Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Tue Jan 05, 2021 7:42 pm

Bingo ! Odma su se raspisali na HRS forumu, i "otkrili" vlasnika i lokaciju koja se renta. Nisu diskretni kao ja. Vrlo je interesantan vlasnikov komentar na qrz.com, tko mu je pomogao i omogućio da to proradi. Poučno štivo. Ne samo za mene...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 06, 2021 11:43 am

Nisu fermali zvonit telefoni, pretežito iz metropole. Ljudi, prijatelji, amateri, svašta su mi napričali. Sve se da ukalupit u dvije svevremenske poslovice ; prva je da ništa nije tako skupo kao besplatan ručak, a druga glasi, vrati koko šta si pozobala ! Ako je malo, može i ona "ruka ruku mije...".

Mene samog su podsjetili prike iz metropole na cijelu kronologiju stvaranja IZM-a. Od RK Rade Končar, preko odašiljača Tovarnik, skladišta MUP-a i HV-e, do Ranka i Amera.
Nitko u povijesti nije od govna napravija vitamine ! Sve je meni jasno, ma što s mojih, i vaših leđa ? I, sve im to nije dosta, nego su u projektu koji je nelegalno izglasan za program YOTA2021, namirisali lovu, i odma su se uhvatili "pokroviteljstva" nad projektom kojeg oni žele, i nitko drugi u ovoj zemlji. Gospu da in skineš s oltara, bilo bi in malo.

Završiću (opet) s američkom poslovicom, da bude u "tonu i stilu" : "Nikad ne pitaj za prvi miljun, kako sam ga stekao!"
Cijela zemlja vidi , svi šute. Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 07, 2021 10:54 am

Nema istraživačkog novinarstva. Svi su podaci javni, i svakom dostupni. Jedna tvrtka iznajmljuje, druga je u Hrvatskoj. Ima i odgovorna osoba. Tako i treba.

U HRS-u ima odgovorne osobe, ali nema moralne. Jer, da ima, ne bi se izdavale pozivne oznake sa brojem 1 strancu, niti bi se ikome, a kamoli strancu davao sufiks koji je kratica neke zemlje.
Postoji samo jedna stanica sa takvim sufiksom u Europi, ali u Njemačkoj ! Hrvatska je druga.
Aferu sa prvim izdatim pozivnim znakom sa brojem 1 sam ja razotkrio kad sam pisao o svom prijatelju Tadeju, 9A1TA, prije desetak godina. Tada sam se uhvatio u verbalni klinč sa nekim Istrijanima, koji su na mene rigali žuč, umjesto da priznaju da im je bio donator, pa su to "progurali" na komisiji za pozivne oznake HRS-a.
I ovdje je isti slučaj, samo se o tome šuti, bar u zagrebačkim krugovima, ali, utaman, svi sve znaju, i čaršija priča.

Sinoć mi prika iz Zagreba veli : Koki, pa koji normalni operator će raditi remote, što se onda bavi ovim hobijem ? Pa, dodade, s obzirom na to da svi znamo tko je vodio djecu u Estoniju, da upoznaju čari Hamsphere-a, ne čudi me da stoji iza svega ovoga ? Jedno vuče drugo. Bitno je zamisliti priču koju će umotati u toliko celofana da IO i članstvo to "progutaju" !
Priča prva, YOTA aktivnost u prosincu se nije mogla održati bez nečije privatne remote stanice. Priča druga, nema mladih operatora u Hrvatskoj, pod hrvatskim YOTA znakom trebaju raditi stranci. Priča treća, zamišljeni projekt YOTA 2021 se nikako ne može zamisliti bez korištenja (te iste) privatne remote stanice.
Mislim da je i zadnjem tukcu u Hrvatskoj jasno šta se radi i šta se pokušava raditi.

Na redu je NO, u kojem sjede osobe koje (očito) misle da im je posao reagirati tek kad se nešto desi. Dragi drugovi, sve sam vam napisao, jel' vam treba još i nacrtat ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 08, 2021 12:07 pm

Da se malo maknemo od balkanske kaljuže...

Jedna lijepa vijest. UA9CGL i LZ1HA su odradili, potvrdili i verificirali sve RDA oblasti ! Njih 2642. To je plod 30-godišnjeg rada. Skoro sve veze isključivo CW i SSB, nek se zna.
Mnogi uspoređuju lov na RDA oblasti sa diplomom svi američki county-i. Ima sličnosti, ali i velikih razlika. Rusi su si dali truda, u zadnjih 15-ak godina, popularizirati taj lijepi program, postoje dva nezavisna izvora za kontrolu, obradu i praćenje rada, aktivnosti, kako aktivatora tako i lovaca, i sve skupa je zanimljivo, bar meni. Rusi se trude, pojedinačnim naporima, aktivirati rijetke oblasti u rijetko naseljenim i nenaseljenim oblastima te velike zemlje. Sve u svemu, dobra zabava i prilika da se nešto i nauči. Ne smijem zaboraviti, svi aktivatori su odlični operatori, kako CW, tako i SSB. GL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 09, 2021 5:35 pm

I danas nas obasiplju raportima na clusteru, dva od tri sudionika remote-akcije iz Hrvatske. Hrvatska i Portoriko. Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 10, 2021 9:00 am

Jučer, poslije ZK, naletim na bandu na razgovor dva bivša vrhovnika HRS-a. Oni bezbrižno ćaskaju, a remote stanica se iznajmljuje. U Hrvatskoj.
Selo gori, a baba se češlja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 12, 2021 8:17 pm

I nema dana da nema ciljanih spotova postaja koje su "portabl" u 9A, ili postaje 9A5USA. Prozirno reklamiranje remote stanice na perfidan, tobože amaterski, način. I nitko da reagira !
A tko će reagirati, kad u vodstvu HRS-a samo Zlatko figurira na DXCC listi sa 350 DXCC zemalja. Ostatka nema ni u tragovima ! A kako će biti kad ih pola nema ni stanicu , ni QSL-ku ! Takve ste birali, umjesto provjerene radiooperatore ! Jer, da nije tako, kako bi jedan Puki ili Željko, imali prednost pred jednim Jerkom ? Da podsjetim zaboravne, 1CIG uopće ne figurira na DXCC listingu, a 1CBM je ondje gdje su ga vrijedni ljudi, na čelu s Gogom, stavili PRIJE Domovinskog rata ! Da zaključim, tko figurira kao predsjednik i odgovorna osoba u 1CIG, i kao tajnik i odgovorna osoba u 1CBM ? Zna se.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 13, 2021 4:58 pm

Another day, another dollar ! Svaki dan nova američka stanica sa hrvatskim znakom. Danas nas je "obradovao" 9A5SSS. Na qrz.com se vidi da je friški. Smišljena rabota. Sve je remote, sve je na prodaju.
Jadna naša Hrvatska...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 14, 2021 1:45 pm

Posla san svog i OZNA-inog pouzdanika da istraži koliko je to znakova izdano Amerima , a sve u funkciji promoviranja remote rada, kao jedine kolonije outside USA. Odgovorio mi je da nema koga pitati!
Stari se više ne pikaju, novi još nisu izabrani. Nisan ga se usudija pitati tko im je zastupnik u skupštini, i koliko je HRS uprihodija od njih ? Omerta...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 15, 2021 6:52 pm

Tražim , kao tajnik radio kluba, pozivnu oznaku za operatora kluba, A razred, dragovoljac Domovinskog rata iz 1991., časnik veze HV-a, 40 godina u HRS-u, predlažemo neku, ako može...
Kancelarija odgovara da je prva na redu slobodna 9A5AAH. Čovjek, pristaje, šta će...

I onda meni, koji prati sve znakove u eteru, dođe u pamet, kako su razni Ameri dobili znakove 9A5USA, 9A5SSS... ? Za njih nije bilo po redu, nego po želji ? I budala vidi da je za Hrvate, po redu, a za Amere, što žele !
Da ne govorimo, već stoput rečeno, da je osnovna premisa, u zadnjih 60-ak godina, što ja pamtim, da se ne izdaju sufiksi Q-koda, oznake država i međunarodnih kratica i organizacija.

U Hrvatskoj smo svi jednaki, samo što su neki jednakiji. Pogotovo ako plaćaju. Nije sve ni u šoldima...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK