Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Sep 23, 2021 6:19 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... 05792.aspx

Prestrašno, da se događa u ijednom društvu, pa i u našem...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 24, 2021 6:09 am

https://www.novilist.hr/novosti/hrvatsk ... %2bprometa

Jedna poznanica išla neki dan usred Zagreba vidjeti kako joj napreduje izgradnja stana, jer je predložila neke izmjene. Došla tamo, zatekla nekoliko radnika, i obratila im se sa nekoliko pitanja. Oni šute. ona pita i dalje, a ono - muk. Misli se ona što je, kad se dosjeti jadu. Kako je poslije razvidila, svi su bili Ukrajinci, i, naravno, svi radili na crno.

E sada, zašto Ukrajinci, zašto na crno, to su (odvojene) tužne priče, ali kako su se oni uopće našli tamo. Hrvatski krupni kapital ih dovozi , prvo da im malo plaća, a drugo, kao rezultat prvog, da obori cijenu domaćeg radnika, do neprepoznatljivosti.
Prije nekoliko godina sam javno pisao o tome, što mi se događa i vidi u tvrtkama Andabake na Bolu i okolo. Svi vide, svi šute.
Zato će hrvatskim radnicima biti sve gore i gore.

E moj pokojni Smoje, prije jušto 40 godin si sve ovo predvidija, u cencu...
Zato , od sutra ponovo repriza Našega malega mista. Jerbo, ništa se prominilo nije...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 25, 2021 9:20 am

Bolje da nisan napisa jučerašnji post, posjetija me jedan radnik iz spomenute tvrtke (i oni čitaju ovi forum ! ) i , sav ljutit, veli : Koki, ne znaš ti ni po mise ? O čemu se radi, pitam ja. Lipo, a ustvari grubo, veli on, poslodavac je uzeja od RH one 4 tisuće kuna kao potporu zbog virusa, da nama, i još nan odbija slobodne dane koje smo imali ! Ja nisan moga s manjin, govorin, to je lupeština, šta ga niste tužili, di je sindikat ? Čovik deboto počeja plakat, godinu i po do penzije, govori, maznuli mu priko 1100 uri. Hrvatski branitelj, kad je tribalo, njega sada nema ko obranit.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 26, 2021 6:56 am

Meni u kuću, ka porto franco, procesjun... Jučer mi je bija u vižite jedan radnik iz Supetra, radi kod Amerikanca, žali se...
Govori, priti nan se škurima, perfidno ucjenjuje, kako za plaću, tako i za uvjete rada, produženja ugovora o radu. A bar vi tamo imate gradonačelnicu iz SDP-a, sindikat, šta se ne movite, pitan ja. Svi oni pušu u iste diple, odgovara on, ovo sa strankama i partijama je samo fasada, bezizlaznost, besciljnost, bez perspektive, obespravljeni, i , šta reče oni glumac prikosinoć u američkom filmu na HTV1 : "radimo sve više, za što manje novaca". Na izgled nemoguće, a ustvari je tako. Najebala radnička klasa.

Ali, to nije sve ! Godinama se feštalo u Supetru, i ostalim crvenim općinama na Braču datum 18. rujna, kao Dan oslobođenja Brača, kad bi se okupljali antifašisti, a mi, slobodomisleći, koji nismo bili pozivani, smo, po prirodi stvari, onda bili fašisti ?
Evo osan dana prošlo, svi muče ? Oli je ukinulo oslobođenje Brača ? Di su ti antifašisti ? Da li to znači da su sad na vlasti fašisti ?
Ne virujen, nema nigdi crnih bandiri, ne lije se ricinus, nema onih sa levantinskin bafan...

Jučer je počela n-ta repriza Našega malega mista. Neka, vraća me 51 godina nazad, jer san i sam učestvovao kao statist. Serija je bezvremenska. Batude sa načelnikon ispičuturom i Rokon , mladin konobarom, su za anale. A tek kad načelnik daje ključe od pržuna brici da se sam zaključa kad mu uredi ženu ! Biće u načelnika još dice, ako sleti još koji reoplan, zaključi dotur Luiđi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 30, 2021 5:59 am

Sada, kada po Trešnjevci pucaju cijevi magistralnog vodovoda, Zagrepčani su se "sjetili" izdanih obveznica Grada, u iznosu od 300 miljuna eura, namjenskih za infrastrukturu, kojih jednostavno - nema ! Gradska administracija ih je, pod vodstvom bivšeg gradonačelnika jednostavno potrošila na neke druge stvari ! U KZ RH je to djelo opisano kao nesavjesno poslovanje, i poslovanje bez pokrića, tj. valjanih pravnih odluka i dokumenata. Zapriječena je kazna do 5 godina zatvora. Nije podignuta ni jedna optužnica.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 02, 2021 5:31 am

Listopad je misec kad Split slavi oslobođenje od fašističkog okupatora pa očekujem prigodni tekst 26-og.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 10:41 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-n ... i_ostalo_d
Jel' to onaj što ga u Zagrebu dočekaše sa svim počastima ?

Sad će i logističare, samo što nisu...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Oct 04, 2021 12:13 pm

Ti ne fumaš pa ti ovaj i ne triba. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 05, 2021 7:19 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nog ... itaj_jos_d

Ovo čitaju i mladi ljudi, koji su još na školama, i fakultetima, i jasno im je da ovdje nema leba...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 09, 2021 6:41 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/moz ... i_ostalo_d

Na žalost, ispunilo se moje proročanstvo, da gradove poput Splita ili Zagreba ne može voditi momčad koja nema ni jedan jedini dan rada u realnom sektoru. U njihove ideje i poštenje nitko ne sumnja, ali oni ne stoje sa obje noge na zemlji, ponašaju se kao da su iz neke druge galaksije. Sada obožavatelji lika i djela pokojnog Bandića likuju, ali sustav izgrađen na plemensko-rodijačkom odnosu ne može više funkcionirati. Toliko su nabili kostura u ormar, da je počeo pucati. A javnosti se, zbog mogućeg općeg nezadovoljstva, servira tek jedan po jedan. Čeka nas burna jesen, i u Zagrebu, i u Splitu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK