QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 10:03 am

Ne tako davno sam pisao kako mi je Braco 9A7R poslao QSL-ku za ljetnu aktivnost RK OiV. Pohvalno, bez daljnjeg. Međutim, on je označen, u istoj ravnini s Pilatom, kao odgovorna osoba za prigodne znakove kojih je HRS pokrovitelj, tipa WARD, i slične, bilo ih je više u ove 4 godine. Ja ih sve radio, poslao sve karte, od njih NIJEDNA !
Sada ja pitam sve one koji su glasali ZA Pilata, zaslužuje li takva osoba, ne tehnički, nego ikakav mandat ? No, to je samo mali kamenčić u mozaiku amoralnih i nezakonitih radnji, njega i njegove garniture.

Još mi ne odgovaraju oni koji su mi rekli da će glasat NE, a glasali ZA. Vjerujem da traže prave riječi, ali ih ne nalaze. Sami su si krivi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 15, 2020 7:45 pm

Kako smo večeras ugledali zapisnik sa 3.sjednice IO-a, održane 9. listopada 2020. , to sam pod točkom 5. dnevnog reda pročitao i slijedeće "imenuje se Zlatko Matičić za privremenog QSL managera...".
Nešto sam tako i pretpostavljao, kad mi je jedan prika neki dan rekao da se rečeni potpisuje kao v.d. Kao prvo, privremeni i v.d. nije isto. Kao drugo, ako se netko imenuje privremeno, onda iduća rečenica treba biti "a najduže, do tada i tada". U tom roku treba objaviti natječaj, pa neka se javi tko smatra da je sposoban i ima kapacitete. Jedan je kandidat neki dan umro, ostala su još tri, zašto im ne dati šansu u jednom fair i transparentnom procesu.

Vidjeli smo, a o tome sam ja pisao, bez da sam vidio ovaj zapisnik, da nije "ništa za ništa", postoji kvartalna naknada od 5.100 kuna za privremenog managera, a postoji i oprost članarine klubu Brdovec i Tule i Vužić za 2020 i 2021.

Ovo ne pišem zbog faktografskih podataka koje su čitatelji mogli sami pročitati i u danas objavljenoj odluci (da su htjeli). Pišem zbog namjernih laži koje nam proturaju, i pišu, po HRS forumu, da su karte koje smo dobili, citiram, "sortirali neki dobri ljudi u HRS-u", i da smo ih dobili, maltene, njihovom dobrom voljom.

Da je na djelu teška partizanština svjedoči i moj (prije) opisani izgled paketića, koji mi je stigao. Kud one kile kuverata s mjehurićima, iz skladišta HZTK ?
I na kraju, ali ne i zadnje, fali ključno , adresa na koju ljudi trebaju poslati svoj paket, ili paketić.
Odgovor na to pitanje čekamo "samo" 9 mjeseci. I noseća žena bi već rodila.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 17, 2020 5:34 pm

Nije dobro. Ja našo kuvertu sa 30 QSL karata za moj matični klub u poštanskom pretincu. Nisam ni morao gledati tko je poslo, jer sam znao da nije privremeni manager, ta on je uzeo dokumentaciju iz tajništva, zna gdje se šalju karte ! ;)
Dakle, pošiljatelj je naš bivši član, sada član RK Marjan. Kako je on poslao i prethodnu pošiljku, gdje su bile samo moje karte, moj se dug popeo na ukupnu svotu od 26,20 kuna. Budem ja to dao drugu Mimari, čist račun, duga ljubav.

Malo mi je bila nejasna ta osovina, onda mi je kolega posla fotke sa Žirja, sad mi je većinom jasno. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 23, 2020 8:09 pm

U sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza djeluje QSL ured kojeg trenutno vodi Marinko Marušić (9A3JB).

OVO JOŠ STOJI NA HRS WEB NASLOVNICI !

I nikoga u HRS-u nije sramota ? Pilat bi se ponovo kandidirao ? Ni stida, ni srama, ni obraza !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2020 9:14 am

Jutros sam, po ne znam koji put, službeno zatražio "samo" ime i prezime, ili naslov, te adresu , na koje mi, članovi HRS-a možemo slati odlazne paketiće na 9A QSL biro.
Mislim da je ove zbrke, konfuzije i neorganiziranosti dosta. Ljudi mi javljaju o kilogramima, i desetke kila QSL-ki, koje čekaju biti otpremljene, ali nema jasnih i preciznih naputaka gdje, i kome.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 26, 2020 6:33 pm

Jučer sam poslao na HRS slijedeći mail :

Odgovornoj osobi
Molimo i zahtijevamo javnu i nedvosmislenu objavu , na koju adresu i na čije ime, se šalju odlazni paketići za primatelja 9A QSL biro. Svjedočimo totalnoj konfuziji, počev od HRS web naslovnice, na kojoj još figurira bivši QSL manager, do nedefinirane adrese slanja paketića.
Pozdrav,
Borivoje Đorđević, 9A2JG, tajnik RK Split 9A1AKL/9A2A

Mislite da je došao ikakav odgovor ? Dokaz više da nije samo Pilat lik kojega treba maknuti sa RA službene scene, za vike vikova.
Koliko ih sve tamo plaćamo, od webmastera, cenzora, kompjuterskog gurua, do dvije peterocifrene plaće ! Za što ? Da mi supruzi traže u rujnu pismeno očitovanje da pristaje na javnu objavu podataka, pa je i dalje nema u 9A adresaru, kao i svih ostalih AKL-ovaca, koji uredno plaćaju članarinu ! To je kriminal, fašizam i autokratsko vladanje 4 jahača Apokalipse, bez obzira koja figura glumi predsjednika. Supruga i ja zajedno, 95 godina RA "staža", nema nas u 9A adresaru. Koje peterocifrene plaće, te mi ne bi mogle kupit za vodu i struju na stubištu, u omanjem portunu. I tu bi se pogubile. Ka i AKL-ovi računi, koje još čekamo, od ožujka !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 27, 2020 11:05 am

I nema odgovora... I tako 4 godine. To nije klasična šutnja administracije, to je osobni i profesionalni bezobrazluk, i nekultura.
Da li postoji ijedna sastavnica u hrvatskoj državi na koga adresiraš dopise 4 godine, a ne dobiješ ikakav odgovor ? Sigurno nema.
Znači, i po tome bi HRS mogao ući u Guinness-ovu knjigu. Osim onih par "bisera", od najskupljeg hladnog pogona u Europi, nadalje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 30, 2020 6:06 pm

Kaže Mujo : Fata je Fata, a dvaput je dvaput ! Narod veli : Treća - sreća ! Ja dobio odgovor iz PETOG puta. Bolje ikad, nego nikad.

Dakle, urbi et orbi, dobio sam službeni odgovor od Zlatka 2EU da se sve outgoing pošiljke članova šalju, kao i do sada, na adresu :
HRS, Dalmatinska 12, Zagreb.
Lijepo sam mu se zahvalio na odgovoru, ali gorčina u grlu ostaje. Ne na njega, nego na HRS kao sustav, koji , očito, ne prepoznaje (jedinu) potrebu licenciranog članstva.
Sretno s pošiljkama !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 30, 2020 6:33 pm

Hvala Zlatku i tebi na informaciji.Preksutra pakiram barem 15kg(odoka), koje su ispisane.A onda opet ide ispisivanje novih.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2020 9:00 am

Jebi ga, pa snig u Lici, sad će se (fetivi) Bračani vadit na snig, da ne mogu poslat karte u Zagreb ! ;)
Ka da svaki paket nosi po jedan zec na škini... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK