by 9a2jg » Wed Dec 16, 2020 6:20 pm
Reni ja to javno poduzeće pratim iznutra, kako funkcionira, od 1968.g. , kad sam počeo slati direkte za moj SWL znak. 53 godine.
U te 53 godine nikad nisu bili aljkaviji, neuredniji, bez isprike, osorni, sileni, govore i obraćaju ti se s visine, odma vidiš da se uhljeb zaposlija po debeloj vezi. Ne moram ni pisati da se nitko ne javlja na info telefon, a inače, realno je preskup. Vezu dobiješ odma, stavi te na čekanje, uzimaju ti i tu lovu, ali nitko se ne javlja. Na obrascu on-line, ispuniš ga propisno, pošalješ, nitko te ne kontaktira, imaš osjećaj da si ispao čista budala.
Cijene su visoke, puno više se isplati Tisak paket, i SVI ostali davatelji pismonosnih i paketnih pošiljki, jer su uslužni, kulturni, brzi, i cjenovno konkurentni.
Neki dan mi čovjek šalje paketić iz Rijeke, prije polaska pošiljke mi kaže da će me koštati 30 kuna. Za dan i po dođe žuti kombi pred kuću, ja mu dajem 30 kuna, a on će ti meni : Ne, gospon, još 23 kune, ili vraćam paket ! I šta mi je ostalo, platim i tih 23 kuna, on ulijeće u kombi, ja vičem : A di je račun ? Nije se udostojio odgovoriti. Dao bih ruku u vatru da su mu završili u džepu.
Poučna priča druga. Naručim nešto kod poznanika u Zagreb. Roba košta 150 kuna. Pitam koliko košta prijevoz i usluga pouzeća. Čovjek veli, ak plačaš unaprijed, onda je 20 kuna, ako plačaš donositelju-poštaru, onda je 30 kuna. Ja odaberem ovu drugu varijantu. Za dva dana ja zateknem obavijest da mi je došao paket u poštu. Ja tamo, vadim 180 kuna, a službenica će ti meni : Ne, ukupno je 185 kuna ! Kako i zašto, pitam ja. Kaže ona meni : Onih 5 kuna je za trošak slanja novca pošiljatelju ! E, onda mi je puko film. Prvo, rekoh joj, ja sam odabrao uslugu POUZEĆEM, a moram doći po paketić težak 200 gr. ! Drugo, u uslugu pouzećem, spada i slanje novca pošiljatelju. Treće, za tih 5 kuna niste mi ni dali račun. Četvrto, ja sam mogao poslati čovjeku novac za 2,5 kune (vlasnici računa kod HPB-e, bez obzira na iznos) !
I onda ti meni kažeš da je za stanje u HP kriv Covid ? To ne možeš popit ni sa sarajevskim Kiseljakom !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja