Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a4db » Fri Jan 29, 2021 5:24 pm

Kako to nakon misec dana isti stari prešident?
Da nije poništena izborna skupština ili nema tko dostaviti papire... pa nije to HAKOM
da se sve riješi jednim telefonskim pozivom ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2021 6:42 pm

Djani, dobio sam listu izdatih znakova strancima, dokument koji HRS taji, iz poznatih razloga. Dobio sam identičnu informaciju iz Osijeka, Rijeke i metropole ! Kartu čitaj, i seljaka pitaj !

Državni organi i tijela vlasti se bude, samo ne onim tempom koji mi priželjkujemo. ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 10:43 am

Postoji tzv. šutnja administracije, dok ne isteknu neki zakonski rokovi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 30, 2021 1:23 pm

Eppur si muove
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 3:07 pm

Kreće se Reni, kreće, ali ni izdaleka koliko radioamateri Hrvatske trebaju. Trenutno se rješava jedan važan segment, a podneseno je više podnesaka, sam Bog zna kad će doći na red. Meni je 69, nemam iluzija da ću predugo živjeti, ali imam samo jednu želju, da doživim dan kada će u HRS-u vladati zakon i red, bez uhljeba, bez lažnih domoljuba, bez krpelja na RA crkavici od budžeta, bez lažnih proroka, opsjenara, krivotvoritelja, falsifikatora povijesti HRS-a u neovisnoj Hrvatskoj, lažnih prvoboraca Tehničke kulture od 92' do danas.
Koliko smo mi u debeloj banani svjedoči i činjenica da je ponovo u IO Puki, koji je nekolicini svojedobno sugerirao , citiram, "da ne moraju platiti nekoliko godina članarinu, onda platiš kad trebaš produžit dozvolu, a klub da ne plati dvi godine, taman toliko da ga ne izbace!". Pa s takvim kadrom mi idemo u nove radne pobjede ? Ta očito je da je on trojanski konj onih prevaziđenih snaga, kojeg su tu ugurali da brani njihove mračne interese, ne interese HRS-a ! To i slijepci vide !
I tako, di god se okreneš, ćorak. Slijepa ulica.

Sad će izaći lista članarina s svim dodacima, kad neke odluke i rješenja postanu pravomoćne. Pomalo, ničija nije do zore sjala...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 30, 2021 3:41 pm

E da nam je barem 30 manje! :D
Tiha voda brege valja.
Osim za QSL buro još mi nije jasno čemu služi taj savez? To je ka ova sad priča o HGK.Isto tako i Turistička zajednica.Ima more tih primjera.Koji je moj benefit od njihovog "postojanja"? Mene ne puca sentiment prema njima.Mene zanima kakve ja imam koristi od svega toga? Buro OK,ako radi kako triba.Ima li još što za mene korisno? Može bit da sam slabovidan? :roll: Sad zamisli one koje ne zanima razmjena QSL kartica! :o Mislim da si me razumija.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 5:49 pm

Tu san te čeka. Ja se nisan libija to reći prije 11 godina u Kraljevici, još postoji video i tonski zapis. I tada, i danas, tvrdim da prave radioamatere, sa OVAKVIM Savezom veže samo QSL-biro. Pa kome pravo, kome krivo.
Odgovoriti ću i na tvoje pitanje. Onaj koga ne zanimaju QSL-ke, taj je kudikamo u većem benefitu u OVAKVOM savezu od mene i tebe ! Saberi koliko HRS troši na ugovore sa OiV-a, pa češ vidjeti da troši puno više nego za QSL biro. Ali, to nije sve. U materijalima za ovu, 2021.g. , QSL biro se ne spominje, a predsjednik je najavio povećanje DMR mreže, čitaj, još veći trošak ugovora sa OiV-om !

Kao što sam, svojevremeno, prvi u Hrvatskoj pisao da je D-star promašena, i za nas štetna stvar, tako to sada pišem i za DMR repetitore. Iza svega stoji novac, koristoljublje, i nečija zarada.
Uopće nije napredovanje radioamaterske prakse, nego nazadovanje, baš kao i FT8.

Imam još pokazatelja, nego nema tko čitati.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 30, 2021 9:38 pm

Ruku na srce ni jedan a ni drugi mode nema baš neku poveznicu sa radioamaterizmom,osim što ga rabe radioamateri.FT8 i DMR može radit bilo ko kad ga se malo poduči.Jedan dobar miš a za DMR ni to.To je telefon,kakvi radioamaterizam.Ali jebat ga,znaš kakvi su RA.Ka mala dica kad im daš novu igračku u ruke.Većina je prihvati dok ne dosadi a onda je baci u kantun dok mater ne kupi novu.U ovom "slučaju" možda ne kupuju matere ili očevi ali to je tu temu.Bija je paket radio pa su ukinuli mrežu,pa APRS,ajde on nešto i radi,onda famozni D-STAR kojeg ni bogati Amerikanci i Japanci nisu prihvatili.Jesu,oko 2,5% ! Sad novo pomodarstvo DMR.Siguran sam da nije zadnji.Savko selo hoće svoj repetitor?? A CW nitko više nije sposoban naučit?! I takvi sebe nazivaju radioamaterima? :roll: I SSB već slabo rade.Nažalost, nije samo u 9A tako,već po cilome svitu.Kako su nam uvalili ovaj virus,cjepiva tako i taj WSJT i DMR da razjebu ovaj lijepi hobby.I kao što se ljudi ne opiru o virus i ta cjepiva i zatvaranja tako se mi ne opiremo toj digitaliji.A te veze ne rade opratori već dvi stanice i dva kompića sa pripadajućim softwareo.I onda se neki fale da imaju 250-300 zemalja? Sve ovo skupa ide u lijepi k...c,odma san to uočija.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 11:35 pm

Ko je nama uvalija D-star ? Ko je vodija napredne omladince iz Zagreba u Estoniju, da promoviraju HamSphere ? Ko je uvukao remote stanice s naplatom na mala vrata ? Ko stalno širi listu DMR-ova i ugovora sa OiV-om ? Ista imena se vrte.
I oni su (samozvani) elitisti, a mi smo raja ? Da, to su isti likovi koji se sa mnom i tobom nisu htjeli ni pozdraviti u Murteru 2005.g. Nisu se micali od logističara HV-e i osloboditelja, u jednoj osobi . Ta dali su mu preporuku i suglasnost za znatne funkcije u IARU.
Šta san ja triba, umisto u 114. br. HV-e, ići za dragovoljca u 115. proletersku brigadu Veljko Vlahović iz Nikšića ? Ili se dragovoljno javit za demontažu opreme sa Čilipa ?
Očito je da ti "elitisti" s đavlon tikve sade. Da li će im se razbiti o glavu, više nije u našim rukama.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 31, 2021 2:01 pm

Bit će izgleda kako je Đani reka. :( Nažalost, mislim da je u pravu. :cry:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK