Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Aug 27, 2019 5:52 am

Ovakav sustav kapitalizma, već sam stoput napisao, nije zabilježen, pa samim time, ni opisan, u nijednoj ekonomskoj literaturi. Ljudi rade da bi (pre)živili, ljudi žive da bi mogli raditi. Nikakvog zadovoljstva, gušta za poć radit, strah za radno mjesto, ukidanje mnogih prava iz radnog odnosa, a i ono malo što ih je ostalo, i što poslodavac mora ispuniti, svaki put je borba za ostvarenje.

Ali, da se vratim na svoj prethodni post. Misliš ti da narečena predsjednica Udruge i ja nismo pretrpili ništa ? Varaš se ! Imperija uzvraća udarac ! Udaraju tamo gdje ni siciljanska mafija ne dira, u svetost, u obitelj ! Tako je njena kćer ostala bez stipendije za studij, a moja bez posla ! Nemam materijalne dokaze, ali pomnjivom analizom slijeda događanja, što smo zajedno proučavali, došli smo do istog zaključka. Ali neka, priživili smo i u gorim uvjetima, pa ćemo i sada.
Ovo samo dokazuje umreženost i zajedništvo krupnog kapitala, koji ne preže pred ičim da ostvari što je naumio ! Nema veze što je to, u konačnici, upereno protiv domaćeg življa, mikrolokacije, otoka, destinacije, regije, njima je samo bitno da kapital kola, i da donosi profit.

Jedini sam ustao protiv gradnje objekta-rezervata za (uvežene, pa i obojene) radnike, jer sam im pismeno i naučno dokazao da nakon što ih dovedu, mi, kao zajednica, imamo sociološke, kulturološke, komunikacijske, i vjerske probleme, koji idu na našu štetu. Bilo ih je koji su skakali na mene fizički, na okruglim stolovima, htjeli se tuć, i vikali da ja mrzim muslimane. No, ja se ne spuštam na nivo uličnih bukača, ja sam, onome tko je htio slušati razložno objasnio da ti ljudi nisu zombiji, nego ljudi od krvi i mesa, sa svojim tjelesnim, društvenim i vjerskim potrebama. Objasnio sam im da ne možeš, bez tektonskih poremećaja, dovesti u malo misto cca 200 ljudi sasvim drugačijih navika, i očekivati da će sve biti isto !
Jučer se to spremalo Bolu, a danas se sprema Sutivanu, po ocjeni djelatnika u turizmu, zadnje oaze dalmatinskog načina življenja na otoku Braču.

Hrvatski, latinica, krupni kapital je na putu da nam uzme mir, vjeru i identitet, a korumpirane vlasti to sve mirno gledaju, i ne čine ništa, dapače, djeluju im kao katalizator. Naravno da je front puno širi. U njihovom ešalonu su i mediji, koji naručenim člancima i uratcima stvaraju atmosferu kako nam je dobro, i da će nam biti još i bolje, samo mi tukci to ne vidimo. Pod vodstvom stranog kapitala, siguro, ka na SBER banci.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 27, 2019 7:56 am

Taj krupni kapital je okrenija pilu naopako i preko tih medija,koji su u biti u njegovi, sustavno podmeće da je mali,mogu reć obiteljski iznajmljivač, kočnica našeg turizma.Upravo oni i plasiraju one "vijesti" o apartmanima iz titove tvorevine i sa žoharima i pantaganama.I onda je po njima samo hotelski turizam "pravi".Ne jebu dva posto da su gosti u našoj zemlji i da ovo nije njihova prćija te da bi se s poštovanjem trebali odnositi prema lokalnoj zajednici.Kako se njih jebe za nas(mene)tako i meni za sve njihove hotele i resorte jer je to sve bella figura, bez duše lijepa.Imaju oni uredne te hotele i personal ali sa namještenim,usiljenim,"holywood-im osmjehom".Tamo je gost ipak samo jedan od tisuća i oni koji ih dočekuju su tu na radnom mistu u znoju lica svog, svo lito bez puno odmora a kamoli kupanja i sunčanja.Taj hotelski radnik samo otaljava posao kao i ja ovdje.Te goste nikad neće dočekat ka ća ih moja mater dočekuje a i ti,naravno.Jer im je to samo posao kao i svaki drugi.Sigurno da ima ljudi kojima to odgovara,ta sterilnost hotelskog smještaja.Ima ih i sa "6"zvjezdica, di im maslom muda mažu i češkaju.A ima i "posebnih" usluga,naravno. :o Valjda zato i postoje te zvjezdice? Ali taj gost ne može imat osjećaj da se smistija u Hrvatskoj,Dalmaciji jer isti resort je i na Havajima,Turskoj,Miami-u i ovdje.Ima ga možda i u svojoj sredini.Pa di je tu gušt? Onda in nabiju račun i int.tamo se niko ne buni i nema cjenkanja.A cijena premašuje realnu "vrijednost".Prošlo lito san radija di je dan apartmana 2000E.I sad se čudim da ima budala koji to plaćaju.I nije neki high fly.Onda mi je palo na pamet da je to u biti za Ruske i ine tajkune,svakako ne one najveće.Za mini tajkune,koji kapljicu znoja nisu pustili za te novce.Jer bi u protivnom razmislija i doša do spoznaje da mu prodaju muda pod bubrege.Ali hebe se njega.To jednostavno ne vridi tih novaca.Bačen novac, ali jebe ih se kad ga nisu zaradili.Eto za takve su takvi smještaji.Za one hvalisavce koji se hoće pokazat,poslikat pa se falit prijateljima,kolegama i rodbini kako su oni uspili i "jaki".A ća tamo u tvornici plaća radnike sa šakom dolara ili riže,njega se ne tiče. :evil: Ista priča sa mladim kapitalistima Kinezima.Njih možeš vidit 365 dana po svim destinacijama svita! Filozofija hvalisanja je potpuno ista.I tu je vidiš pala istočnjačka filozofija da je više manje.Podlegli su ovoj pokvarenoj zapadnjačkoj pokvarenoj "filozofiji" pa su i gori od njih.I oni su do tog bogatstva došli na isti način ka i oni Rusi,Ameri i Europljani.Na znoju pa i krvi ne nadničara, već robova 21 stoljeća.Ovo se u uklapa u onu tvoju tvrdnju da ovo nema veze sa izvornim kapitalizmom.Ja tamo nisan nikad radija ali čitam,pratim a skoro pola moga roda ili tu negdi, u ovom trenutku sada tamo radi.Neki su i rođeni tamo.Pa mi pričaju kako je nekad bilo a kako danas.Isto ka ća Milić uspoređuje život u socijalizmu,komunizmu.S tim što su oni imali "sriću"tj.u startu ugušili ideju komunizma.Mi nismo bili te sriće,zato nam sad i je ovako.I rodbina mi govori da to više nije ni blizu onoga prije 20,30 a kamoli više godina :!: Puno više rade da bi im ostalo "viška" za recimo ljetovanje ili podignut kat kuće ili kupit novo auto.Naravno da je njima lakše nego našem radniku jer su to države sa jačim standardom,puno jačim gospodarstvom i ne oslanjaju se na samo jednoj grani istog ka mi.MI smo propali,legli i odgovorno tvrdim da nam nema spasa. :( Naime mi stariji ga dočekati nećemo.Nije floskula već realno sagledavanje činjenica.Tonemo polako ali sigurno ka i Titanic 1912.A kvartet lagano,bez panike svira ali u radio room-u nema ona dva telegrafista jer su davno ukinuli obvezu držanja radio operatora i odžavanja veza tom prevaziđenom vrstom rada.Antena od satelita je pukla.Pomoć se ne može dozvat :( Mašala :!: :roll:
P.S.Sigurno među čitateljima ima koji govore,eno Reni je iša na kvasinu,marvancin i govori pizdarije.Neka zabilježe ove misli,datum i godinu pa neka sve opet pročitaju za jedno 10-15 godina.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 28, 2019 6:37 am

http://www.ztk-split.hr/ztk-split/clani ... ytypeid/24

Na "najnovijoj" listi radio klubova u Splitu i županiji - jedan jedini klub, bratski gradski radio klub Marjan !
Sad se vidi dalekosežna perfidnost druga Laureata, sad je "izdejstvova" da se "pometu" i dojučerašnji istomišljenici i drugovi !
To šta nema Kaštilca i Vidove gore, to je u redu, tamo je i onako pustoš, propuh, ali što nema ostala 3 radio kluba, e to je zločin.
Ali, to je ekipa koju je ostavila umirovljena tajnica Maja, čovika iz ZS ostavila za tajnika ZTK, da se nastavi ovaj "kontinuitet".
Ona je sebe smjestila u ZS, i nastavlja se saga, ja tebi, ti meni...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 28, 2019 6:49 pm

Neće ni to vječno durat.Idu grube godine sa sve manje pinez a sve više sranja. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 28, 2019 7:15 pm

Zavapit će i on, sa svojin istomišljenicima : "Neka neko ugasi taj Reuters", samo će mu (i njima) bit kasno...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 30, 2019 9:22 am

Dobili smo HRS umrlicu ! Ne, nije umro HRS, nego Radio HRS, njegovo glasilo, koje je zadnji put izašlo prije skoro 4 godine !
Usprkos tome, HRS je redovno tražio novce za tu svrhu od HZTK, nešto je i dobijao, sve u svemu, varao i cicijašio, i na tom planu.

Osvrnuo bi se na nekoliko stvari. O pokojnim Kreši i Dakiju su napisane reportaže. I dok o Kreši, koji je ušao u amaterski radio 1989.g. , kao 15-godišnjak, se pišu ode, a tako je bilo i na komemoraciji, o Dakiju šturi faktografski podaci, da ne bi Emira, ne bi ni to !
Osim toga, sve što je pokojni Krešo radio, je i naplatio, a Daki je sve i svakome radio džaba ! I ovo moram reći, kad je prvi umro, zvrčali su mi telefoni, te ovima ostao dužan plaćenu antenu, te drugome nije htio poslati dimenzije antene, trećemu neće da se javlja, sve to kod drugog je izostalo. Meni je samo neugodno što su to javljali meni, umjesto da se logiraju pod svojim punim imenom, i to javno napišu !
Nisam od onih koji se drže (naopake) poslovice : O mrtvima sve najbolje ! Ja se držim moje : O mrtvima samo istinito, i po zaslugama !

Ne trebam ni napisati da je časopis pun rezultata, tablica i bandplanova, bez toga ga ne bi bilo 3/4 !
Sve u svemu, porazno, kao što je porazan i rad ove garniture, koja za ovakav (ne)rad ne odgovara nikome !
Ovaj posmrtni broj časopisa je samo izašao da se ljudima zamagle oči, kud odoše pare, primljene za časopis, u zadnje 4 godine!
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 31, 2019 10:12 am

https://www.hamradio.hr/3-world-ardf-ch ... 4-07-2019/

Vođa puta je izvjesila svoj izvještaj, i rezultate. Bilo bi jon bolje da nije.

Krenimo redom, na Klasik 3,5 :
M14 Jan Belak i Noa Turk , 16. i 17. , od 17 natjecatelja
M16 Marin Jović 22. od 22 natjecatelja
W14 Lana Žnidarić 19. od 19 natjecatelja
W16 Leonarda Marjanović i Ines Tomanek 19. i 20. , ali izvan vremena

Sprint
Belak 17. od 17
Jović 17. od 22
Žnidarić 16. od 18
Marjanović i Tomanek 19. i 20. od 21

Klasik 144
Belak 14. od 17
Turk 15. od 17, izvan vremena
Jović 19. od 22
Žnidarić 16. od 19
Marjanović 21. od 21 !

Moja osobna ocjena katastrofa. Nisu kriva dica, nego oni koji ih šalje. A šalje ih, jer MI plaćamo, i jer sebi hoće dignut rejting.
Dicu je ubija u pojam, nas osiromašija, a sebe "uzdiga" !?!

Sve ovo ide u set dokaza kako je ovo ARG savez, a ne HRS, kako je taj segment popapa najviše love u zadnjih 20 godina, a nije dao ništa ! Oni koji bi se trebali crveniti, ne crvene se, jer nemaju ni srama ni morala, to smo se odavno osvjedočili.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 31, 2019 10:39 am

To i nije RA.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 31, 2019 11:09 am

Kad je meni jedan od njih, na margini izborne skupštine , reka da su oni jedni od glavnih sastavnica HRS-a, nisan zna oću li se smijat , ili plakat ? Kad san doša sebi, reka san mu : Kad ste vi tako snažni i brojni, prevažni za ovo društvo, osnujte svoj Savez !
Još ćemo van mi, pravi amateri, dat ruke, samo da vas se riješimo ! Ma, nije mi ništa odgovorija !

Pisa san, kopira izvještaje i planove, od 2001. do 2019.g. , ARG je najviše popapa para u HRS-u, nakon njega repetitori, zajedno s famoznim ugovorom o najmu prostora kod OiV-a ! Mi, neprofitna organizacija, plaćamo ono, što su oni dobili (maznuli) mukte !

Ovog nema u Ugandi ! A zašto ? Zato jer osobe koje imaju interes na obje strane drmaju u HRS-u ! Skupština im je samo sredstvo za ostvarenje cilja. Skupina pretežito pijanih zastupnika koji, i ne pročitavši materijale, dizaše ruke, i dadoše im plašt zakonitosti.
A sve vrije amoralnošću i nepoštenjem.
Ko je donio alkohol na skupštinu, i ko ih je napio, zna se, ima ime i prezime. A ko vleče konce iz drugog plana, isto se zna.
Isti onaj koji meće u posmrtni broj Radio HRS-a jedino svoje pulene, iz RK 9A1RBZ !

Nisu pozabili napisat da su radili s klupske lokacije Hrvatskog DX kluba na Jarunu, u naravi privatne prčije četiri jahača Apokalipse, iz objekta koji je trebao biti, i za to su data sredstva, hram tehničke kulture svih članova NTH, a ne privatni feud !
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 31, 2019 10:23 pm

Pa je i taj "eurobski" Dinamo. :D
"Šuti,samo šuti moj dječače plavi " :lol: :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK