by 9a2jg » Sat Jun 27, 2015 5:55 pm
Je, ja ne razumin, ja san "zalupati seljak", meni stvarno u staru i sidu teštu ne ide kako side glave koje sjede u IO-u, No-u, skupštini HRS-a, a i šire, ne reagiraju , kad im opsjenari, stoput vještiji od Houdinija, Davida Copperfield-a, Munhausen-a, Potemkin-a, prodaju muda za bubrige, i to već lijepi broj godina. Ni Anderssen to ne bi bolje opisao. Tipični japanski kanister (bidon, demejana) od 5 l, u koju stane 25 ! Podsjeća me na onega iz škvera, kad je ukra nakovanj, pa ga stavija šegrtu na škinu , da ga iznese, kad su ga uvatili na porti, on in govori : Ne zna dite šta je 80 kili, ne sudite ga...!
Mi dva desetljeća živimo u lažima, i to svaki dosadašnji predsjednik HRS-a ima proporcionalne "zasluge" za to, ali cijenim da su "zasluge" Pere, Kreše, Mate i Pukija, nešto "jače". Osim toga, demokracija u društvu jača, ljudi više govore, ne možeš ih više strašit, ni ADEZE-om, ni tajnim službama, ni ičim... Rekli bi u Dalmaciji : Temperani smo...
Sa Jaruna su me zvala dva jednoslovca, vele, Koki, istina je što pišeš, ali, smanji malo doživljaj ! Ta dvojica nisu među onim s kojim je Djani priča...
Znači, golema većina zna sve, a svi se ponašaju kao da je u Dalmatinskoj jedini izvor meda i mlijeka u Hrvatskoj.
Jedini dobar primjer usporedbe je sa Olimpijskim odborom i Sportskom TV. Potrošili su kišu božju, ali samo na ODREĐENE sportove, i ODREĐENE sportaše, i zavili u crno ostali hrvatski sport i sportaše.
Zar nije tako i u HRS-u ? Jest, još i gore. Osnovna djelatnost donosi novce, oni te novce arče na ARG, izlete, sastanke i politička izaslanstva tipa Kosovo i Metohija.
Po tisućiti put kažem, nisu krivi ONI, nego članovi, klubovi, i njihovi kvazi zastupnici, koji im daju formalni legitimitet i pravni okvir, ali sve ostalo je gadljivo, do zla Boga.
Par osoba to koristi, za svoju osobnu promidžbu i uspinjanje na ljestvici priznanja HZTK, društvenih novaca, i doživotnim pozicijama.
Šapću meni da su tako neki i zaposlili djecu u državnim ustanovama. Nije meni krivo, neka su, i ja bi da san moga. Jedan jedini put san iša molit za svoje dite, radioamatera, i pojija govno.
Ali, ima Boga, i ne plaća Bog svake subote. Ja i moje dite smo , Bogu hvala, preživili, a on se, valjda, gadi san sebi, kad se ujutro brije, i vidi onu falšu spodobu u zrcalu.
Nisan još ni počeja pisat. Užgat će se ovo lito prst, bez daljnjeg...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja