Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Fri Jul 05, 2019 7:12 am

Jučer je mali sloba izjavija da smo svi mi na ovim prostorima "naši" :?: :roll: :?
I da moramo jedni drugima pomagati.Dokaz da je ministarka odlično odradila posao.Nije ga otaljavala. ;)
"Poglavlja"se otvaraju bez ikakvih pitanja i problema.Kad se samo sitim golgote sa Slovenijom! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2019 7:21 am

Očeš reć, hrvatski, latinica, slovenskih ucjena ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 05, 2019 7:22 am

Po treći put ti govorin da se spremiš za treću šugoslaviju. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2019 8:14 am

Sviđalo se to tebi, meni, ili ikome, Beč je uvijek bio i ostao prva stanica naših gastarbajtera, i svojevrsni indikator stanja ekonomske emigracije. Slušaj sada, ovo govorim samo jednom ! U Beču, nakon Domovinskog rata, svi ti radnici iz bivše YU zovu jedan drugog, citiram, "zemljo, rođo, jaro, prika, komšo, sused" , i sve u tom stilu. Nema ustaša, četnika, balija, bjelogardejaca...
Svi idu na svetkovine svih, poštuju se, rade, i vesele zajedno. Jednom riječju, veće bratstvo i jedinstvo nego što je u Jugi ikada bilo.
Zašto ? Vrlo jednostavno, tamo ljudi RADE, ne bave se pizdarijama, ne prebrojavaju ljudima krvna zrnca, i ne gledaju je li dida bija četnik ili ustaša. Tamo nema ni privilegiranih radnih mjesta, penzija, niti zapošljavanja po rodijačkom principu. Ako znaš, znaš, ako ne znaš, noga, pedala, ili kako češ to već nazvati.

Imam tamo školskih kolega, imam prijatelja i poznanika iz Bola koji su tamo odradili cijeli radni vijek, i otišli u austrijsku penziju.
Do jedan govore isto, da je ponašanje naših ljudi u Austriji, na poslu i oko njega, prebaciti u Hrvatsku, bili bi Švicarska na Balkanu.
Baš ono što je govorio Šime Đodan na predizbornom skupu u Kaštelima 1990.g.
Ali, za uhljebnički dio HDZ-a je bio "previše radikalan", pa su ga brzo marginalizirali. Ka i svakog tko hoće, i zna, raditi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 05, 2019 9:14 am

Sve si ti reka ali si vjerujem nenamjerno ispustija jedan "sitnu" činjenicu.Austrija je kakova god bila,uređena,normalna država kakva bi i naša tribala bit.Nije nečija prćija ni bankomat.U takvoj uređenoj,dobro složenoj državi sa svojim zakonima,nema ni mista za korupciju,nepotizam i nisu crveni kmeri na vlasti.
Oni koji nas jebu od 1945 na ovamo.Ne isti, već njihovi nasljednici.Pola roda mi je vanka ,ako ne i više i predobro znam kako je tamo,a i ti znaš da ja znam.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2019 9:32 am

Nije nečija prćija ni bankomat

Upravo se o tome radi. HDZ je prodava muda za bubrege hrvatskom narodu u svezi priznanja Hrvatske, i "zaslugama" Austrije, Njemačke i Vatikana. Ne jednom sam pisao, i dokazao da se radilo o čistom materijalnom i financijskom interesu, nakon čega smo postali ovisni o njima, financijsko roblje.

Nijedna zemlja, izašla iz socijalizma, neko piše komunizma, nije Crkvi vratila onoliko koliko Hrvatska. Nijedna joj nije dala, nakon tog povrata , toliko privilegija, od financiranja iz proračuna, do oprosta od knjigovodstva i računa. Promisli malo, klub koji dobije 7.000 kuna dotacija od države, i ubere 3.000 kuna od članarine, mora voditi knjigovodstvo, a Crkva koja vrti miljarde, ne.
Namjerno sam spomenuo radio klub, jer je to jedan klub kojeg poznajem. U kojemu mi društvu živimo ? Normalnom ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 05, 2019 9:46 am

Ma di normalan?Govore da je ovaki nered teško pronać u civiliziranom svijetu.U Africi je to normalna pojava.Eto u kojem smo mi rangu.Ima i u Africi normalnijih i uređenijih država.I puno uspješnijih. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2019 10:17 am

Nisu se slova mog zadnjeg posta ni osušila, zvoni mobitel, zove me tajnik jednog radio kluba u RH. Veli, znaš ti Koki koliko nas košta knjigovođa svaki mjesec ? Ja odgovori : Znam, 100 eura, na ruke, svaki mjesec, jer kad bi radija na bilo, bilo bi 1000 kuna plus PDV ! Kurbin sine, neko ti je već reka, počeja on pinit... Ma niko mi nije reka rič, smirujen ga ja, nego znan kolika je tarifa.

Znači, ako vrtiš miljarde, ne moraš imat knjigovođu, ako ti se na legalnom računu zavrti desetak tisuća kuna godišnje, moraš !

E, već san bezbroj puta pisa o tome, Crkva je imala svoje lobiste, i to uspješne. HRS ima svoje, samo na papiru, i kada imenu i pozivnoj oznaci treba pridodati naslov časnik za xxxxxxxxx ! E, to njima imponira, to in je duševna rana, jebe se njih za QSL biro, i za išta šta malog čovjeka tišti...
Odnarodili su se. Odavno.....
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 05, 2019 12:39 pm

Nisu se samo oni odnarodili.Spisak je puno veći.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 05, 2019 12:47 pm

Je, samo ja (prvo) meten u mom dvorištu !

Kako reče predsjednički kandidat https://www.youtube.com/watch?v=8DJLlFfsFpE
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK