Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Postby 9a4db » Tue Oct 12, 2021 7:26 pm

Evo i tu urbi et orbi, ako netko hoće dat ruku, slobodno....

ESAsm.jpg
ESAsm.jpg (54.11 KiB) Viewed 6240 times
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Oct 12, 2021 7:28 pm

Nisi ti za HRS, čin te vanka priznaju...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Oct 12, 2021 9:29 pm

Da si mi mislit....
Znaš ko mi je to prvi reka, pokojni Savo Golić je reka da ja
nisam radioamater, samo mi nije reka šta sam ;)
To je bilo valjda 15-20 godina posli nego što sam ga sa
pokojnim Antunom Ogrizekom - Toni, koji je u doba mraka bio predsjednik RKZa
voda po Sljemenu na konteste da vidi hoće postati radioamater.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Oct 13, 2021 3:00 pm

Očeš još jedan put, a...? Nikad od tebe predsjednik HRS-a, čim imaš i braniš svoje mišljenje !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Oct 13, 2021 7:01 pm

Oš iskreno?!
Meni nije jasno kakav lik moraš biti, da želiš biti predsjednik ovakvog HRSa :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Oct 14, 2021 7:50 pm

Odgovor na tvoje retoričko pitanje zahtijeva pisanje jednog pristojno dugačkog eseja da bi se valjano odgovorilo. Kako sam bio izazvan sličnim pitanjem, danas na FM simpleksu, ponoviću što sam rekao kolegi.
Da se može dati cjelovit odgovor u jednoj rečenici, tko sretniji od mene, ali, ne može. Imaš dvije vrste osoba koje bi htjele biti predsjednici, vjerovao ili ne, svejedno koje krovne udruge !
Prva je vrsta od onih, koji su od završetka rata išli lakšim putem, utabanim stazama, bogazama, i prečacima, koje su sami utabali. Stvorili su neka nova mjerila vrijednosti, u koja su se uklapali, bože moj, po svojim radnim i inim navikama su ih i pisali ! Baza njihovog djelovanja je hoštapleraj, obavezni falsifikati, prijevare, ne nužno za sebe, nego za klub. A čim klub dobija, i njemu, kao odgovornoj osobi, rate cijena. Dasa se penje po imaginarnoj ljestvici uspjeha, u svijetu i okruženju sebi ravnih, ta i oni su došli na svoje pozicije na isti način. Čim se netko, iz naroda, usudi reći istinu, da je to sve fatamorgana, laž i prijevara, biva izopćen. I tako oni su gradili svoj image. Što im je još falilo ? Mjesto krovne osobe u krovnom savezu. To im je zacrtani domet.

Ona druga vrsta misli svojom glavom, ali je i prčevita, ne savija leđa. Osim toga, odbija ići na rukoljub, i polaganje ruke na rame. To je već hereza ! ;) Uz to, izdaje knjige, a ne drugove, smrtni grijeh.
Zato je pokojni Denis ispao u prvom krugu, zadnja dva mandata. Da se ne raspisasmo, ne bi bilo ni onih par rečenica čitulje ! Atroke komemoracija, live stream, posebni pozivni znak, crne majice.

I zadnji slijepac u Hrvatskoj je vidio tko služi stranog gospodara, kako direktno, tako i preko posrednika, a kome je jedini crimen što je Hrvat, i bori se, između svih bitaka, za uporabu hrvatskog književnog jezika u HRS-u.
Da je Denis poživio, ne sumnjam da bi imao u njemu kumpanja u borbi oko remote-a i kupovanja pozivnih oznaka. Sjećajući se njega, ne mogu se ne sjetiti i pokojnog Vlade Živkovića, čiji su stavovi bili istovjetni sa našima, i kome nitko iz HRS-a nije došao na sahranu.
Ali, to je jedna druga velika, i na žalost, zahvalna tema, koja otkriva stvarnu nekulturu, odsustvo profesionalnog i osobnog pijeteta, i mjere za zasluge pojedinca, od Šarlije, naovamo.
Možda se jednog dana raspišem i o tome, pa će doći na red i oni koji su bili na platnim spiskovima okupatora, a nakon rata su bili više čašćeni od hrvatskih dragovoljaca. Pomalo, ima zemana...
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Oct 14, 2021 8:15 pm

Ma nije to tako samo u HRSu, doslovno je svugdje u Lijepoj nekada našoj.

Napr. osobno sam potrošio 2 godine lobiranja da se napravi Pravilnik o helidromima u 9A.
Donesen je 2011. mojih 16 članaka unutra. Iskasapili su ga 2018/19 a u 10 godina nije
napravljen niti jedan helidrom po njemu. Mi smo jedina EU članica koja nema niti jedan helidrom.
Nemamo niti HEMS doduše, ali tu čast dijelimo sa Slovenijom - oni bar helidrome imaju.
Na tu temu helidroma, pošaljem ja svojedobno Plovputu projekt da se EU šoldima napravi
pravi helidrom na Palagruži. Direktor me razumio, ali NO je zaključio: nećemo mi radit helidrom za druge...
U to doba operator one livade je bio Čoro, stari tovar koji je bio u penziji od kada je napravljena sajla
za transport. Čoro je pasa i održava "helidrom". Krepa Čoro, helidroma nema... Posada & oprema
je još tamo, budi im Bog na pomoći....
Prije koju godinu pita mene jedan od OiV umirovljenika koji su održavali nekada onaj MW 50 KW odašiljač, jel bi ja možda preuzeo brigu o NAVTEX odašiljaču koji rečeni Plovput ima danas na toj lokaciji.
Kažem ja ne mogu, neću ja održavati NAVTEX za druge... valjda netko sada dolazi iz ST, uzme dnevnicu
i sve pet....
Evo ja se malo bavim EASA-om i ESA-om, nemam pametnijega posla :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a4db » Mon Oct 18, 2021 6:21 pm

Ušlo u evaluaciju ;)

ESA1sm.jpg
ESA1sm.jpg (56.62 KiB) Viewed 6116 times
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Oct 18, 2021 6:23 pm

Svaka čast !
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Oct 18, 2021 6:39 pm

Hvala...
Ako prođe evaluaciju, stvar postaje sasvim ozbiljna ;)
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK