Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Fri Dec 28, 2018 8:08 am

Ne triba ti govorit da se sve vrti oko love! Tako je i u ovom slučaju.Svi u tom"lancu"imaju korist osim nas,domicijalnog stanovništva. :( Ja san to nazva "Hrvate raseli,Arape naseli." Vrši se planska seoba naroda. Toga nema u režimskim medijima. 2015 san to ubra.Čak me imbex.yu stavija na "stup srama".Ja znam čovika kojemu su u vikendicu na Mosoru upali! Škuri,Koki,škuri.A svaki dan 100 mladih Hrvata odlazi vanka :!: :( :o A ljudi se ponašaju ka da su drogirani,na bunici,u nekom čudnom transu.Ako se ne trgnemo danas,sutra će bit kasno.To ti je onih 5-10 godina.Pazi ća san reka.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 28, 2018 8:26 am

Reni dragi, Koki ima prijatelje u Metkoviću i Vrgorcu, s njima stalno razgovaram, vele da cilu 2018 viđaju skupine ljudi (migranata) motaju se oko kuća, na nekima su našli obijena vrata, bankomati rade punom parom, a mi imamo kvalitetnu obaviještajnu zajednicu, nije teško, u suradnji s davateljima usluga mobilne telefonije ustvrditi koga se i koliko zove. No nema političke volje da se pučanstvu podastru pravi podaci.
Kako se vidi i čuje na marginama, neko iz Hrvatske je obećao EU-u da će primiti (udomiti) određen broj migranata, koji će imati veća prava nego domicilno stanovništvo. Koliko, to raja ne zna, istina joj se daje na kapaljku, da joj ne naškodi.
U BiH su procjene da oko 20.000 migranata stalno luta južnim i zapadnim dijelovima BiH, u potrazi za onima koji će ih za novce prevesti u RH, i dalje na zapad.

Treći maj ide u stečaj, otjerao ga je prisilni partner Uljanik. Tako i treba. Iz zdravog tkiva su isisali supstancu, i dali je umirućem, kojem nema lijeka, i koji će, ionako, umrijeti. Kad je bal nek je maskenbal.
Citiraću starog AKL-ovca koji živi i radi u Rijeci : U Rijeci ne moreš prdnut bez znanja SDP-a, a u Puli se ne možeš natjecati na natječaj za čistačicu, bez privole IDS-a ! Znači, za agoniju ova dva škvera su krive te dvije stranke, jer su ih, desetljećima vodile u krivom smjeru. Desetljećima će hrvatski narod, ili ovo što je od njega ostalo, vraćati dugove što ih oni napraviše.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 28, 2018 9:04 am

Sve stoji ali mi više ni sebi nemamo love za mirovine a kamoli plaćat ove škure! Tako da nam tu lovu moraju stalno "upumpavat".Znaš i sam koliko milijuna fali na godišnjoj razini samo da bi vi primili mirovine.Gospodarstvo nije u nikakvom plusu,kako nam anemičar i ekipa lažu!
Mi smo odavno bankrotirali samo to ljudima nije jasno.Ako slučajno nismo,onda smo jako blizu.Ovo san čuja od istaknutih ekonomista.Odavno smo na aparatima i ako nas sa njih skinu,zna se što nas čeka. :( Samo je pitanje vrimena. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 28, 2018 9:51 am

Samo treba čitati dnevni tisak, između redaka, dobit češ sve odgovore. U nekoliko navrata se, zadnjih tjedana, moglo pročitati da će , citiram, "i hrvatski mirovinski fondovi ući u strukturu financijske konstrukcije Uljanik grupe" ! To se savršeno poklapa sa štorijom o Agrokoru, gdje je politika naređivala onin sučijavin, u crnin veštitima, šta rade za 25.000 kuna misečno, i nikome ne odgovaraju za išta, da ulagaju u Ledo, i ostale subjekte, kako se naredi.

E sada, u jednom trenutku iskrenosti, ne znam što mu bi, ministar financija Marić reče, citiram, "da nam za penzije fali, i na mjesečnoj, i na godišnjoj razini". E sada nastupa matematika za prva četiri razreda pučke škole ; za penzije nema, a iz iste (virtualne) vriće ima za ulaganja u dionice. Ko koga tu prca, i uši mu vrti ? Ko je ovdje zadužen za varanje širokih narodnih masa ?
Ušli smo u neovisnu Hrvatsku punih mirovinskih fondova, sjebali su 2. i 3. stup, para niodkud, a oni bi ulagali ... Ima li ko normalan ovdje ? Ili su svi završili američku visoku školu u Dubrovniku ?

Što se tiče bankrota, on je izvjestan, pa reka je meni ovo lito, u mojoj kući, Argentinac hrvatskih korijena : "Samo ćete jedno jutro otvorit škure, i sve šta si ima šoldi moš užgat ! Već viđeno, kod nas u Argentini, Čileu, i još nekim južnoameričkim državama "

Počelo je s argentinskim modelom "200 porodica", i , nažalost, će završiti s jednom drugom njihovom "uspješnicom". Na žalost, povijest nam ukazuje da je sve što će doći, predvidivo.
Last edited by 9a2jg on Fri Dec 28, 2018 11:01 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 28, 2018 10:59 am

Imam ja pametnog Domenica pa mi on kadikada doturi koju informaciju,znaš.On,tamo iz Jamerike bolje vidi,ima bolje oćale. :D A i Lovrinčević piše,jutros čitam jedan njegov osvrt.Ovu 2019 ćemo se još ka svinje koprcat u blatu a onda 2020 strelovit pad,pa kud koji mili moji! Braćo mila,najebasmo ko žuti. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 30, 2018 8:27 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ima ... 50953.aspx

Uglavnom točne informacije, uz značajnu zamjerku, Njemačka bolje zna koliko je Hrvata na radu u inozemstvu od Hrvatske.

Mi smo zemlja koja je izmislila oni japanski kanistar od 5 l, u kojega stane 25. Japanci su to pred svijetom lagali da je to njihov izum. Ma nema šanse, takva pretakanja iz šupljeg u prazno su vještine Balkanaca, koji su u tome došli do savršenstva.

Naši praunuci će rintat za dubioze oko Agrokora i škverova, Petrokemije, INA-e, pretpotopnih tuđih aviona, dok će nam ta ista djeca umirati, jer , citiram, "ministarstvo nema ovlasti nad Stanicom za hitnu medicinsku pomoć u Metkoviću, jer joj je osnivač DNŽ!" Djeca u školi u Belom manastiru (još uvijek) gladna. U Vukovaru škola, dar norveške vlade, prazna. Jer tamošnjim kvazi političarima, Hrvatima i Srbima, to odgovara, jer je to ona kost, oko koje će se bijesni psi natezati, kad nema čirilićnih ploča, ili nečeg trećeg. Vodotoranj - Obrovac 3. Ni Casio scientific calculator ne more izračunat dvije kolone cijelih brojeva, prva- koliko je za tu namjenu poklonjeno u zadnje 22 godine, i druga - gdje je i zašto potrošeno. Pitaj onoga pred kvartovskom butigom, šta sidi na zidiću, sa zidarušom u ruci, odgovor, dobit češ ga odmah, i točno, ko iz topa. Zato ljudi biže vanka. Procentualno broju i sastavu stanovništva, najviše iz Vukovara, u kojeg je najviše ulupano novaca, a njima nije ništa bolje. Pitajte radnicu iz Borovo Obućare, kad nikoga nema oko vas. Ja jesam, suze su mi došle.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 30, 2018 4:10 pm

Nije ni nama u Dalmaciji puno bolje! Mukte sutra jutro idem na posal. :x
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 30, 2018 5:00 pm

Ma pazi Reni, mi od Oluje , do danas, radimo u korist svoje štete. Umjetno su naselili Hrvate iz BiH u područja gdje su pretežito živjeli Srbi, pomagali, financirali, ulupali miljarde, da bi na kraju, djeca ovih doseljenih, nakon škole, utekla vanka ; a i roditelji, ako su ispod 50, se premišljaju.
U Vukovaru, i okolici obnovljeno na stotine i tisuće kuća, u kojima nitko ne živi. Navodno, kako mi priča prika, u Vukovaru više od 1/3 stanova prazno. Sve je to obnovila RH. I opet ljudi biže.
Znači da onaj koji vodi zemlju, griješi. I to ne operativno, kratkoročno, već na duge staze ; bome vidimo rezultat "smišljene" politike zadnje 23 godine.

Čitam danas tiskovine, različitih vlasnika istih, složni su u jednom, broj stanovnika (odavno, samo se to krije od naroda) pao ispod 4 miljuna, a administracija buja, troškovi za bolnice sve veći, a njihovi dugovi veledrogerijama također ; navodno je prosječno plaćanje nakon dvije godine !? Dođe mi da iskidam sve svoje diplome, jer tu nema i ne može biti ikakve ekonomske logike, a o zaradi nema ni govora, znači, u pozadini se nečim drugim "hrani" farmaceutska industrija, i industrija prateće opreme, pribora i materijala.
Ako je sve napisano točno, mi, što nas je manje, to smo (priko)više bolesni, i na nas se troši dvaput više nego prije 20 godina ? Ko će vam to, braćo mila, povjerovat ? Ja neću.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 30, 2018 5:37 pm

Nisi shvatija bit a to je da se svih ovih godina radi na tome da ova nova država NE USPIJE.Pa ti izvodi zaključke tko i zašto :?: :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 30, 2018 6:23 pm

Slušaj Reni, na tragu toga što si rekao, samo jedna kratka, i poučna, crtica. Dok sam radio u Vladi, posao mi je, između ostalog, biti u pratnji inozemnog veleposlanika, koji bi obilazija Hrvatsku.
Na jednom takvom obilasku, u Kistanjama, pita američki veleposlanik, starosjedioce Hrvate : Kako je ? Najstariji među njima prevali preko usana : Vratite nam naše Srbe !
Taj je susret, i taj dijalog, u trenu, obišao Balkan, a i šire, kao jedan u nizu dokaza da nema "humanog" preseljenja ljudi, ni umjetnog mijenjanja sastava i strukture stanovništva, pa tako ni Janjevce u Kistanje.
O tome sam, davno nakon tog događaja, pričao s pokojnim Leonom, on mi se unosio u lice, tvrdeći da to nije istina. Dragi Leone, pomirljivo ću ja, ja sam bio tamo. I ja sam, odgovori on, ali to nisam čuo.
Nisi dragi Leone, jer bi te ja onda vidio, završih ja. Kako je kod njega, njegova uvijek morala biti zadnja, on reče : Bio sam tamo, ali me vi niste vidili !!!
Neću dalje šiljiti priču, ali, pametnima dosta.

Slažem se s tobom, stratezi dugoročne politike i razvoja RH s grdno pogriješili, sve dosada je rađeno da ova država ne uspije. Nismo se za to borili.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK