Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Članarina, harač, nužno zlo, ili nešto četvrto... ?

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2018 10:05 am

Kad sam radio analizu koliko je istih imena na spisku članova radiokluba, nakon pola ure posla sam ih našao OSAM u tri , preko DESET u dva, strance, nepostojeće ljude.
Ma što Hrle baljezgao, to se radilo smišljeno, na duge staze, u 2015.g., da bi to bila osnovica za broj zastupnika u 2016.g. Poslije toga, pola ih nije plaćalo, naravno, više nije tribalo !!!
Cirkus će se, predvidivo, ponoviti i iduće, 2019.g. , kada će se uzimati "osnovica" za izbornu, 2020.g. Kako su prozirni, to i malo dite vidi.

Ali, nije ništa za ništa. Nikad nije ni bilo, Čim je počeo raditi Z60A, ja čujem, nasabajle, oko 6 sahata, ujutro, dakako, kako se rade veze za one koji ne znaju telegrafiju, na 3,5 ! Ima mecena, ima ih i iz 9AFF kluba, ali ono što im je zajedničko, što ih "veže", je vidljiva članarina, u dva i više klubova. Da začepim šporku gubicu tipovima a la Hrle, neke sam te veze i snimio.
Ruka ruku mije, šporke obadvije.

A tako je malo trebalo, onima u D-12 , da otklone sve sumnje u ispravnost broja zastupnika ; objaviti kome je koji matični klub, i, sve bi utihlo, ili se razbuktalo. Osobno mislim, ovo zadnje, zato i ne objavljuju.
Jer, ne može neko u kvotu brojit stranca, umrlog, nepostojećeg, ili onog koji je već u dva, ili više radioklubova u RH.

Ili, može, jer tako funkcionira 9A adresar ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 11, 2020 10:39 pm

Poštovana gospodo i prijatelji radioamateri.
Čitajući ove vaše mailove u kojima se žustro raspravlja samo o tome tko i kako tumači statut, dali je nešto trebalo ili ne čudim se da nitko nije spomenuo ili započeo temu dali je sam institut saveza u današnje vrijeme potreban ili sam sebi služi svrsi.
Dali ja kao pretsjednik radio kluba mogu imati imalo pozitivnog mišljenja o savezu kada u zadnjih 5-6 godina jedini kontakt na relaciji savez - klub bude tijekom mjeseca ožujka kada tajnice nazivaju voditelje klubova i tobože provjeravaju kontakt adrese pa onako još usput samo napomenu da se ne zaboravi platiti članarina.

Dali je normalno u današnje vrijeme da ti qsl menager kaže da nemaju bazu podataka i da on ima puno qsl karti za koje nezna kome pripadaju odnosno prema kojem klubu da ih proslijedi i da se pravda da je bio potres i da on nemože doči do podataka, sramota.

Nije u ovoj svoj priči bitno tko če bolje protumačiti statut i biti u pravu ili ne, nego se zapitati što institut saveza donosi svakom pojedincu članu saveza. Neki dan sam pročitao u vašim raspravama da je dodjeljeno 40000kn RK Zagreb bez ispravne procedure samostalnom odlukom nekoga. Gospodo podijelite taj iznos na 500 kn koliko iznose klubske članarine pa vidite koliko je radio klubova sudjelovalo u toj donaciji. A nek mi netko predoči koji je radio klub iz neke tamo "provincije" dobio bilo kakvu pomoč od saveza.
Pitam se dali meni ili bilo kojem radioamateru to treba u životu i dali je to hobi ili neko prljavo politikanstvo kakvog možemo svakodnevno vidjeti u našim medijskim prostorima.
U skladu sa svim ovim što se dešava u poslijednje vrijeme na nivou saveza odlučio sam da ču na slijedečoj skupštini radio kluba Krapina 9A1CCM uvrstiti u točku dnevnog reda i izlazak kluba iz saveza što ču i sam učiniti a ukoliko se članstvo sa time ne složi napustiti i članstvo u klubu pa ču se sa svojim hobijem kojeg volim i u kojem uživam baviti samostalno bez bilo kakvih nebuloznih obaveza prema bilo kome.

Svim kolega radioamaterima želim uspijeh u radu.

Tomica Valjavec 9A4TV

Vala si im napiso...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 12, 2020 1:45 pm

Dali su mi, mlađi i pametniji od mene, ideju, da svi objavimo, nakon 16:00 sati, kada završi glasanje, svoje glasačke listiće. Tako ćemo preduhitriti možebitne krivotvoritelje.
Glasački listić RK Split budete vidjeli OVDJE !
Stay tuned !
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Nov 12, 2020 1:48 pm

Ideja ti nije loša, za ostale koji žele objaviti ovdje a nisu registrirani daj email di mogu slati listić za objavu...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Nov 12, 2020 2:12 pm

Roger, svi koji hoće, mogu slati skenirani glasački listić na moj mail: mail(at)koki.hr . Sve te listiće ću prikazati pod posebnim nazivom topica, dosta je krađe.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 13, 2020 2:05 pm

A šta ćemo sa antidatiranim uplatama i potvrdama ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 19, 2021 8:37 am

10 mjeseci od mog javnog pitanja, iz prethodnog posta, nitko se nije ni potrudio odgovoriti !
U međuvremenu se HAKOM ispravno i po zakonu odredio da HRS protuzakonito naplaćuje izdavanje pozivnih oznaka ! I nitko da makne malim prstom ! Od revolucionarne i brojne mladeži u HRS-u, do NO-a !
Ali to nije sve ! Podastro sam dokaze HAKOM-u da HRS ucjenjuje članove članarinom, još mi nisu odgovorili, evo godina dana !
U međuvremenu Pinokio mrtav - ladan izjavi za zapisnik da takvih pojava nije bilo. Jednom lažov, vazda lažov. Po potrebi.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 20, 2021 2:24 am

"Oprostite gospodine Ustaša,nismo više žandari,sad smo redarstvenici." Radimo po radnom nalogu.Evo ga,tu je.Izvolte.Iz Duge mračne noći.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 20, 2021 11:30 am

Analogna spika je bila i u Velom mistu, kad su policjoti Austro-Ugarske, preko noći postali policija u Kraljevini Jugoslaviji.
Jednom žandar, vazda žandar.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 20, 2021 12:31 pm

Pok. Peđa je bija vrhunski glumac.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK