QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Dec 16, 2020 2:39 pm

Nije Zlatko kriv, ali se nije nikad distancira od te propale ekipe, koja nešto glumi, a sve po našoj škini i portafoju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 16, 2020 3:23 pm

Ne,za ovo sranje sa poštom je Kovid kriv.Raspita san se ja koliko pošćeri dnevno radi u Metropoli.Kad bi ti reka koliko ih na toliko pučanstvo radi, nebi virova. :o :?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 16, 2020 6:20 pm

Reni ja to javno poduzeće pratim iznutra, kako funkcionira, od 1968.g. , kad sam počeo slati direkte za moj SWL znak. 53 godine.
U te 53 godine nikad nisu bili aljkaviji, neuredniji, bez isprike, osorni, sileni, govore i obraćaju ti se s visine, odma vidiš da se uhljeb zaposlija po debeloj vezi. Ne moram ni pisati da se nitko ne javlja na info telefon, a inače, realno je preskup. Vezu dobiješ odma, stavi te na čekanje, uzimaju ti i tu lovu, ali nitko se ne javlja. Na obrascu on-line, ispuniš ga propisno, pošalješ, nitko te ne kontaktira, imaš osjećaj da si ispao čista budala.
Cijene su visoke, puno više se isplati Tisak paket, i SVI ostali davatelji pismonosnih i paketnih pošiljki, jer su uslužni, kulturni, brzi, i cjenovno konkurentni.

Neki dan mi čovjek šalje paketić iz Rijeke, prije polaska pošiljke mi kaže da će me koštati 30 kuna. Za dan i po dođe žuti kombi pred kuću, ja mu dajem 30 kuna, a on će ti meni : Ne, gospon, još 23 kune, ili vraćam paket ! I šta mi je ostalo, platim i tih 23 kuna, on ulijeće u kombi, ja vičem : A di je račun ? Nije se udostojio odgovoriti. Dao bih ruku u vatru da su mu završili u džepu.

Poučna priča druga. Naručim nešto kod poznanika u Zagreb. Roba košta 150 kuna. Pitam koliko košta prijevoz i usluga pouzeća. Čovjek veli, ak plačaš unaprijed, onda je 20 kuna, ako plačaš donositelju-poštaru, onda je 30 kuna. Ja odaberem ovu drugu varijantu. Za dva dana ja zateknem obavijest da mi je došao paket u poštu. Ja tamo, vadim 180 kuna, a službenica će ti meni : Ne, ukupno je 185 kuna ! Kako i zašto, pitam ja. Kaže ona meni : Onih 5 kuna je za trošak slanja novca pošiljatelju ! E, onda mi je puko film. Prvo, rekoh joj, ja sam odabrao uslugu POUZEĆEM, a moram doći po paketić težak 200 gr. ! Drugo, u uslugu pouzećem, spada i slanje novca pošiljatelju. Treće, za tih 5 kuna niste mi ni dali račun. Četvrto, ja sam mogao poslati čovjeku novac za 2,5 kune (vlasnici računa kod HPB-e, bez obzira na iznos) !

I onda ti meni kažeš da je za stanje u HP kriv Covid ? To ne možeš popit ni sa sarajevskim Kiseljakom !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 16, 2020 9:08 pm

Paket je uredno stiga do Zlatka.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 16, 2020 10:41 pm

Je, samo je tebi reka da mu pošalješ na njegovu kućnu adresu, a meni posla službeni mail s naputkom da šaljem na Dalmatinsku 12. Zaključi sam.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 17, 2020 10:15 am

Ti, a i drugi ste slali prije mene.I ti su paketi zapeli negdje u V.Gorici.Ja sam zadnji posla,tek prikjučer.Sigurno je i on ubra da je ovako "pametnije".BTW,na cilu situaciju me upozorila i službenica kad san sija u katrigu isprid nje!A moj je priša 10kg pa san MORA poslat brzom poštom.To mi niko nije kriv! Nisam ja privilegiran,ne triba ti se mislit.Osim toga poprilično me koštalo,62,10kn!Sporohodnom poštom bi me došlo 28kn.Ako ne platiš kurvu,platiš likara.Uvik je to tako. ;) A o njihovom radu sve si napisa u predzadnjem postu.Znači sve je kristalno jasno.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 17, 2020 11:00 am

Nisan ja nigdi napisa da si ti privilegiran, nego si od Zlatka dobio informaciju s kojom je tvoj paket doša, i bija isporučen, u dva dana. Status mog paketa je još uvijek "na dostavi", nakon 16 dana ! Ti sam zaključi ko je ispa pizda, jer poštujem zakon i propis, službeno sam pitao HRS gdje da pošaljem, a v.d. QSL manager odgovorio (u ime HRS-a) na Dalmatinsku 12. Vidiš da smo svi jednaki, samo su neki jednakiji !

Ali saga o mom paketu dobiva drugu dimenziju. Imam osjećaj da će biti epizoda kao u Dinastiji...
Dođem jutros u ured HP u Bolu, i kažem službenici da sam jučer dobio mail, neke prijevozne agencije, u ime i za račun HP-e, da moram platiti još 23 kune, da bi moj paket bio uručen ! Ne plaćajte ništa, veli službenica, vi ste već ČETVRTI koji nam se javlja s sličnim problemom !!! Dobro, ja nastojim biti miran, ali kako neka tamo agencija zna za mene, da sam ja poslao paket, i kome ? Ne znam, veli službenica, možda je neko hakira server HP-e ? Je mala, velim ja, a možda neko i "prodaje" podatke, pa netko u sustavu "tezgari" ?
Već mi se bija popeja tlak, kad će ti ona meni : Nemojte se ljutiti, ali nešto van moran reć ! Reci, mala. Meni ovdje piše da je paket bio jučer ujutro na dostavi koja je bila neuspjela !!!
HP i HRS u kooperaciji, pun kamion briga, izgubljenog vremena, živaca, i novca.
Ne moram pisati da sam poslao mail Zlatku da mi potvrdi mailom primitak mog paketa. Ne dolazi ništa. Zlatko je bio i u isteklom mandatu u IO, i sada se kandidira. Za ovaj nered u HRS-u su svi oni znali, a samo ide na gore.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 17, 2020 11:37 am

Nekad je bolje malo pričekat,ne prišit. ;) I u pravu si...jeben i pošten dođe na isto. :(
A opet vidiš i sam da neki odlično "plivaju" u svim režimima.Da im Huni sutra dođu oni bi i sa njima našli zajednički jezik. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 17, 2020 12:01 pm

Nekad je bolje malo pričekat,ne prišit.

Očeš reć, ti si čeka da vidiš kako ću ja proć, pa si onda iša drugin puten, a...? Uvik najebe onaj koji poštuje zakon i propis, ja sam ti svjetao primjer.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 17, 2020 12:33 pm

Sa drugom rečenicom se slažem ali ne i sa prvom.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK