Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Feb 14, 2021 3:51 pm

Ja san gleda emisiju i dobro se sićam što je Rađa rekao o Titu.Moja žena je iz sela odakle je i on i dobro znam puno toga ne samo o njemu.Znamo kako ko diše.A imam i živog punca.

Ja nikog ne promoviram, ne uzdižem, niti osuđujem, a nisam ni prvodadžija, pa da oću nekoga negdje, ili nekome, uvalit. Puno čitam, a dugo pamtim. Svi ti, koje kvazi desnica naziva raznim imenima, su davali potrebitima, i udrugama, pod uvjetom da se ne zna. Onda su bili dobri svima, pa i njima. Novinari, ka novinari, to in je posal, iščeprkaju sve, sa vremenskom zadrškom, što je u neku ruku dobro, jer vrijeme amortizira neke stvari. Tako smo sa kašnjenjem saznavali da je Goran Ivanišević dava šakom i kapom KBC-u, i bolesnoj dici, kad nitko nije za to zna. Tomislav Ivić također. Rađa je školova jedno siromašno dite, koje je sada doktor, bila je lani i TV reportaža. Utrpa je u KK Split (ex Jugoplastiku) na mašure para, sve zaludu, jer nije shvatio da ostatak uprave ne upire u istom smjeru. O Niki Piliću će se sigurno napisati knjiga, od puno vičnijih peru od mene, doveja je Hrvatsku do Davis cup-a, i, za javnost, puno nepoznatih stvari, on i Franulović su uvik bili za ove kavanske desničare "Jugoslaveni".
Problem je, ne Hrvatske, nego Balkana, šta golema većina misli da svi sve znaju, a razumni ljudi znaju da nije tako. Dokazivati, to je u startu jalov posao, i navlačenje animoziteta i mržnje na sebe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 14, 2021 4:13 pm

Nisan ni reka da nije uložija svoje novce u tu Jugoplastiku.Sa vlastitim novcem svak raspolaže kako mu volja i tu nema razgovora.Znam da je Ivanišević puno puta igra mukte na tim humanitarnim mečevima,da je i on kupova medicinske uređaje za bolnice.Za ove starije ljude možda i od tebe,neznam,nisan ih pratija.Ja san reka da će jugosloveni do smrti bit jugosloveni a ti nisu moji.Siguran sam da bi svima njima sasvim dobro došla i neka nova jugoslavija.Meni nebi.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 14, 2021 5:53 pm

Wrong. Nitko , pa ni Rađa nije ulaga, jer kad ulažeš, onda očekuješ da će se to oploditi, i donijeti zaradu. Oni su znali da je to ubacivanje novaca u jednu vriću bez dna, jer to nisu glupi ljudi. Šta ih je pokretalo, dug prema klubu ili sportu di si učinija prve korake, ljubav prema klubu, čovjekoljublje, ili nešto četvrto, ne znam.

Ja znan, ko god je u Bolu bija pred rat u Pokretu za Jugoslaviju, je bolje proša od mene, od načelnika, naniže. Dragovoljci su u svakom ratu potrošna roba, topovsko meso, i "roba s greškom" , jer se ne daju kupiti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 14, 2021 8:31 pm

Ja nisam dragovoljac niti san igdi bija i niko me nije "kupija".17 godinu na minimalcu,sa 38 godina počeja živit ka umirovljenik.A dvi side vlasi nisan ima,niti pivski trbuh isprid sebe.Znači nisu samo dragovoljci nepotkupljivi.OK?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2021 12:14 pm

Pogrešno si svatija, nisan se ja s nikim uspoređiva, samo sam pričao svoja iskustva.

Davno nakon pristupanja Zboru narodne garde, odveli su nas u veliku dvoranu na Gripe, na svečano polaganje prisege i podjele Spomenica Domovinskog rata. Kad smo došli tamo, htjeli su nam "u paketu" podmetnuti i bijeli mob poziv, da ga potpišemo. Kako nismo htjeli, nisu nam dali ni Spomenice, par godina poslije, su nas zvali u vojarnu na Visokoj, pojedinačno, citiram, "ima puna soba nepredignutih spomenica", naravno da nitko nije otišao, naravno, ne zbog vrijednosti Spomenice, nego zbog gadljivog načina i postupka prema dragovoljcima.

Drugi put, kad su nas ucijenili, naknadom (plaćom) u siječnju 1992, kad su rekli da će nam je dati, ako potpišemo bijeli mob poziv ! Naravno da smo ih poslali u tri...

Treći put, u svibnju 1992. , kad je počela redovna i organizirana mobilizacija, politički podoban kadar po brigadama je "savjetovao" dragovoljce, da se skinu, da su oni iznijeli glavni teret, da se "odmore". Nije to bila briga za gardiste i ljude, nego rješavanje od dragovoljaca, koji redovito nisu došli zbog interesa, nego dubokih uvjerenja.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 15, 2021 1:31 pm

Hvala na odgovoru.Sa vremenskim odmakom od 30 godina sve je kristalno jasno ko želi shvatiti i koga zanima.
Danas se vidi kome ste smetali. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 16, 2021 8:08 am

Kad sam svoj prethodni post završio sa "ima još", to nije bila uzrečica ! Da nastavim gdje sam stao, ti, mobilizirani u svibnju 92', što bi rekli braća Srbi "trećepozivci", su se dobro ušančili, dobili činove , dobre plaće, i još bolje penzije. Imaš ih i tu, u Splitu, poznam ih i u Bolu, Supetru, Zadru, Zagrebu...

Da obrnem pilu naopako, NE POZNAM nijednog dragovoljca koji je dobio čin, adekvatnu plaću, a rijetko koji braniteljsku penziju. Većina ih je, kao i ja, nakon demobilizacije, nastavila RADITI, kao i prije rata.

Zaključiti ću, a sve sam već jednom opisao na ovom forumu, tužio sam MORH zbog neisplaćenih naknada, predmet su seljakali sa Suda na Sud, po Lijepoj našoj, da bi, nakon par godina sudovanja, čitaj, hrvatski, latinica : ZAVLAČENJA, donijeli Salamunsku presudu, da, citiram " ja imam pravo, ali ne postoji više organ koji bi trebao isplatiti ono što mi država duguje !" Ustao sam protiv takve presude, s jednim jedinim pitanjem : Zar i dan danas ne postoji Ured za obranu ?
Na onoj strani muk. I tako prolaze godine, desetljeća...

A onaj koji mi je ljeta 91' reka da san lud, da mogu poginuti, koji je prisilno mobiliziran 92' , uživa pukovničku penziju, i sam sebe spotira.
Nekome je rat rat, a nekome brat.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 16, 2021 10:58 am

Tebi ništa a za pobunjene civile koji su 91 digli ruku na Hrvate i Hrvatice će bit love :?: :!: :twisted: Svi su dizali tri prsta u zrak i urlali "Ovo je Srbija !" Za njih će se nać 500 eura "mirovine"? :twisted: :evil: :x A di smo mi koji smo još gore prošli? Na ulicu ili kako oni govore zavod za zapošljavanje.Ne triba ti govorit da mi taj zavod nije naša niti jedan posal.17 punih godina na minimalcu i od 38-e u biti živim kao umirovljenik. :( Nije mi nakana ovdje razglabat koje više da za mladu hrvatsku državu, već pričam kako je bilo i kako je! Njihovi voždovi su ih nahuškali na naš narod,napravili nam na milijarde dolara štete,izravne,neizravne,o poginulim,ranjenim da ne govorim i sad će im hrvatska država isplaćivat neke mirovine? Zašto im Srbija ne da mirovine? A kad će meni priznat učešće u DR-u? On 92 a mi 91 ! A ja san još 90 čuva objekte sa puškom i rivolverom.Pa ti vidi jesan li i bez rata moga nastradat.Oni je vozija kamion Dalme sa spizom pa su ga izrešetali.Ima toga još ali nije sve za eter.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 16, 2021 11:09 am

Treba govorit, širit istinu, jer mlada generacija o tome ne zna ništa, ili skoro ništa, ne svojom krivnjom. I svom sam predsjedniku kluba reka neki dan da riješi status, jer je i on bija u rezervnom sastavu MUP-a, od 1990. , sretali smo se, po prirodi posla, tamo gdje nije baš svatko imao pristup. Ali, to su ti šutljivi, samozatajni ljudi, koji se ne vole isticati, i biti glasni u traženju svojih prava i pravica, pa zato skoro redovito i najebu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 18, 2021 8:08 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/cakta ... 55375.aspx

Jedna je strana medalje njegova plaća, 700.000 eura godišnje, plus bonusi i premije. Za peto mjesto Hajduka. Da su prvi, prima bi više od Lewandowskoga ?
Druga strana medalje su stranci, iz stručnog stožera, za koje javnost ne smije znati kolika su im primanja !
Treće, i najvažnije, te novce Hajduk muze od grada. Pa nije grad, kao većinski vlasnik, milkomat, krave muzare ! Niti je Banovina misto di će oni šta in fali para šavat ekstremni dio Torcide na prosvjed.

Neki dan je SD objavila da od 127 miljuna godišnje na plaće igrača otiđe 50. Nitko se ne usudi napisat di ide ostatak, koji je veći ! To, udruga NH, i mijenjanje trenera ka izmjene u hokeju, su dovele do pozicije Hajduka gdje je sada. Miljuni za Omladinsku školu, aka Akademija baluna , a rezultata nigdje. Atroke da će se uložena lova oploditi. Prije će krava jalovica okotit tele. Tumidanje...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK