Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Dec 16, 2018 9:23 am

Jučer popodne i navečer me je zvalo par drugova, bivših, i sadašnjih članova Marjana, mole me za diskreciju. Bar to je zajamčeno, ako ništa drugo nije.
Vele mi, manje više isto, ka da su bili na kružoku, citiram, Koki, šta se čudiš za događaje oko skupštine Marjana, pa i Mihovilu i Rolandu je to bija prvi klub, a , zna se, prva ljubav zaborava nema, nema , nema, odavde do Srijema...
Treći u toj transmisiji, drug Goran, će se ubačiti, u funkciji spašavanja vojnika Ryana, UPS Marjana, nije uopće upitno, jedino je pitanje kada. On je majstor za tempirati pravo vrijeme. Ta momčad je to već radila u RK Milna, pokušali su i u RK Brač, pa su ih brzo razotkrili, i odkantali.
U toj konstelaciji snaga, jedini mrzovoljni nezadovoljnik je doživotni predsjednik iz Supetra, koji gubi potencijalnu sferu utjecaja u Milni. Jer, ne tako davno, on je falsificira povijest svoga kluba, a Milna mu dođe samo kao "dokaz" koliko je njegov klub star. Jadno, i prozirno, za nas koji znamo kako je sve teklo, i kako je Velat posla opremu PYE, koja je bila, prvo u Domu mornarice na Rivi, u PPS-u na 3-em katu, poslin u klupskim prostorijama Marjana, u naravi oprema sa britanskih razarača, koja je došla kao pomoć JRM-i. Osim toga, Bogu fala, mi, koji smo još živi, znamo da je Milna prvo bila PPS radio kluba Marjan, pa onda sve ostalo. Ne samo da znamo, nego imamo i materijalne dokaze. Namjerno ne spominjem dvoje istaknutih radioamatera iz Kikinde, koji su tamo imali kuće, i koji su "zarazili" Ivota i Mihovila. Ko ne vjeruje, poslat ću mu fotke, prvog kvada u Dalmaciji, puno prije nego onog , tzv. doajena, na zgradi splitske glavne pošte.

Da zaključim, prije mise, nije se samo Lassie vratija kući, po vonju se ćutilo, pomalo se vraća i čopor. Ostalo je sve stvar tehnike. Dok se opet ne skupi zeru balina, ili MTS-a.
Prigode beru jagode...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 16, 2018 10:04 am

"Kad jaganjci utihnu!" :? Srića moja,razboritost, ali i ženski dio mene, intuicija,da san se na vrime odmaka na pristojnu udaljenost. ;) Budućnost je toliko svijetla, da ću oči tribat zaštitit onom maskom koja se rabi kod zavarivanja. :D
A za čapat slobodnu frekvenciju će se u bilježnicu misec dana unaprid tribat pribilježit.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 16, 2018 11:06 am

bilježnicu misec dana unaprid tribat pribilježit.

U mom klubu, u prostorijama Ispod ure, bila je TA bilježnica, u koju smo se upisivali, kada ćemo radit u PPS-u, poviše restorana ex Zagreb.
Osim te bilježnice, bila je i lista u PPS-u, koju je provjerava šef PPS-a. Jedini koji se nije upisiva je bija Beton, koji je spava , ispod stola.
To je radija dobrotom tzv. doajena, jer su zemljaci, od Drniša... On mu je "sušija" i kazne ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 16, 2018 11:09 am

I mi smo se u "Marjana"zapisivali za rad u Jobovoj! Bilo nas je, ali zaista.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 16, 2018 11:21 am

A jesmo li pobratimi, ili nismo ? Ili je to ipak biblijska priča o Kainu i Abelu ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 16, 2018 12:18 pm

Zar ti dvojiš u tu starozavjetnu priču? BTW,nije priča već se to i dogodilo.Tada je to bilo nezamislivo,a danas to imaš u skoro svakoj fameji ! Ne doslovno umorstvo ali prevara sam i sam doživio. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 17, 2018 11:40 am

Mlada ekipa supetarskog radio kluba Vidova Gora ozbiljno je shvatila sudjelovanje u ovoj svjetskoj akciji i to kontinuiranim radom na radio valovima do kraja ove godine.
I pored lošeg vremena organiziran je sastanak u klubu i napravljen raspored aktivnosti. Tu su se našli Dominik, Toni, Dario, Mirena i Kaja.
Dosadašnji rezultati su dobri, već je osvojena diploma YOTA a do kraja ima još petnaestak dana.
Još ćemo se ćuti na ovim stranicama.
Tekst i snimke: Ivica Pavišić , 9A2BW

Zovu me iz metropole, veliju : Koki šta pizdiš da niko u Supetru ne radi, evo teksta i fotke šta su izašle na Fejsu, supetarskog radio kluba Vidova gora. Znaš šta san in odgovorija, na tarabi pisalo pička, pa Mujo slomija kurac.

Tako ti je i ovo. Majstor iluzije, opsjenar, drug doživotni predsjednik, namistija za slikavanje petero dice, baš kao i jedan put (po defaultu) godišnje sa Vidove gore. SSB i DIGI, učini se zeru veza, "rezultati" se dižu do nebesa !I tako svaku godinu.
Danas je 17.12. , znači 55% vremena akcije, ja sam tu momčad čuo DVA puta na bandu, i još DVA puta vidio spotirane ! Pametnom dosta.
A što se fale, da su osvojili YOTA diplomu, osvojili su je i drugi klubovi, pa se bestidno ne hvale tim "uspjehom", jer, za neuke, za osvojiti baznu diplomu ti treba pola dana, osrednja antena, bez lineara.

I još jedno slovo, kako majstor varanja i opsjenarstva plete sitni vez. Kibi na fotografijama koji je uređaj u prvom planu ? Onaj, "beneficirani" ! To ga je kurba donija od doma, za slikavanje, i paradu s dicon...
Da mi nisi već zucnija da mu je, ka i svakome doživotnomu, predsjedniku, beneficirani uređaj doma !

Sve karta trpi, verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 17, 2018 12:17 pm

Za njega su,a i za onog drugog, David Copperfield i Harry Houdini tek dječica koja se igraju kanticama i grabljama u pijesku.
Ova dva su napisali i knjige sa trikovima pa i od ovih naših magova ne očekujem ništa manje. ;) Pomalo...
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 17, 2018 2:00 pm

Da ne bi , Bože sačuvaj, mislija da lažen, slika govori više od tisuću riječi... A nije samo AKL, ima i desetine drugih klubova, i pojedin
YOTA_9a1akl_silver.png
YOTA_9a1akl_silver.png (1.18 MiB) Viewed 2707 times
aca po RH, i viši stupanj, i više veza, pa se niko ne kurči...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 17, 2018 2:22 pm

Ni u bogatim zemljama nije lako privući mlade,zainteresirati ih za HAM. :(
I onda se moraju dovijati kako ih barem malo privući.U informatičko doba,doba interneta i društvenih mreža,pametnih tehnologija,to nije nimalo laka zadaća.Jedan pokušaj je i ova famozna YOTA.U uređenim državama to sasvim drugačije izgleda i radi nego što je to slučaj kod nas.To su dva "svijeta".Osim toga,njihovi RA Savezi nisu uređeni po Sovjetskom modelu kao naš! To jednostavno ne funkcionira kod njih kao ovo kod nas.Nema šanse da Njemac,Talijan,Englez ili Amerikanac GODINU ILI DVIJE DANA NE PRIMI QSL-KE SA NACIONALNOG BURO-A KAO ŠTO MI NISMO :!: :!: :x
Koji mladi,koje YOTA-e i slične akcije? Hoće li i te mlade podučavati da ne treba slati i odgovarati na QSL kartice :?: Ako ih tako uče,onda je to sumrak RA u Hrvata. :cry: Stoga me i ne čudi ponašanje vrlog nam QSL managera. :? Ali nije on jedini krivac,već i oni koji mu dozvoljavaju ovakvo ponašanje i drskost :x Dubinski reset je nužan i to pod žurno.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK