Rijeci, nema popisa. Sa ostala dva gradska kluba bi sigurno bilo lakše, i bolje.
I u Jan Hus-u i hrvatskom FF klubu, sa više od 60, 2016.g. , došli na 22, odnosno 23. Ajde, nisu sve bili Talijani, niti pretplatnici na DX slotove, sve se zna...

S radošću čekam spisak iz 2020.g. , da se , ja na zemlji, i Vincek na nebu, konačno umirimo. Jer, zaklela se zemlja raju, da se sve tajne (do)znaju.

Zucker zu ende ! Mislili ste da san zaboravija na bratski gradski radio klub ? Malo morgen, pazin ga i čuvan, ka bratstvo i jedinstvo, naših naroda i narodnosti. Kad je tribalo izboksat dva zastupnika, bilo ih je 36, bez tečajaca. Sada, 29 ! Nije ih 7 umrlo, bože mi prosti. Znači, bila je štela ? Ma uvik mi je na pameti njihova skupština, nazočno 12, od toga 10 iz kluba, plus Rolando (on je joker samo-zovi, multipraktik), i plus Miće iz Milne. To govori o jednoj snažnoj demokratskoj aktivnosti koja je prethodila skupštini. I ubuduće tako.

Pisa bi ja i o CIG-u, ali nema spiska članova, makli su ih i sa weba. Kad san pita poverljivog druga, zašto, reka mi je : Ima puno Sanadera, a nema Slavice ! Da mi je mislit.
A Saši, ka potpredsjedniku Saveza, još i više... E moj Saša...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 18, 2022 8:25 am

Jučer popodne osvanija i spisak za 2020. Je da je u "starom" excelu, nevješto napravljene tablice, ali, eto, postoji. Imam niz opservacija, koje ću podijeliti s vama, ali, za početak, samo jedna, tamo piše, crno na bijelo, da je pokojni Vincek platio članarinu za 2020, platio je i za klub i za sebe, i za 2019, sve u dogovoru s Pilatom, a oni mu uskratili pravo na glasanje. Stručna služba izašla s "novim" okolnostima, tobože nije poslao vjerodajnice. On mi se kleo da jest, i da nije bilo ni jednog razloga za takav postupak prema njemu.
On se ne mora prevrćati u grobu, sve je došlo na svoje, pravednik počiva u miru.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK