Nije ni Koki glup, slabog pamćenja, iako prašta... Čitaš forum, dok smo ja i pokojnik smjeli pisati, stalno smo bili na "ratnoj nozi". On mi je pokušao pisati mailove, no ja sam to otklonio, jer sam preferirao javno djelovanje. Kako je to moje (naše) javno poslanje završilo, zna se, ja izbačen, on više nije pisao.
Cijeli život je bio "državotvoran" pa, ustvari, nije on napadao mene, i ostale slobodoumne, nego je branio vladajuće. Neko će reć, isti ku..c, možda i odgovara istini, ali takav je bio.
Uspoređujem ga sa isto pokojnim Josipom, šerifom iz SAD-a, koji je zastupao stavove slične njegovima, i s kojim sam se isto fajtao, na istim principima, i zbog istih načela.
Nekome može zapeti za oko da su obojica bili Bosanci, tvrdoglavi, i još ponešto... Umrli obojica, a i mi ćemo polako...
I on i ja smo počeli prije 50 godina, on u Tuzli, ja u Splitu, i imam dosta veza, pretežito na 80m sa YU4VBM. Da stvar bude još kompliciranija, trgovačkom transakcijom, bez njegovog osobnog učešća, kupio sam vanjski VFO i Antenna tuner iz linije TS530S, koji su pripadali njemu, na kojima još piše YU4VBM, i koje gledam po cijeli dan dok radim ili slušam po opsezima...
Čovjek umre, a djela i dobra ostaju. Baš kao što je pisao Zmaj : Gdje god pođeš, ti drvo posadi, jer drvo je blagorodno, pa će da nagradi,...
Neko, za života, posadi drvo, neko drvored, neko aleju, neko ništa, sukladno tomu ga se sjećaju, ili ne.
P.S. Promaklo ti je da niko nije htio odnijeti QSL-ke Južnom, nego su dali meni, koji s njim ne govorim više od 30 godina, koliko ga vole, i koliko je on drvoreda sorija...