by 9a2jg » Mon Jan 25, 2021 7:36 am
Prije nekoliko godina sam proveo jedan cijeli dan i večer, s jednim tajnikom, jednog srednjeg kluba u sjevernom dijelu Hrvatske. Radilo se na amaterskim konstrukcijama, navečer se sjelo jesti i piti. Kad se društvo ponapilo, on meni počeo prodavati muda za bubrege, teoriju kako on mukte obnaša dužnost tajnika radio kluba i tajnika ZTK-a. Pošto sam bio trijezan, ja ga slušam, a laži samo izviru iz njegovih usta. Kad je uvatija predah, između dva reda laži, ja mu rekoh : Mogu li sad malo ja ? Može, spremno će ti on. Počeo sam mu nabrajati puste beneficije, olakotne okolnosti, pogodnosti, naknade za odrađeno, do godišnjih i životnih nagrada, papira i žive love. On razgoračio oči, pita, odakle mi to ? Nisan ja Gogo, da čitam tajne, ili zaboravljene arhive, pa da "otkrivam" laži, ja samo čitam javne i dokumente dostupne svima, koji hoće biti informirani. Kad je pokuša otvoriti usta, zatvorija sam mu ih njegovim djelatnim angažmanom na monografiji ŽZTK, i tamo je diga honorar ! Svaka sličnost s aktivnosti službenice Marije je namjerna.
Da zaključim, svi ti i takvi, koji se busaju u prsi, u svoju čistoću i amaterizam, su krvavi ispod kože. U hipu će te prodati, samo da njemu bude dobro, ili bolje.
I u nečijoj smrti se vidi njegova nedosljednost, i nepotizam, uzdizanje samo onih koji su njemu pomagali da se uzdigne na virtualnoj ljestvici RA imagea.
Dokaz za to je objavljivanje fotke pokojnika, a dok je sjedio u IO-u HRS-a , umirali su i bivši predsjednici HRS-a i SRJ-e, nisu napisali ni retka ! Lijep primjer, kako smo svi jednaki, samo su neki jednakiji. Nedavno preminuli Emir je dobar primjer, samo ljudi to ne percepiraju, i ne valoriziraju kako treba.
Što se tiče djece, sve smo rekli, desetinama puta. Ne krivim ja CBM-ovce što nisu uspjeli zadržati djecu u klubu, ta to je opći trend. Krivim ih za početak sustavnih laži, falsificiranja i obmanjivanja DPZ-e, sa samo jednim ciljem, dobivanjem financijskih sredstava ! Tu je on nesumnjivi majstor. Ispekao je zanat u CIG-u, sada naučeno aplicira u CBM-u. Ta trolist Milin-Pavišić-Horvat je harao 9A RA nebom 25 godina, najveća tvornica obmana u tehničkoj kulturi na Balkanu.
Pošto je više od polovice aktuelnih članova tog bratskog gradskog kluba došlo iz AKL-a, vjerujem i tipujem na njihovu vlastitu pamet, da će u konačnici krenuti svojim vlastitim putem. Ne trebaju njima lažni proroci. Oni, u konačnici, samo razjebu ono što su generacije ispred njega stvarali.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja