Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Nov 18, 2018 3:12 pm

Pokojni je Smoje ima kolumnu u Slobodnoj dalmaciji, pod nazivom Ćakule na šentadi. Tu je on, u trećem licu, tobože kroz usta penzionera, nepogrešivo locirao sve društvene probleme onog doba, od političkih, do ekonomskih, i za većinu bi napisao i rješenje, kako ga mali čovik, penzioner, vidi. Jedino je tako izbjegava cenzorske škare, nepogrešivog socijalizma.

Danas ne treba, i , pretežito, nema cenzora, novine su u privatnim rukama, i gazda ti poruči, preko svojih posilnih, šta češ i kako pisati, u što ne smiješ dirati, a po čemu treba ošinuti. Poplava je naručenih štiva, oblikuje se stav čitatelja, stvari se prikazuju jednodimenzionalno. Ista je stvar i sa internetskim portalima. HRS web je najbolji primjer, nepoćudne elemente su odstranili bez saslušanja i prava žalbe, a neistomišljenicima su prešutno zabranili pisanje, bez ikakve odluke.
Piše se samo o temama pišiću-kakiću, bezazlene do boli, i oni tjeraju svoje.

Zadnjih mjeseci se pojačano piše da je gotovo sigurno da se ukida Ministarstvo branitelja, a te poslove će preuzeti dva-tri druga ministarstva, i Uprave. Kad se, i ako, to dogodi, neće više biti deseci autobusa na raspolaganju, to košta, to su, na godinu, miljuni. Stoga, ne mora niko zabranjivati Kolonu sjećanja, i pomisao na takvu vrst zabrane je bedastoća, ali kad se zatvore špine, rezat će se svi troškovi, pa će se neke organizirane stvari ukinuti same od sebe. Ko ti smeta brajo, organizirajte se, platite iz svoga džepa, pa ajde. Autocestu ne plaćate, penzije visoke, ima se, može se, ko van smeta. Samo brajo, nisan se nagleda takvih izleta, u neovisnoj Hrvatskoj, di su oni sami plaćali, a vidija san ih bezbroj, jer sam u nekima i sam bija, i plaća sve iz SVOGA džepa.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 24, 2018 6:03 pm

Večeras objavljuju imena izabranih u NO Hajduka. Nekad moćni klub tavori u sredini tabele klubova koji su za drugu ligu. Preko 50 miljuna gradskih novaca na godinu, bez ikakvih rezultata.
Nešto me podsjeća na Uljanik, da ne rečen Titanic...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 26, 2018 7:28 am

Ako predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave ne donese odluku u propisanom roku, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, određuje se u iznosu od 750,00 kuna.

Stvar je jasna – ako naša jedinica lokalne samouprave ne donese odluku o visini paušala na vrijeme, umjesto 300,00 kuna, paušal ćemo platiti 750,00 kuna po svakom krevetu u smještajnom objektu ili jedinci kampa u 2019. godini. To je 250 % u odnosu na sadašnju visinu paušala!

Ova država radi sve da sjebe malog čovika, sitnog iznajmljivača, posljednji izvor žive love.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 26, 2018 11:23 am

A tribat će izgleda opet u ilegalu.Valter,Tihi,Prle,Marija,Kruger.Pomiša san malo seriju i film,namjerno. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 26, 2018 11:27 am

Mater tzi ima slični prostor, ka i ja, šta afitaje, znaš i vidiš i sam da nije riječ o bogaćenju, nego da normalno održavaš objekt, i normalno živiš.Uz veliki i nemjerljivi, osobni rad, bez radnog vremena, ure i kalendara. Jebe se njih u metropoli, oni žive u nekom drugom, paralelnom, svijetu.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 26, 2018 11:43 am

Ti već odavno znaš da je priko 60% smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju.Oni to žele smanjit na puno manji postotak.Rade u korist krupnog kapitala.Znači samo veliki i srednji hoteli i ostalo.Znači,direktan atak na malog iznajmljivača sa jednim ili dva apartmana.O zaradi ne triba pričat jer znamo skoro u kunu koliko se može zaradit za jednu sezonu.I opet će neokrznuti proć furešti koji na crno pune te apartmane,a državi ne uplate niti lipe poreza! A mi mali će da najebemo,razme se.I onda se neko čudi zašto nam dica biže vanka :?: :roll: Budi siguran da će stalno donosit sve gore i nepovoljnije zakone da nas onemoguće u radu.Siguran san da se mnogi gosti kod moje matere i tebe osjećaju puno bolje nego u njihovim sterilnim otelima i apartmanima.Ali kod njih su nažalost i sukno i nožice,zato nas i mogu zahebavat. :x Ali svaka sila za vika,znaš?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 26, 2018 11:53 am

90.000 je tzv. malih iznajmljivača, ovo je direktan udar na njih. Ti, koji donose ovakve nakaradne odluke, u Vladi i Saboru, idu svake godine na godišnji odmor, pa malo skijanje, i tako to...
Ja sa svojon ženon nisan nikad, a 46 godin smo skupa, ja san ti tipični iznajmljivač u Dalmaciji. Oni gori to ne kapiju, ili neće da shvate ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 26, 2018 11:59 am

Izgleda da ti je promaklo.Rade u korist krupnog kapitala.Hebe se njih za 90000 nas ! :x Demantiraj me ako možeš.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 26, 2018 12:05 pm

Nije nas 90.000, nego je toliko obitelji. Ista ima u prosjeku 3 člana. Znači, riječ je o najmanje 270.000 dalmatinskih duša.
Ali, to nije sve. Na tih 270 iljad naših duša, dođe ti još jedno 50 iljad Bosanaca, i jedno 10 iljad Srba iz Srbije, šta rade sezonski, u i oko turizma, prvi u predsezoni, i posezoni, drugi u sezoni.
95% na crno. Ali, nisan ja poreznik, pa da ja sad ćirin ko ima radnu dozvolu...
Jer, ako se otežaju uvjeti iznajmljivačima, počet će i oni (opet) radit na crno, biće manje i narečenim sezoncima, i krug će se smanjivati, umjesto povećavati...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 26, 2018 12:09 pm

A normalno.Veći porezi,veće sranje.To je za očekivati.Nered će biti sve to veći.A država će manje uprihoditi.Ne triba bit dipl.ekonomist za skontat.Umisto da idu obrnutim smjerom.Ali njima to nije cilj,kao što sam i napisao u predhodna dva posta.Oni rade mista krupnom kapitalu,uglavnom stranom. :(
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK