by 9a2jg » Fri Dec 28, 2018 9:51 am
Samo treba čitati dnevni tisak, između redaka, dobit češ sve odgovore. U nekoliko navrata se, zadnjih tjedana, moglo pročitati da će , citiram, "i hrvatski mirovinski fondovi ući u strukturu financijske konstrukcije Uljanik grupe" ! To se savršeno poklapa sa štorijom o Agrokoru, gdje je politika naređivala onin sučijavin, u crnin veštitima, šta rade za 25.000 kuna misečno, i nikome ne odgovaraju za išta, da ulagaju u Ledo, i ostale subjekte, kako se naredi.
E sada, u jednom trenutku iskrenosti, ne znam što mu bi, ministar financija Marić reče, citiram, "da nam za penzije fali, i na mjesečnoj, i na godišnjoj razini". E sada nastupa matematika za prva četiri razreda pučke škole ; za penzije nema, a iz iste (virtualne) vriće ima za ulaganja u dionice. Ko koga tu prca, i uši mu vrti ? Ko je ovdje zadužen za varanje širokih narodnih masa ?
Ušli smo u neovisnu Hrvatsku punih mirovinskih fondova, sjebali su 2. i 3. stup, para niodkud, a oni bi ulagali ... Ima li ko normalan ovdje ? Ili su svi završili američku visoku školu u Dubrovniku ?
Što se tiče bankrota, on je izvjestan, pa reka je meni ovo lito, u mojoj kući, Argentinac hrvatskih korijena : "Samo ćete jedno jutro otvorit škure, i sve šta si ima šoldi moš užgat ! Već viđeno, kod nas u Argentini, Čileu, i još nekim južnoameričkim državama "
Počelo je s argentinskim modelom "200 porodica", i , nažalost, će završiti s jednom drugom njihovom "uspješnicom". Na žalost, povijest nam ukazuje da je sve što će doći, predvidivo.
Last edited by
9a2jg on Fri Dec 28, 2018 11:01 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja