by 9a2jg » Tue Dec 11, 2018 7:03 am
Samo je kompilira i sažeja sve svoje prijašnje individualne javne nastupe, glede Hajduka. Ponavljam, on je osoba koja ne zaslužuje sa mnom biti u istom društvu, no , 90% od onog što je on izrekao, ja bih odmah potpisao. Ipak je Split moj grad, i još uvijek imam dosta prijatelja i poznanika od kojih znam pravo stanje u Hajduku. Stanovao sam u kući koja se naslanjala na (stari) dom Hajduka, tako da smo ja i Torcida skupa rasli. Samo, odavno već, ne OVA Torcida, a pogotovo ova "udruga", skup mlatimudana koji u životu nisu privridili jednu kunu, a metodama tipa pritisak ulice, žele biti niki faktor u Gradu, kojega bi muzli di stignu, jer normalno poslovanje i njihove ideje, su dijametralno suprotne stvari.
Ti isti mladimudani su (svojedobno) vršili pritisak na pročelnika Pavića, da in ustupi, bez naknade, prostor našeg radio kluba, što je on i učinio !
I sad gledaj vrhunac ove tragikomedije, na hrvatski način, Grad daje Torcidi naš prostor, nisu plaćali NIŠTA, ni vodu, ni struju, ni komunalije, ni fit, ni autorska prava, ukratko NIŠTA, a to su JEDINE stavke po kojima smo mi bili KRIVI, što ne plaćamo, a nismo plaćali jer nismo imali prihoda !
Ta naša "dugovanja" su bili "okidač" Paviću i bandi, da nas deložira !
No svak ko uzme u usta moj RK, i uzme sebi pravo da komentira naše nezavidno stanje (namjerno ? ) gubi iz vida osnovnu činjenicu : Otkaz Ugovora o najmu i Zahtjev za iseljenje, prvi u nizu, je bio napisan, i nama uručen, travnja 1992.g. , dok je golema većina članova-dragovoljaca ZNG i HV, bila po prvim crtama !
Ne amnestiram tadašnjeg predsjednika kluba, ni one koji su došli poslije njega, ali sam svjestan opore činjenice da jedan čovjek ne može mnogo učiniti. Osim toga, bez obzira što pišem istinu, malo mi je degutantno pisat o grijesima nečinjenja (sada) mrtvih ljudi, jer su baš dvojica, koji su obnašali tu dužnost, nažalost, već umrli.
No, obojicom sam, baš kao i s trenutnim predsjednikom kluba, bio u Banovini, bezbroj puta, bezuspješno. Naša legitimacija je bila poštenje, doprinos kluba Gradu, od 1945.g. , do danas, doprinos u obrani RH. Očito da smo imali obrnuta mjerila, dolazeći na noge onome i onima šta su rat gledali na YUTEL-u i HTV-u.
Jedini "grijeh" nam je bio što smo se branili, i pokušavali zadržati prostor kluba, na zakonit način. Nije prošlo. Demonstracije pred Banovinom SADAŠNJE Torcide i Udruge Naš Hajduk su polučili rezultat ! Znači, Grad poznaje i priznaje zakon ulice, ne razumno i razložno ponašanje !
Možda nam je crimen šta i mi nismo digli komercijalni kredit, uzeli Grad za jamca, te ga prisilili da na kraju on to sve vrati ?
Opet ću se vratit na Miličiće... Jedan jedini put u životu sam nešto molio Peru, i to dok je bio predsjednik, da nazove gradonačelnika, da nas primi, razumi, pomogne... Nije htio mrdnuti malim prstom. Organizator je afere Severinac, gdje je vratio Savez 15 godina natrag, financijski smo iskrvarili, srozali ugled... E, tog i takvog Peru, klika opet uvodi, na mala vrata u RA establishment, preko funkcije UKV managera ! I, naravno, opet marčapije sa repetitorima D-star, on sa Nijemcem postaje "ključni faktor", sve se "zaboravilo" ? I rođak mu Milan sve zaboravlja, kad ga opet hvali na R2, osjećaj za pravdu i pravdoljubivost mu je s godinama degenerira. Krvnik Saveza je (opet) postao uvaženi faktor !
Zemljo, otvori se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja