RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Mon Apr 27, 2015 6:56 am

Nije ni Koki glup, slabog pamćenja, iako prašta... Čitaš forum, dok smo ja i pokojnik smjeli pisati, stalno smo bili na "ratnoj nozi". On mi je pokušao pisati mailove, no ja sam to otklonio, jer sam preferirao javno djelovanje. Kako je to moje (naše) javno poslanje završilo, zna se, ja izbačen, on više nije pisao.

Cijeli život je bio "državotvoran" pa, ustvari, nije on napadao mene, i ostale slobodoumne, nego je branio vladajuće. Neko će reć, isti ku..c, možda i odgovara istini, ali takav je bio.
Uspoređujem ga sa isto pokojnim Josipom, šerifom iz SAD-a, koji je zastupao stavove slične njegovima, i s kojim sam se isto fajtao, na istim principima, i zbog istih načela.
Nekome može zapeti za oko da su obojica bili Bosanci, tvrdoglavi, i još ponešto... Umrli obojica, a i mi ćemo polako...

I on i ja smo počeli prije 50 godina, on u Tuzli, ja u Splitu, i imam dosta veza, pretežito na 80m sa YU4VBM. Da stvar bude još kompliciranija, trgovačkom transakcijom, bez njegovog osobnog učešća, kupio sam vanjski VFO i Antenna tuner iz linije TS530S, koji su pripadali njemu, na kojima još piše YU4VBM, i koje gledam po cijeli dan dok radim ili slušam po opsezima...

Čovjek umre, a djela i dobra ostaju. Baš kao što je pisao Zmaj : Gdje god pođeš, ti drvo posadi, jer drvo je blagorodno, pa će da nagradi,...
Neko, za života, posadi drvo, neko drvored, neko aleju, neko ništa, sukladno tomu ga se sjećaju, ili ne.

P.S. Promaklo ti je da niko nije htio odnijeti QSL-ke Južnom, nego su dali meni, koji s njim ne govorim više od 30 godina, koliko ga vole, i koliko je on drvoreda sorija...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 27, 2015 3:36 pm

Fala dragome Bogu još uvik imam jako dobru memoriju,pamćenje.I znam ko mi je i šta reka,učinija i kada!
Nisam ja Gospodar ničijeg života i smrti.Ali da neki više ne zagađuju eter to je u redu.Svakome prema zaslugama.Mogu i ja noćas,to samo ON zna.Ako Svevišnji tako hoće neka me uzme kad god hoće.I tako i tako je "gori"milijardu puta bolje nego ovdje doli.Samo Antikrist to nemore svatit ili možda ne želi prihvatit,ko će ga znat.
Bliži nam se kraj i malo će ih se spasit.U novu Noinu arku ih malo može stat,samo odabrani,oni koji su zaslužili.Ja se usrdno nadam Čistilištu ako mi ga dragi Bog omogući tj.ako ga ZASLUŽIM.O Raju je rano za razmišljat.I tamo će ih malo završit gledajuć populaciu čovječanstva.Ja sebe od ditinjstva pitam zašto se ljudi ljute kad im ja istinu zborim.Zato jer je Đavao ovladao osobom a njemu je istina najveći neprijatelj.
"ISTINA,PUT I ŽIVOT"! Ljudi držite se toga i nebojte se,bit ćete spašeni.Zaboravija sam skoro i praštanje koje je Koki spomenija,svakako.
Sve ovo blago što gomilate na zemlji za nekoliko minuta,sati ili godina ništa vam neće značiti niti trebati.Ljubav prema Gospodinu vam treba a on je uvijek uzvraća.Samo treba pred njega doći biti čiste duše i srca.Sve je tako jednostavno ali treba sve to raditi,svakodnevno,cijeli ovozemaljski život koliko god on kukavan bio.Svi smo stvoreni u grijehu i nikoga nema bez njega.Ali treba ga se očistiti.Isto kad čistite kuću.Morate dignuti oblak prašine da bi je istjerali van.Ne pod tepih gurati.

73,9A6R

P.S. Pape moj prvi travnja se napunilo 25 godina da te fizički nema među nama ali naći ćemo se opet jednog dana u vječnosti zajedno s Gospodinom Bogom našim.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 05, 2015 7:20 pm

Umro je don Petar Đonlić. Služio je slavno Bogu, a smjerno i vjerno hrvatskom narodu. Zaređen je za svećenika one, 1978.g. kada je radio klub Ante Jonić (danas Split) dobio svoj prostor na Vrhu Sućidra.
Kad je Hrvatskoj bilo najteže, don Petar je stao uz svoj narod, susjede radioamatere-dragovoljce DR-a, nabavljao sve što je bilo potrebno za obranu Hrvatske. Njegov dan je prečesto trajao 48 sati.
Njegovi su udjeli u mnogim uratcima koji su pomogli obrani Hrvatske. Jedan moj vojnik, iz istog mjesta odakle je bio i don Petar, Voštane, znao je reći , na prvoj crti, u istočnoj Hercegovini : Kad ste vi, radioamateri-dragovoljci ušli njemu u srce, onda ste pravi. Ali, ljubav je bila i ostala obostrana, i on je nama bio i ostao u srcu.

Don Petre, s nadom da ćemo se jednom opet sjediniti, posljednji pozdrav ti šalju radioamateri radio kluba čije si ti članove volio i poštovao, a oni ti jednako uzvraćali.
Laka ti bila hrvatska gruda koju si volio iznad svega.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 10, 2015 7:04 am

Kako se ljudi sve manje druže, pričaju, komuniciraju uopće, tako i ja , noćas, u elektronskom izdanju Slobodne Dalmacije, pročitah da je umro dugogodišnji član našeg radio kluba Split Jure Šamadan.
Ispraćaj pokojnika je danas, na splitskom groblju Lovrinac u 14:15 sati, a pogreb u 15 sati, na mjesnom groblju u Koprivnom.

Pokojni Jure je bio profesionalni radiotelegrafist, radio je na brodovima trgovačke mornarice diljem svijeta, a član našeg kluba od 1978.g. , kad je obnovio RA licencu i počeo raditi pod svojim znakom.
Dragi Jure, dao ti naš nebeski otac mir i spokoj u raju. Neka ti bude laka hrvatska zemlja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 02, 2016 10:12 am

Prije desetak minuta je na DX clusteru Tom, 9A2AA, stavio vijest da je umro Nikola 9A2FW. Na stranu moje osobno mišljenje da toj vrsti vijesti nije mjesto na RA DX clusteru, i to je nekakav vid izvještavanja radioamaterske javnosti, u situaciji kada niko s nikim ne komunicira.

Nikola je bio dugogodišnji predsjednik mog matičnog kluba , sredinom osamdesetih je prešao u RK Marjan, gdje je ostao do smrti. Radili smo zajedno, 1971.g. u firmi IRET spa , u Splitu, odakle smo pošli na najveću vojnu vježbu u povijesti, Sloboda 71.
Nekoliko desetljeća je bio vršitelj tehničkih pregleda amaterskih radio stanica, a također i ovlašteni ispitivač za sve RA ispite.
Dobio je niz društvenih i radioamaterskih priznanja, od Borisa Kidriča, do Nikole Tesle.
Meni osobno je bio u svim komisijama na ispitima kojima sam pristupio, kako od III do I klase, tako i za strane jezike. Bio je strog , ali pravedan, i kao takvog ću (ćemo) ga pamtiti.
Bio je vrhunski inžinjer elektrotehnike, kojemu nije bilo teško popraviti nečiji ili klupski radioamaterski uređaj, na obostrano zadovoljstvo.
Nikada neću zaboraviti točnost i kvalitetu njegovog kucanja pješakom, bilo je 100 % školski, primjer za knjige.

Njegovim odlaskom, polako, ali neumitno, odlazi sa scene jedna generacija koja je označila šezdesete, sedamdesete, i osamdesete godine prošlog stoljeća, i dovela Jugoslaviju i Hrvatsku na glas države u kojoj ima vrsnih radioamatera operatora i konstruktora svjetske klase .

Nikola, počivao u miru.
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Jan 02, 2016 12:15 pm

RIP OM Nikola 9A2FW

I meni je bio glavni na ispitu za "C" razred 1974.
Prvi put sam sreo Nikolu 1973. u ST na Turskoj kuli kada je tamo bio nekakav
poćetnički ARG sa RX koje smo sami napravili u školi.
Nikola se pojavio sa Fićekom u kome je bio Atlas 210X na koji smo podesili
frekvenciju pred start...
Ta crtica mi je ostala u memoriji ne zato što sam bio prvi
nego zato što mi drugi to što sam bio bolji, nije nikada zaboravio ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Fri Jan 15, 2016 1:30 am

Sve nas je manje...ali nikako da ode jedan muzuvir kojemu sam obeća platit šonetu u S.D.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 15, 2016 12:11 pm

Topa je on na dva maca, potuć će se Pučišćani i Šibenčani, koji će mu je platit. Ostat će ti, ovi put, lova u džepu.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 19, 2016 5:33 pm

Mući Koki,maka se iz Splita :P
Dokle će samo Đekna zna. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 19, 2016 6:56 pm

Kako ne razumiš, zar nije i Isus reka da niko nije prorok u svom kraju ? Koliko razumin pametni Šibenčani nisu tražili da in on "pomogne" ! Glas ide isprid osobe.
A ni Pučišćani nisu glupi.

A opet, ja ga razumin. On triba delati dok je živ. Ili si unutra, ili si vanka. Škatule za sne.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK