Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Fri Dec 19, 2014 3:28 pm

Jucer takodjer stigla 4 velika paketa sa VK9DLX QSLs.
VK9LM dolaze sljedeci tjedan.
Sada znate koja mi je zanimacija sljedecih dana ;)

Ovo nije namjerno stavljeno pod topic o QSL-kama, jer to prevazilazi isto. Ovo je više kao božićna dobra vijest od Maria iz Dojčlanda. Naravno, za one koji su ih radili. I poslali direkt Mariu.

Svim na zemlji mir veselje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 20, 2014 10:05 am

Nema do drugarske kritike. Još od druga Staljina, naovamo.
Kako sam , koliko jučer, pisao o neaktivnosti naše "zlatne mladeži", ilitiga youngstera, naletih jutros na 9A14YOTA i odradih ga na 3523. Samo, ne želin grišit dušu, ali mi operator više daje na poluprofesionalca, negoli youngster-a !
Da nije opet riječ o klasičnoj prijevari, da se stekne "utisak" kako imamu pustu RA mladež koja obećava ?
Već viđeno.
Više puta.
I, ne samo od uzdaničkih klubova.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 20, 2014 7:41 pm

Ima nešto mladih,jedan je recimo Draganov 9A6W sin,Darko ali to su ritki.Ovo ća si čuja je stari operator.
Mario nama ima običaj i priko buro-a slat ove QSL-ke sa DXpedicija.E sad dokad će izdurat ovi naš buro :?:
Mario,molim te,požuri se poslat ako imaš volju.Ako ne idemo direkt pa što košta,košta. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 20, 2014 8:54 pm

Eno je Zik okačija na forum QSL-ke sa LH šta mu ih je Mario posla, poslat će i nama Mario, nije nikad omanija.

Onaj što sam ga ja jutros radija je bija profesionalac, toliko iskustva imam da vidin da nije mladac. Ovi sa 9A0YOTA, šta san ga radija popodne jest mladac.
Problema je puno, naznačit ću ih par. Umjetno pumpanje i hiperprodukcija (na papiru) operatora, a u stvarnosti - muk. I mona zna da položeni kandidat je tek prva stepenica na putu stvaranja operatora.
Danas je dvadeseti dan prosinca, dvije trećine dužine manifestacije, postaja 9A0YOTA prvi put u eteru, a 9A14YOTA, drugi !
Neki dan sam pisao kako čekam još lanjske karte manifestacije YOTA ! Ja svoje posla . Ko ih tome uči ? Di ? Na Mosoru ?
I "mosorske karte" čekam već dvi godine, od mladaca. Šef parade doživotni predsjednik kluba koji i sam ne šalje karte, ne šalje mu klub, ne šalje Branko, zaista su UZDANIČKI klub !
Ima tu još slojeva, gdje bi i policija i DORH imali šta izviđat i radit. Od klupskih uređaja doma, kojima ti isti mladci ne mogu pristupit, do iznajmljivanja istih fureštima.

Ne zavidim današnjoj omladini, nemaju se od koga naučit korektnom ponašanju u RA okružju, ostaje im jedino kućni odgoj i samoučenje. Želim im svako dobro na tom putu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 21, 2014 8:16 am

Nisu dica kriva, oni su samo oruđe u rukama starih prdonja (izraz jednog mladca na HRS forumu), koji preko njihovih leđa hoće zadržati svoje pozicije na društvenoj sceni.
U posjedu sam nekoliko kopija zahtjeva za pojedine radiolokacije po cijeloj neovisnoj Hrvatskoj. U svakom od tih zahtjeva se spominju mladi, njihov tehnički odgoj, čovjekoljublje, sebedarje, go altruizam.
Stvarnost, od Jaruna, kao zvijezde vodilje, do svih ostalih lokacija, je porazna. U pravilu su lokacije privatizirane, od nekoliko osoba, a na nekima, i od samo jedne.
Na dosta lokacija uređaji kod predsjednika, šta će uređaji omladini, oni bi ih pokvarili , bez NJEGOVE paske.
A i furešti (njegovi gosti) ne bi imali na čemu raditi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 22, 2014 8:36 am

9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 23, 2014 12:58 am

Ne može.Pasa si 60 godin. :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 23, 2014 1:43 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 24, 2014 6:52 am

Evo, doša je, toliko očekivani, Badnji dan. Ne toliko radi bakalara, šta se toča već dva dana, ni radi obotnice na salatu, šta je za tu prigodu čuvana u frizeru od ovoga lita.
U ovome danu, baš kao i na dan Božića, skupi se familija za obidon, mnogi potegnu iz biloga svita, samo da bi bili skupa, zajedno, da se vidi , dokaže, i pokaže da su obitelj, nukleus ljudskog društva.
Do ovoga dana, još od starih vrimena, nepisano je pravilo bilo, izmirit sve dugove, poravnat nesuglasice, progovorit s onin šta nisi govorija.

Početkon šezdesetih, kad je Aca Ranković bija na vrhuncu moći, pokojna punica bi na današnji dan navijala prokrijumčarenu (iz Dojčlanda, dakako) longplejku, Štile naht... Orila se kala, di in je obiteljska kuća... Red Fice Fukofa, red Marija Lance... Glas protiv silnika, ugnjetača, i zatirača slobodne misli.

Došla 90' i 91' , u prvon redu u crkvi reciklirani komunisti. Zato i je iz sinjske fratarske radionice izašla rera : Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani...
Ali, svakog čuda, dva desetljeća dosta.
Opet su crkve pune vjernika, neopterećenih politikon, iako se politika češe o njih svaki dan. Piva se , od Tihe noći, i Tebe Boga falimo, do Radujte se narodi... Tako i treba.

I ovog Badnjaka, svim ljudima dobre volje, želimo mir i veselje, puno zdravlja, naročito duševnog, i bolju budućnost od sadašnjosti.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 25, 2014 7:06 pm

Sritan Božić svim ljudima dobre volje!
Popodne san opet pogleda Borbenu Ponoćku iz Malog Mista.Lipo san se opet nasmija. :D

ZDRAVI I VESELI BILI :!:

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK