Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2019 5:14 am

Drago mi je da si je gleda. Sad vidiš da ništa na Balkanu nije slučajno. I zašto su baš pred ove emisije "našli" vidjelici iz Međugorja puste otele, vile i bogatstvo.
Dakle kad se dječici ukazala Gospa, naša su ti dva stara člana radio kluba, pokojni Jakša Borčić i Vlado Kokan, prionuli poslu, naštampali brdo prigodnih sličica, naljepnica, prospekata, krunica i križića, i par dana poslije zapucali u to ercegovačko seoce sa 25 raštrkanih kuća. Ne moran pisat da su išli s kombijen od radio kluba ? ;) Kad su došli gori, improvizirali banak, i počeli tezgu. Nisu lavurali ni par uri, evo ti župnika, crven u licu, bisan, samo šta ga nije inkolpalo. Odveja ti on pokojnoga Jalu na stranu, pa mu veli : Kurbini sinovi, pa ste meni došli kvarit posal ? Ali, ja cijenim rad, i inicijativu, vašu želju za zaradom, otkupit ću vam sve šta imate, po tri puta većoj cijeni od one koju držite, uz jedan uvjet, da vas moje oči više nikad ne vidu ovdje ! Malo se konzultirali Jale i Vlado , i pristali.
Samo, oni nisu rekli župniku da se u Splitu zahuktala "proizvodnja", od koje se dio odvijao čak i u Vojnoj štampariji, i opet pokojni radioamater, moj klasić bio meštar. Došli oni u Split, šta će sa , u međuvremenu, naštancanom robom. Našli oni "novoga" tezgara", još je, vala dragome Bogu, živ, pa mu neću ovdje pisati ime, prodali mu sve zalihe, i on otra u Međugorje. Pratar dočeka i njega, i njemu je sve otkupija, ali puta dva, ne puta tri ka njima, i kad ga je ispraća, veli : E sad je stvarno dosta, držite se vi Sekretarijata za NO SO Split, a ja ću moje župe ! Naime, i pratar je ima svoje izvore informiranja, zna je on da je naš Jale u to doba bija sekretar Partije u SNO SO Split ! Vlado Kokan mu je bija veza s "klerikalnim" krugovima, da bi se zavrtija biznis !

Libar bi moga napisat o tome, ovo je najkraća verzija onoga što se dogodilo.
Ne moran ni pisat da je narečeni dvojac, još u nekoliko navrata liferova po pune kombije robe za našega župnika, ali više nisu išli fizički u Međugorje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 07, 2019 7:15 am

Nisan zna za ovu "crticu" iz Međugorja.Ja san doli iša u iskrenoj vjeri,otvorena srca.Nadam se da me razumiš.
A da se doli radi biznis,to smo moj prika i ja odma vidili.I onda je to već nešto koštalo.Ja san bija početkom 90-ih,ne u 80-im,mada san fizički i moga poć.Moja žena je doli bila i nekoliko godina prije mene,dok je bila cura.
Biznisa ima i u svim drugim svetištima po svijetu.Od sličica do rentanja apartmana i.To je vjerski turizam i on je dosta raširen.Tebi sezona traje tri miseca a njima, u recimo Međugorju, puno duže.To je tako.
9a6r

Postby 9a6r » Wed Aug 07, 2019 7:20 am

Da će "sanirat"3Maj? A di su Kinezi?Kud su oni nestali?Sad su našli par brodova koje moraju završit? A oni iz Uljanika bisni ka pasi na vladu.Koja je ovo igra? Jel idu neki izbori pa HDZ u Rijeci oće skupit što više glasova jer to je SDP-a utvrda.Moram pogledat na kalendar kad su prvi izbori.I lokalni. ;)
Last edited by 9a6r on Wed Aug 07, 2019 7:20 am, edited 1 time in total.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2019 7:20 am

Da ti predočim "dubinu" moje kratke pričice, tip koji je iša gori, u drugom ešalonu, je bija (i osta) UDBA-in pouzdanik. On je poslin vozija pošiljke za pratra...

Zato sinoć Perković s smiješkom govori u kameru : Naša UDBA je odradila posal, sve je bilo snimljeno šta su govorili Dobrica Ćosić i Jovan Rašković, ali, kome smo mi morali podnijeti to izviješće u Hrvatskoj, opet šefu Partije, Srbinu Stanku Stojčeviću !
Vrana vrani oči ne kopa, a... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 07, 2019 7:23 am

Je ali i ja i ti i mnogi od nas smo izigrani,a dali smo in ruke,indirektno.Ovdje prestajem s pisanjem. :o :? U 4 oka eventulano možemo proćakulat.Ipak su ovdje Uheri uključeni i ona sa slušalicama.A i moj telefon prisluškuju.
9a6r

Postby 9a6r » Wed Aug 07, 2019 7:30 am

U utrci za Pantovčak je već uključeno 13 kandidata a danas će se predstaviti i jedan iz HSLS-a? Od kad nisan za tu stranku čuja. :o Možda se Budiša,nekdašnji Račanov koalicijski partner kandidira :?: :D Svega ima u našega dragoga Boga! Jeli i on na neko vrime od nas diga ruke? :(
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2019 7:34 am

Kaže Mujo : Nije Suljo blesav, ako je lud, nije blesav !

Ja samo pišem ono što bar pedesetak (bivših , i) sadašnjih članova AKL-a i CBM-a zna ! Još toliko ih je znalo za opisane događaje, ali su - umrli ! Znači, kroničar sam jednog vremena, i ljudima osvježavam pamćenje. Druga stvar je što su mnogi neka sjećanja te vrste zatomili, i nerado ih se prisjećaju...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2019 7:41 am

jedan iz HSLS-a? Od kad nisan za tu stranku čuja

Pred prve višestranačke izbore u Hrvatskoj me posjetio pokojni Jakša Borčić i zamolio me da mu (im) učinim uslugu, da budem službeni promatrač HSLS-a u Bolu, kako tijekom glasovanja, tako i prilikom prebrojavanja glasova.
Prihvatio sam, uz važnu napomenu da ću im to odraditi kao nestranačka osoba, nesklona politici, i politikanstvu.
O tim izborima sam (skoro) sve napisao, u zadnjih 29 godina, od osobe koju je doktur stavio za predsjednika izborne komisije za cijelu Hrvatsku, do prebrojavanja glasova.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 07, 2019 9:53 am

Kužim.Bitno je ko broji glasove a ne ko glasuje.To je sumrak demokracije! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2019 9:58 am

Bingo !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK