by 9a2jg » Sun Sep 26, 2021 6:56 am
Meni u kuću, ka porto franco, procesjun... Jučer mi je bija u vižite jedan radnik iz Supetra, radi kod Amerikanca, žali se...
Govori, priti nan se škurima, perfidno ucjenjuje, kako za plaću, tako i za uvjete rada, produženja ugovora o radu. A bar vi tamo imate gradonačelnicu iz SDP-a, sindikat, šta se ne movite, pitan ja. Svi oni pušu u iste diple, odgovara on, ovo sa strankama i partijama je samo fasada, bezizlaznost, besciljnost, bez perspektive, obespravljeni, i , šta reče oni glumac prikosinoć u američkom filmu na HTV1 : "radimo sve više, za što manje novaca". Na izgled nemoguće, a ustvari je tako. Najebala radnička klasa.
Ali, to nije sve ! Godinama se feštalo u Supetru, i ostalim crvenim općinama na Braču datum 18. rujna, kao Dan oslobođenja Brača, kad bi se okupljali antifašisti, a mi, slobodomisleći, koji nismo bili pozivani, smo, po prirodi stvari, onda bili fašisti ?
Evo osan dana prošlo, svi muče ? Oli je ukinulo oslobođenje Brača ? Di su ti antifašisti ? Da li to znači da su sad na vlasti fašisti ?
Ne virujen, nema nigdi crnih bandiri, ne lije se ricinus, nema onih sa levantinskin bafan...
Jučer je počela n-ta repriza Našega malega mista. Neka, vraća me 51 godina nazad, jer san i sam učestvovao kao statist. Serija je bezvremenska. Batude sa načelnikon ispičuturom i Rokon , mladin konobarom, su za anale. A tek kad načelnik daje ključe od pržuna brici da se sam zaključa kad mu uredi ženu ! Biće u načelnika još dice, ako sleti još koji reoplan, zaključi dotur Luiđi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja