Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sat Oct 17, 2015 6:17 am

Čitam postove na HRS forumu, pišu Mark, Gumeni, Ivo... Sve više sam uvjerenja da trenutno vodstvo HRS-a čini ama baš sve da broj članova (ne klubova, nego licenciranih operatora) svede na 200. Opet na djelu plan Tuđmanovih pobočnika o "200 obitelji koje će voditi Hrvatsku".

Što se tiče metoda, za sprovesti taj plan u djelo, one su provjerene, Šicerove. Po mnogo čemu mi, kao narod, nismo izašli iz četrdesetiprve... Sve se svodi na onu : Daje se na znanje...
U tom smislu i smjeru je i najnoviji obvezni naputak o "evidenciji članova". Iako sve imaju preko javnih podataka Ministarstva uprave, oni prave "svoju" administraciju, registar i ustroj. Paralelni podaci, neznanje, ili zabava da im prođe vrijeme ? Predobro znamo koje Službe, unutar zakonskog ustroja piramide vlasti, rade svoju evidenciju i klasifikaciju. Ne ponovilo se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 18, 2015 1:38 pm

Odluke IO-a temelje se na zeljama/mogucnostima predsjedavajuceg. On je taj koji predlaze pojedine odluke, a IO je tu da ih, manje/vise, prihvati ili izabere povoljnije misljenje. Sve odluke ne mogu ici na mlin clanstva jer treba postivati i nekakve propise/odluke nadredjenih. Vecina ih ide u korist clanstva ali neke stvari jednostavno moraju biti takve kako jesu? To ne znaci da su svi u IO-u bili za tu odluku? Svakoj odluci prethodi dosta ziva diskusija dok se ne donese odluka....ne razmisljamo svi isto.

Ovo se Mark posipa pepelom, ali neka... Prva rečenica je ključna ! Znači, HRS ide tamo gdje su želje predsjednika ! Pa nije ovo Albanija, Envera Xoxhe !

Baš me živo interesira tvrdnja Marka da , citiram, "prethodi dosta živa diskusija", što, mailovima ? Ili telefonom ? Ko koga ovdje (pokušava) zajebava ? I slijepci su progledali !

Osobno poznam osobu iz prošla dva saziva, koja nije nikad ništa predložila , ni usprotivila se prijedlogu ili odluci ! Moja godina ! I sa takvim ćemo graditi budućnost HRS-a ? Ili se čeka dobit Hamsphere-a ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 20, 2015 5:50 pm

Sukladno odluci Izvršnog odbora HRS-a sa 3. sjednice, održane 23. rujna 2015. godine, a u svezi obaveze usklade Statuta klubova sa novim Zakonom o udrugama, radioklubovi su dužni, do 31. listopada 2015. godine, dostaviti u ured HRS-a popunjenu TISKANICU sa podacima za evidenciju radioklubova - članova HRS-a.

E moj, na žalost, predsjedniče, klubovi su osnovali Savez, klubovi se dobrovoljno udružuju u krovni Savez, koji nema ingerencije da im spočitava da su nešto DUŽNI učiniti !

Da okrenemo pilu naopako, Savez je dužan brinuti se o klubovima, a to se, u neovisnoj Hrvatskoj, nije dogodilo.

Dobro je napisa Mark, samo ga mnogi nisu razumili, a ostale nije briga, citiram "da su odluke za koje članovi IO-a dižu ruke, plod predsjednikovih želja".

Predsedniče, promašio si ceo fudbal !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 25, 2015 6:27 pm

A zašto se Kup Jadrana ne održava u čast i na dan Hrvatske ratne mornarice ? Je li iz istog razloga što više nema natjecanja prigodom Dana roda veze HV-e ? Neki bi ga i uveli da je još JNA ! Znamo i ko.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 03, 2015 1:28 pm

Poslaše mi jučer screenshot koji je visio na HRS forumu ravnih 5 minuta, prije nego što ga je revni cenzor, drug Džugašvili, izbrisao. Post napisa 7kxp, koji ih, svojim pisanjem, redovno ubode "u žicu" !

Ne može se voditi jedan Savez notornim staljinističkim metodama.
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Nov 04, 2015 2:18 pm

Poanta je i tome da mufljuzu prolazi ovo malo ostatka života uzalud.Pa taj samo vjesi po forumu i stražari je li netko napisao istinu o propalom savezu i njegovim poslušnicima.Kako mu samo ne dopizdi,stvarno je dobro govorio moj SK prijatelj 5AVC.Ne boli svaka i ne vidi se svaka.Da napomenem za neupućene,radi se o bolesti.
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Nov 16, 2015 6:40 pm

http://www.hamradio.hr/index.php?option ... Itemid=103

Kad OVAKO nepismeno piše potpredsjednik Saveza i predsjednik Povjerenstva za KV, onda nije njegova sramota, nego onoga koji ga je instalirao, predsjednika HRS-a ! Napisati "cross chek" je isto kao napisati " a je to". Razlika je samo što u HRS-u nema crtića, tamo je suvremena tragedija.

Inače, večeras bi članovi HRS-a trebali staviti svijeće uz uređaje, jer je sutra crna obljetnica, osam godina da su na "vlasti" one snage koje su gurnule RA pokret u Hrvatskoj na najniže grane u njegovoj povijesti.

Čudi me kako su prošla čak dva tjedna da iz kancelarije u D-12 nije doša novi befel članovima (klubovima) da se nešto "mora", obvezno, hitno, dati podatke, dostaviti... Šicer 21. vijeka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 18, 2015 7:25 am

Čitam "prepisku" Marka, i "ostatka svijeta", i pitam se ko koga tu zajebava. Stjepan nas stvarno zajebava, do balčaka, kada ima muda napisati da "što se ne javi još koji kandidat za predsjednika", ili, još bolje, citiram "pošaljite svoje zastupnike na Skupštinu, pa da se tamo izbore,..." !

Cijeli sustav je naopako postavljen, a to je da služi jednom vođi, koji upravlja HRS-om nedemokratskim metodama, i odrađuje poso za nekog koji ne želi dobro RA pokretu u cjelini.
Koncept rada Skupštine, od Poslovnika, do realizacije, je takav da se u plašt demokratičnosti zaogrnula diktatura i samovolja grupice, koja ima isturenog častohlepnog predsjednika, koji je sam sebi svrha.

Koliko je dvolično napisati na HRS forumu, citiram "dajte prijedloge", kad znamo da povijesnu šansu za preustroj, izmjenu Statuta, nisu htjeli iskoristiti za suštinske, dubinske, promjene.
Ne zato što sam ih ja predložio, a oni se nisu ni osvrnuli na njih, nego zato što tako misli 90 % članova HRS-a. Zašto o tome javno (još) ne pišu, e to morate pitati njih.

Dosta je kostura iz ormara, friziranja članstva i rezultata, od Vukovara,preko Bjelovara, i Kaštela, do Supetra, sve redom državotvorni, uzdanički, klubovi ! Moš mislit !

I zadnja spona, QSL-iranje, puca po svim sastavnicama, pišu mi ljudi kako mjesecima ne dobivaju karte iz "nacionalnog" (kako to gordo zvuči ! ) QSL biroa.

Baš kao i Nacionalni centar Tehničke kulture , koji to nije nikad postao, ni bio.

A što reći za "nacionalni" PPS na Jarunu ? Amerikanci smiju pristupiti, nepoćudni elementi, Rvati, i ostali, ne. Privatni PPS 4-5 osoba ? Da.

Česi daju RK Jan Hus vokce na revers ! Poslije će u vlasništvo. Zašto mi je to poznato, iz bliže povijesti HRS-a , od 91' do danas ? Uređaji, antene, ICOM-i, vokci, bilo je i laptopa na revers !
I još neki tvrde da je revers socijalistička tvorevina ! Malo morgen !

Krešin robot nije valjo. Ako ćemo se zajebavat. Ovaj sad ne valja jer je iskrivljen pojam robot, on ne upravlja sobom, na bazi instaliranih programa, nego njime upravljaju zli ljudi, koji su zakrvili gro poštenih , malih skromnih ljudi koji se bave radiooperatorstvom.
Kupljen neposrednom pogodbom, za iznos koji nitko, pa čak ni članovi IO-a , ne zna ? Zašto me to ne čudi ?
Baš kao i jubilarna "nagrada" tajnici za deset godina dolaženja na radno mjesto, bez ijedne ocjene rada i rezultata rada u tih deset godina ?

Za vikend prognoziraju u Zagrebu snijeg. Sveta Kata, snig na vrata.
Ne pada snijeg da pokrije zemlju, nego da zvijeri pokažu svoje tragove...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2015 10:39 am

Čitam podugački post autora aktualnog robota koji trenutno koristi HRS, i ne mrem verovati svojim očima. Osim samohvale, i "dokazivanja" da robot ne mre delati bez muške ruke, u vidu korektora i štimera rezultata, nema ništa !
Čitajući tekst po drugi put (jer, Fata je Fata, a dvaput je dvaput!), zaključih da je njegovo pisanje na tragu ponašanja trenutnog HRS vodstva, pa tako od 17.11.2007. , do danas.
Oni rade u najboljoj namjeri, ali, eto, mi, nezahvalno članstvo to (za sada) ne prepoznajemo. Pa tako deveta godina, u tijeku...

I ono malo natjecatelja, porijeklom iz Hlebina, će ovakvim ponašanjem rasturit, ko bugarsku skupštinu... Neki veliju da im je to i cilj.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 26, 2015 10:01 am

Prije par dana slušam vijesti, sastanak ZTK sisačko-moslavačke županije, presjeda Faraon ! Pa, majku mu staru, zar mu nije bilo dosta, 25 godina u Zagrebu ? I svih 25 godina držo nepopunjeno mjesto u ZTK SMŽ-e ! Neodoljivo me podsjeća na Zidića i MH, te na pokojnog Vlatka Markovića i HNS.

Količina častohleplja i umjetnog pozicioniranja na društvenoj ljestvici nije ništa manja ni kod predsjednika HRS-a, dapače. Samo još nije došao u prigodu. Ko Bog da, i neće...

Predsjedniče, vrijeme je...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK