Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Thu Oct 08, 2020 6:11 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vec ... 20317.aspx

A tog istog Penavu nije smetalo kad ga je HDZ, a ne struka, postavili za direktora Luke Vukovar. Kako se brzo mijenjaju dioptrije, promjenom stranke...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 12, 2020 8:04 pm

Ovo je napisa Mark, kao odgovor na post 6NDZ-a.

Mogao si se i sam javiti ali tada bi te tiskanje QSL karti kostalo više?
Sada imamo popust na kolicinu jer je to sve racuna kao jedan posao?
A i onako se trebas tamo javiti i poslati izgled svoje QSL karte ili dogovoriti dizajn sa njima?
Da to sve saljes u HRS pa oni u tiskaru to bi onda trajalo....

Ovo obrću puna 4 mjeseca, i nekoliko dana. Nigdje ne piše kolika je jedinična cijena, i za koju količinu. Očito tiskaru treba dati gotovu pripremu. Zadnji (jedini) put su se QSL-ke šavale po Mirku i Slavku, čuo od ponosnih vlasnika QSL-ki.
Sve, sve, samo ne transparentno.
Ja svoje,i klupske, tiskam zadnjih 15-ak godina u Splitu, po 15 lipa, ako je količina veća od 5.000 dobijem ih u 15 dana, ako je manja, od 15 do 30.
Tiskar hoće donijeti, profesionalno, i vodonepropusno, sačinjen paket na trajekt, ili katamaran, bez naplate svoje usluge.

I sada, koja je pogodnost "zajedničkog" naručivanja u organizaciji (kako to gordo zvuči!) HRS-a ? Po meni, nikakva. Da ne spominjem da će ih vlasnici imati u rukama iza Nove godine (jer idući tjedan već počimaju slagati i tiskati kalendare i rokovnike) ! Ja, kad odlučim, imam svoje QSL-ke u ruci za dva tjedna.

Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 13, 2020 1:18 pm

Diskusija, po pitanju naručivanja QSL-ki, na HRS forumu, me podsjeća na češku seriju A je to !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 13, 2020 6:08 pm

Svako zašto, ima svoje zato. Raduje me ako sam potakao pospale 9A amatere da se trgnu, i vide šta je bob, a tko je pop.

Ovo je okačio 2M :
Cijena je 175,00 kn sa pdv-om za 1000 kom.
Trošak dostave se plaća kod preuzimanja pošiljke.
Dimenzije QSL kartice su 14x9 cm. Na to treba dodati napust sa svake strane od 3 mm. To znači da priprema sa napustom treba biti 14,6x9,6 cm.
Tisak je 4/1 (boja/crno-bijelo) + plastificirano sjajno 1/0.
Papir: kunstdruck matt 250g
Minimalna jedinična količina za narudžbu je 1000 kom, odnosno naručuje se u koracima po 1000 kom (1000, 2000 ... 10.000 ... itd).

A ovo kolega 5HZ :
Kod mene je tisak 0,14 kn +PDV ( 140,00 za 1000 kom +PDV) ali me nitko nije kontaktirao da dam ponudu. U gornjoj cijeni je i priprema. Da se zna hi.......

E sada, lijepo se vidi, ko je lud, a ko zbunjen.
Čovjeka 5HZ, niti znam, niti sam ga kad vidio, a nije ni moma za udaju da za njega navijam, ali, karta kanta ! I ćoravi vidi šta je jeftinije. Plus priprema !

Moliću lijepo, neka mi neko, može i izvan Lijepe naše, objasni, kad već moja pamet nije dostatna, što je to HRS učinio za svoje članove ? Odabro lošiju ponudu ! Pardon, da ne griješim dušu, čovjek je lijepo napiso da nisu ni tražili ponudu od njega !

Prije 15-ak godina, jedan mi je frajer ponudio da mi napravi pripremu, kaže, cijena ko tebi, 500 kuna. Dobro, velim ja, a da nije ko meni, koliko bi bilo ?
750 kuna kuna, odgovori on ko iz topa. Zahvalih se na ponudi, Moj tiskar mi je to uradio gratis, za 4 različita motiva, i dvije vrste križaljke na drugoj strani.

I transport košta određeni iznos. Umrli, i Valter, i Dimnjačar, a i Slavko se ne osjeća baš najbolje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 14, 2020 6:13 am

Fala bogu, na mladima svijet ostaje. 9A9EE im je sve lijepo napisao, u naravi sažeo upravo ono što sam ja bio pisao, u nekoliko postova.
HRS nije ponudio svom članstvu ništa dobro. Zavlačili su ih više mjeseci, i, na kraju prezentirali ponudu, u svim elementima lošiju od ostalih, meni znanih, na tržištu.
Zašto je to tako ? Slijedi trag novca i usluga, dobit češ sve odgovore.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 14, 2020 9:35 am

Bit će da se opet nekome namistilo posal ka i za D-STAR repetitore a :?: :?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 14, 2020 2:02 pm

Bingo !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 14, 2020 2:38 pm

Ko iz trećeg,ko iz drugog a ja od prvog u sridu a? ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 14, 2020 9:02 pm

Ajde, nije sve u šoldima, ima nešto i u drugim načinima zahvale... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 17, 2020 7:44 pm

Vidim protivnika DX-iranja ima i među 50-godišnjacima ! Ne tako davno, na ovom forumu, sam nekima, slabijeg pamćenja, osvježavao RAM i ROM, kako smo se do 1991.g. financirali. Postojala je tzv. "obaveza", u naravi određena količina veza koju je vojni obveznik-telegrafist morao odraditi u klubu, ispisati karte, poslati ih u Beograd, a za uzvrat je klub dobijao neku crkavicu s kojom je mogao životariti.
To je obavezu redovito predsjednik kluba prebacivao na mlade, tek završene operatore, pače, uvjetovao im kasnije polaganje za 2. klasu, odrađivanjem te obaveze za druge, stare, lijene, i ispale iz štosa, vojne obveznike VES-a 18801.
Većina od te omladine su postali DX-eri, neki bolji, neki manje dobri, ukratko tako profiliran operator nije nikada skrenuo s kursa, i baš takvi, i samo takvi, su jedini poslužili u DR-u.
Znači, posredno su financirali matični klub, branili, i obranili Domovinu. Za svakog pojedinačno, koji nije ostao seriozni DX-er , ima stotinu razloga. Epilog je da ih ima za prste jedne ruke u ozbiljnom klubu, a jedan ili dvojica u klubovima do 10 aktivnih članova.
Zašto ti , malobrojni, nisu uzor i svjetionik ostalim članovima kluba, pitanje je od miljun dolara ! Po meni, jedan od glavnih uzroka su promijenjeni društveni uvjeti, gdje golema većina hoće do svega doći preko noći. Ne meže.
Oni , tzv. "obični" operatori se mogu ugledati i učiti od DX-era, za pokupiti prave informacije, učiti od njih, i kopirati što je dobro.
Periodična ludila, u valovima, tipa WiFi, HamSphere, ili FT4/8 , samo odvlače kolebljivce , i one nesklone DX-iranju, i jamačno jako djeluju na osiromašenju ljudskih resursa u komunikacijama.
Ima još puno faktora , ali ću spomenuti samo jedan ; "tečajevi" od sedam dana, jedan dan dolazak, jedan dan odlazak, a u onih preostalih 5 dana, jednako plivanja kao i stručnih tema. Ljudski je paradoks da HRS , mentori i voditelji upisuju to sebi u vrhunaravne rezultate, čak i u životopisu za kandidaturu.
I baš kao u bajci HCA, uvijek isti dječak, u ovom slučaju stari magarac, mora govoriti da je car gol ! Svi šute, svi se prave ludi, dobijaju priznanja i novce za te "rezultate" ! Jer, oni šta šute, misle, ako šta zucnem , kad na mene dođe red, taj neće dignuti ruku za mene. I tako neprekinuto generiranje laži, falsifikata i iluzija se nastavlja...
Mogao bi pisati danima, ali ću završiti mojom tvrdnjom, gdje god nema DX-era, i prosjek je slab. U kojoj sredini ih nema uopće, prosjek je katastrofalan.
A vi samo forsirajte DMR repetitore, i štancajte ugovore s OiV-om, to će vama i nama dat kruva ! Moš mislit.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK