Ovakav sustav kapitalizma, već sam stoput napisao, nije zabilježen, pa samim time, ni opisan, u nijednoj ekonomskoj literaturi. Ljudi rade da bi (pre)živili, ljudi žive da bi mogli raditi. Nikakvog zadovoljstva, gušta za poć radit, strah za radno mjesto, ukidanje mnogih prava iz radnog odnosa, a i ono malo što ih je ostalo, i što poslodavac mora ispuniti, svaki put je borba za ostvarenje.
Ali, da se vratim na svoj prethodni post. Misliš ti da narečena predsjednica Udruge i ja nismo pretrpili ništa ? Varaš se ! Imperija uzvraća udarac ! Udaraju tamo gdje ni siciljanska mafija ne dira, u svetost, u obitelj ! Tako je njena kćer ostala bez stipendije za studij, a moja bez posla ! Nemam materijalne dokaze, ali pomnjivom analizom slijeda događanja, što smo zajedno proučavali, došli smo do istog zaključka. Ali neka, priživili smo i u gorim uvjetima, pa ćemo i sada.
Ovo samo dokazuje umreženost i zajedništvo krupnog kapitala, koji ne preže pred ičim da ostvari što je naumio ! Nema veze što je to, u konačnici, upereno protiv domaćeg življa, mikrolokacije, otoka, destinacije, regije, njima je samo bitno da kapital kola, i da donosi profit.
Jedini sam ustao protiv gradnje objekta-rezervata za (uvežene, pa i obojene) radnike, jer sam im pismeno i naučno dokazao da nakon što ih dovedu, mi, kao zajednica, imamo sociološke, kulturološke, komunikacijske, i vjerske probleme, koji idu na našu štetu. Bilo ih je koji su skakali na mene fizički, na okruglim stolovima, htjeli se tuć, i vikali da ja mrzim muslimane. No, ja se ne spuštam na nivo uličnih bukača, ja sam, onome tko je htio slušati razložno objasnio da ti ljudi nisu zombiji, nego ljudi od krvi i mesa, sa svojim tjelesnim, društvenim i vjerskim potrebama. Objasnio sam im da ne možeš, bez tektonskih poremećaja, dovesti u malo misto cca 200 ljudi sasvim drugačijih navika, i očekivati da će sve biti isto !
Jučer se to spremalo Bolu, a danas se sprema Sutivanu, po ocjeni djelatnika u turizmu, zadnje oaze dalmatinskog načina življenja na otoku Braču.
Hrvatski, latinica, krupni kapital je na putu da nam uzme mir, vjeru i identitet, a korumpirane vlasti to sve mirno gledaju, i ne čine ništa, dapače, djeluju im kao katalizator. Naravno da je front puno širi. U njihovom ešalonu su i mediji, koji naručenim člancima i uratcima stvaraju atmosferu kako nam je dobro, i da će nam biti još i bolje, samo mi tukci to ne vidimo. Pod vodstvom stranog kapitala, siguro, ka na SBER banci.