Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Thu Dec 06, 2018 10:51 am

Sve je meni jasno ali nema dugo san doslovno po...ija na zeta koji je čovik sa doktoratom,velikim IQ-om i uz to je veliki vjernik,Rimokatolik.Kad smo započeli priču o islamizaciji Europe i kako će nam u zadnju zabranit ispovidat našu viru,on ispalija ka iz topa da škurima nije int.Hrvatska već Njemačka i druge bogate zemlje,te da su oni ovdje samo u prolazu.Dok ovo pišem para mi ide na uši.Koji je to Hlebinac,teški naivac uza svu "pamet"koju ima.Ne vidi prst isprid nosa.Eto ti mišljenje jednog nazovi intelektualca,a naš je.4 godine mlađi od mene,samo da znaš.Ne triba ti govorit da je rat vidija samo na TV-u.Sad zamisli kakvi su ovi drugi? I onda ti dođeš sa viješću o otkazivanju te izložbe u Njemačkoj. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 06, 2018 11:11 am

Nisan ja doša, nego je objavija državni radio, HR 1 ! Drugo, nije Njemačka, nego Nizozemska, a to je vrlo bitno. Prije 15 godin san pisa kako su pola najveće katoličke crkve, svetoga Marka, u Roterdamu, pretvorili u niz butižica, di se prodaju hašiš, marihuana, golduni, i WC papir. To je vidija naš župnik uživo, i to nan priča u propovidi sa oltara.

Nizozemska je, kao i svaka kolonijalna sila, imala bezbroj kolonija, i baš kao i ostale kolonijalne sile, ostala u obvezi dati stanovnicima tih kolonija pravo na državljanstvo, zaposlenje, naknadu za nezaposlene, dječji dodatak, sva ostala socijalna davanja, penziju...
Ja iman mog staroga gosta, škuri, sa Curacao-a, žena mu je žuta, sa bivšeg nizozemskog posjeda Istočni Irijan (tako se zva prije nego šta si se ti rodija, i tako smo mi učili u pučku školu). On i ona su više medicinske sestre u američkoj vojnoj bolnici u Nymegen-u. Više puta su bili kod mene, i redovno se čujemo telefonom. Zove on tako lani, i govori mi : Znaš, iduće dvi godine nećemo ić nigdi na godišnji odmor, jer smo prominili kuću ! A zašto, pitan ja, ona ti je bila relativno nova. E, uzdahnu on, vlada je naselila neke škure (!!!!!!) oko nas, divljaci, kradu, pljačkaju, siluju, kvart nam više nije za živit !
E sad gledaj, on, crn ka mrkla noć, govori meni da mu je vlada naselila "neke škure", koji nisu za civilizirano društvo ! To je ta Nizozemska, koja do katoličanstva nije nikad ni držala !

Capisci ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 06, 2018 11:58 am

Ma kako ne.Nikad nisan ni reka da su svi škuri isti ! Isto ti je sa Hrvatima.Nisu svi pošteni,majčine dušice.
U svakom zajednici,plemenu,društvu,obitelji,narodu ,zemlji itd.,ima dobrih i loših,poštenih i lupeža,manijaka i normalnih ljudi.I među RA imaš one koji su tu zalutali,jeli tako? Šta čemo sad o tome pričat?To svi znamo.
Ka da nisan bija u toj Niskozemskoj i dosta toga vidija.Tamo sto godin u izlogu drže gole žene ! O kojim civilizacijskim dosezima tu možemo pričat a :?: :roll:
Nije ni čudo da ih bajla-bajla napadaju.Debotu bolje nisu ni zaslužili.Hrvatska nikad nije bila kolonijalna sila,krala po Svitu sva dobra tih zemalja o kojima govoriš.Nikad nije ni napadala već se samo branila kao i zadnjem ratu.Ne želim da moja Domovina postane "hot spot"za te manijake,vjerske fanatike koji samo svoju"vjeru"priznaju.Mene ne zanima koju će vjeru netko ispovjedati ali isto tako neću dopustiti da se drugi u moju diraju te da sutra postanem postanar u vlastitoj kući. Da su na vlasti i u moći istinski Rimokatolici i Protestanti u EU, onda mi o ovome sad nebi pričali.U Ustavu EU niti jedan put se ne spominje riječ KRŠĆANSTVO a znamo da je cijela Europa sazidana na Kršćanstvu.I onda je Hrvatska ka guska uletila u takvu EUROslaviju :!: :x Sve što s vragom započme,ds njim i završi ! Ko s vragom tikve sadi,o glavu mu se razbiju !

Pomozi Bože bar nama koji u Tebe vjerujemo !
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 2:59 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/hajdu ... 48568.aspx

Nevezano uz sadržaj članka, dobro in je napisa jedan čitatelj, da oni koji nisu u životu privrijedili 100 kuna, žele voditi Hajduka. Rezultate njihovih aktivnosti, na žalost, vidimo , i patimo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 10, 2018 8:05 am

Split je jučer, jedini u RH, protestirao protiv migrantske politike, iako je to problem cijele Hrvatske. Došlo je, iz guzice u glavu, i onim babama u Tovarniku i Bapskoj, što su dočekivali prve migrante s domaćon marmeladom i domaćin kruvon, dajući im i zadnji komad robe...
Hrvatski bedem.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 10, 2018 8:43 am

Ima san namjeru poc ali san ima posla tako da nisam otisa doli.Pomalo,dolazi svima iz guzice u mozjane.
9a6r

Postby 9a6r » Mon Dec 10, 2018 10:25 pm

Jesi pogleda Bujicu 07,12.? Gost Igor Štimac razotkrio udrugu "Naš Hajduk".
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 11, 2018 7:03 am

Samo je kompilira i sažeja sve svoje prijašnje individualne javne nastupe, glede Hajduka. Ponavljam, on je osoba koja ne zaslužuje sa mnom biti u istom društvu, no , 90% od onog što je on izrekao, ja bih odmah potpisao. Ipak je Split moj grad, i još uvijek imam dosta prijatelja i poznanika od kojih znam pravo stanje u Hajduku. Stanovao sam u kući koja se naslanjala na (stari) dom Hajduka, tako da smo ja i Torcida skupa rasli. Samo, odavno već, ne OVA Torcida, a pogotovo ova "udruga", skup mlatimudana koji u životu nisu privridili jednu kunu, a metodama tipa pritisak ulice, žele biti niki faktor u Gradu, kojega bi muzli di stignu, jer normalno poslovanje i njihove ideje, su dijametralno suprotne stvari.

Ti isti mladimudani su (svojedobno) vršili pritisak na pročelnika Pavića, da in ustupi, bez naknade, prostor našeg radio kluba, što je on i učinio !
I sad gledaj vrhunac ove tragikomedije, na hrvatski način, Grad daje Torcidi naš prostor, nisu plaćali NIŠTA, ni vodu, ni struju, ni komunalije, ni fit, ni autorska prava, ukratko NIŠTA, a to su JEDINE stavke po kojima smo mi bili KRIVI, što ne plaćamo, a nismo plaćali jer nismo imali prihoda !
Ta naša "dugovanja" su bili "okidač" Paviću i bandi, da nas deložira !
No svak ko uzme u usta moj RK, i uzme sebi pravo da komentira naše nezavidno stanje (namjerno ? ) gubi iz vida osnovnu činjenicu : Otkaz Ugovora o najmu i Zahtjev za iseljenje, prvi u nizu, je bio napisan, i nama uručen, travnja 1992.g. , dok je golema većina članova-dragovoljaca ZNG i HV, bila po prvim crtama !
Ne amnestiram tadašnjeg predsjednika kluba, ni one koji su došli poslije njega, ali sam svjestan opore činjenice da jedan čovjek ne može mnogo učiniti. Osim toga, bez obzira što pišem istinu, malo mi je degutantno pisat o grijesima nečinjenja (sada) mrtvih ljudi, jer su baš dvojica, koji su obnašali tu dužnost, nažalost, već umrli.
No, obojicom sam, baš kao i s trenutnim predsjednikom kluba, bio u Banovini, bezbroj puta, bezuspješno. Naša legitimacija je bila poštenje, doprinos kluba Gradu, od 1945.g. , do danas, doprinos u obrani RH. Očito da smo imali obrnuta mjerila, dolazeći na noge onome i onima šta su rat gledali na YUTEL-u i HTV-u.
Jedini "grijeh" nam je bio što smo se branili, i pokušavali zadržati prostor kluba, na zakonit način. Nije prošlo. Demonstracije pred Banovinom SADAŠNJE Torcide i Udruge Naš Hajduk su polučili rezultat ! Znači, Grad poznaje i priznaje zakon ulice, ne razumno i razložno ponašanje !
Možda nam je crimen šta i mi nismo digli komercijalni kredit, uzeli Grad za jamca, te ga prisilili da na kraju on to sve vrati ?

Opet ću se vratit na Miličiće... Jedan jedini put u životu sam nešto molio Peru, i to dok je bio predsjednik, da nazove gradonačelnika, da nas primi, razumi, pomogne... Nije htio mrdnuti malim prstom. Organizator je afere Severinac, gdje je vratio Savez 15 godina natrag, financijski smo iskrvarili, srozali ugled... E, tog i takvog Peru, klika opet uvodi, na mala vrata u RA establishment, preko funkcije UKV managera ! I, naravno, opet marčapije sa repetitorima D-star, on sa Nijemcem postaje "ključni faktor", sve se "zaboravilo" ? I rođak mu Milan sve zaboravlja, kad ga opet hvali na R2, osjećaj za pravdu i pravdoljubivost mu je s godinama degenerira. Krvnik Saveza je (opet) postao uvaženi faktor !

Zemljo, otvori se !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 11, 2018 8:32 am

Štimcu su odma nakon Bujice zapritili piopćenjem.Ubit,zaklat. :o :?
Eto,to je njihov sistem.Slično,samo u blažem obliku stalno stišću Grad i to opet sa kreditom od ni manje ni više 50 milijuna kuna ! :o To si mi prvi ti rekao a Igor je sinoć isto reka.I on se ka fol pita ko će ga otplaćivat kad je Hajduk nakon svih prodaja igrača ove godine od priko 100 milijuna kn,prodajom igrača uprihodio.Oni su opet i ove godine u minusu za nekoliko milijuna kuna,nisan zapamtija koliko a Igor je pročita u lipu sa papira.Mnogima Igor nije drag a ti dobro znaš i zašto,čim si reka da nije za tvoje društvo.Nije ni za moje.A i nismo u istom razredu,HI.Mnogi su našli neku sličnost u faci između mene i njega :roll: kad smo bili mladi,ja nisam a osim toga ja san realno lipši od njega,HI.Kod Igora mi se jedino sviđa što lipo razlaže stanje,pomalo to iznosi a sigurno je dosta toga i ostavija za neki drugi put.Pazi,u Splitu nema osobe koja bi imala muda doć u vrlo gledanu emisiju i sve ono otvoreno kazat o Torcidi i "Naš Hajduk".Ti,Igor i ja znamo ko se uvuka tamo pače i tko ih je "instalirao"u tu udrugu a i u Torcidu.Njima se nitko u gradu neće da zamira jer se boje za sigurnost života,ljudi oće mirno živit i ne osvrtat se po noći kad se ulize u portun.Priča san sa mojim Bračaninom,Milnaraninom Lukom Bonačićem par miseci nakon onega ća je u svom portunu doživija.Neznam pozadinu svega,ali onako su ga bejzbol palicama mogli i ubit.Nije mi reka ko ga je sredija :?: Kad san mu reka moje prezime u prvi moment mu ništa nije bilo jasno a na kraju se ispostavilo da mi zna pola roda,HI.To je bilo prije par godin i reka mi je da radi u arapskim zemljama,Iran itd.On je javno reka da Hajduk vodi mafija,pa su pale i neke tužbe!Dalje neznam što je bilo.Išoma,ako ovako se ovako nastavi,ti a ni ja nećemo tako lako dočekat da Hajduk opet bude Prvak države. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 11, 2018 9:36 am

Čovik koji je iša sa menon u pučku skulu, mi je reka kako se po Splitu (odavno) priča da ta fantomska udruga ima veze sa ULTRA-om, i, naravno, financijsku korist, da ne rečen šta, dreto - šćeto ! Isti mi je čovik reka za oni kredit, 6 miseci prije nego što je to iko u javnosti zna !
A drugi mi je priča za marčapije oko Omladinske škole...
Treći mi je govorija za transfere, postotak, harač...
Srce me boli, kad sve vidin i čujen, ali, prilomija san, priko kolina, i sebe uvjeravam da, na žalost, onoga Hajduka, s kojim sam obaša cilu Jugoslaviju, više nema. I sin mi je prilomija, stisnija srce, i reka : To više nije MOJ Hajduk !

I na kraju, par riči o pravim navijačima Dinama, bez obzira da li su formalno učlanjeni u BBB, ili nisu. Svaki dan, na desecima portala, čitam njihove iskrene izjave, da i njih boli, i smeta im, što bratski klub Hajduk tavori, ne samo na ljestvici HNL-e, nego i moralno, financijski, a da ne govorimo o ugledu u društvu.

Grubo je za reć, ali kad čovik ima onu grubu bolest, onda je jedino rješenje nož, ako je operabilan. Tako je i sa klubom, bilo koje vrste, bio on nogometni, ili radio. To nikako da članstvo HRS-a shvati.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK