Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Feb 21, 2018 9:55 pm

Davno je pjevao slijepi guslar : Glava glavi, pleća harambaši, a fukara more i rebara...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 22, 2018 11:11 am

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... a-na-ultri

Ovako mi, ko fol slučajno, saznajemo, s 7 mjeseci odmaka, da se na Ultri dila sintetička droga. Prijatelji iz Splita mi vele, da je u to doba ima za kupit, doslovce, na svakon kantunu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 04, 2018 2:41 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrva ... 29841.aspx

Smoje bija lud, Smoje komunjara, Smoje UDBA-š, Smoje Jugoslaven, šta mu sve nisu pisali. Sve mu mogu i mrtvome, samo ne mogu, kao i drugima , koje "veliki Hrvati" ne priznaju, kao Nazora, Andrića, Meštrovića, ne mogu mu zanijekat napisano. A napisao je, sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, da će na Hvar i Brač doć radit Pilipinci, Rumunji, Bugari, i Srbi iz Srbije.
Baš zato, jer je imao taj proročanski dar, vidjeti iza horizonta, i to za 20 - 30 godina unaprijed, suvremenici, a i mnogi "veliki Rvati" u neovisnoj RH, ga nastoje ignorirati. Sve zaludu.
Što reče Poncije Pilat : Što napisah, napisah.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 04, 2018 3:34 pm

Je,samo što je sve ovo smišljeni projekt a ne puka slučajnost.Koki i to triba "vidit".
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 04, 2018 3:50 pm

Reni , ja san pinku stariji, i vidin ono šta češ ti tek vidit. Već godinama vremešne gazdarice (tu ubrajam Gordu i Magdalenu, bez uvrede ikome) bezuspješno pokušavaju naći par mladih ruku koje će ih zamijeniti u turizmu, satnica je veća nego u sveučilišnog profesora, bez uspjeha. A nije da se ne trude nać.

Iako mi je na predzadnjoj skupštini HRS-a Vida reka da samo ja vidin sve crno, ispada da san ja veći optimist (ili naivac?) od tebe !
Izrasla je generacija koja NEĆE da radi za, po njihovom mišljenju, male novce ! Dokle mater daje, daje, kad ferma onda triba počet radit bilo šta, hrabriji se otisnu vanka, čekaju da pape i mater parte, da rasprodaju stanje i imanje, i poboljšaju takujin, dokle dura - dura.
To je realnost, sve drugo je zavaravanje jedne cijele izgubljene generacije.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 05, 2018 10:45 am

Slažem se sa ovim što si rekao.Ispada da smo "odgojili" cilu jednu generaciju linčina.Plaće su slabe za većinu od nas.Ja se svako jutro "mukte"ustajem u 5:30 i doma san iza 1600 za minimalac.Znači da se postavim na trepavice ne mogu za fond sati uvatit 3000kn.Prošli misec san "uvatija"2778kn.Pa ako je to plaća SSS onda neka bude tako. Neki imaju duple i troduple mirovine od moje plaće sa manje staža od mene! Znači nekaj tu ne štima! :evil:
I kad sve to mladi čovik vidi i njemu pukne K i neće radit za 2500-3000kn jer mu je to za piće i španjulete priko miseca.Ali ti sve ovo znaš.
Lakše je must očeve,matere,none itd. nego se ujutro rano ustat i poć uvatit koju kunu.A svaka danas i te kako dobro dođe.A druga je priča da se oni nemaju više di zaposlit.Ne samo oni nego ni mi stariji.Ja san ima i lipi posal i odličnu firmu a sad imam kurac u prahu. :x :evil:
Kužiš o čemu pričam? Nisu za sve mladi krivi nego neki starci !!!
To je po mom skromnom mišljenju "projekt"koji je već odavno smišljen i godinama se provodi u djelo.I siguran sam da će bit sve to gore :!: :( Znam i zašto ali o tome u 4 oka.
A ti mi slobodno reci da san lud i blesav,neću se naljutit. ;)
Jer svatko ima pravo na svoje mišljenje i viđenje.Pa bila ta osoba i u krivu.Možda san falija u procjeni,daj Bože,ali čisto dvojim.
Bit ćeš svjedok da će dogodine u ovo doba bit još gore.Zapiši datum 05.Ožujka

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 05, 2018 2:14 pm

Sve si lipo, i pretežito točno napisa, samo bi se ja zadrža (ne kontrešta) na ovome :
I kad sve to mladi čovik vidi i njemu pukne K i neće radit za 2500-3000kn jer mu je to za piće i španjulete priko miseca

Poanta je da on, i ako ne radi, triba 2.500 do 3.000 kuna misečno, a, ako ne krade, ili se ne kurva, daje mater, nona, teta bez dice, ritko otac. Znači, od one svoje mizerne plačice, mater linčini MORA dat za španjulete i bibite !
I još ću ti reć, šta mi bode oči, od 92', nadalje. Na zidiću, isprid kvartovske butige, nema TE OMLADINE, nego su ljudi, od 40-45, naviše. Oni MOGU "cevčit" pivušu zidarušu od 5 kuna, a mlatimudan neće, jer ne mora ! Ne mora, jer ucjenjuje mater, da će past u depru, da će se počet badat, da neće on na zidić, nego tamo di su mu vršnjaci, da ona njemu MORA dat ! Kako je najmekša tvar na svitu majčino srce, a Dalmatinke su posebno "slabe" na sinove, kad se sve raščivija, i razotkrije, bjelodano je jasno da su te picopevce i neradnike matere takvima stvorile i oblikovale.
Još će me poneke, nakon ovog posta krivo gledat, ali, jebe me se, ovo ti je jedina surova istina, pa brajo, kako si ga odgojija , takav ti je.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 05, 2018 3:27 pm

Slažem se.Da bi čovek reč rekel.Igraju tu još neki faktori ali dobro...ostavimo nešto i za drugi put.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 05, 2018 4:16 pm

Bit ćeš svjedok da će dogodine u ovo doba bit još gore.Zapiši datum 05.Ožujka

Zapiši ga ti, pa se siti ovih mojih riči : Najveće iseljavanje, u idućoj godini dana će bit iz Vukovara, i bivšeg područja UNTAES-a. Neman kristalnu kuglu, iz China shop-a, sve po osan, ali znan kakva je situacija, a još gore od situacije je trend ! Iman tamo i prijatelja, i bivših radnih kolega, razgovaramo... Ulupane su puste pare, europske i hrvatske, ali malom čoviku nije bolje, dapače, gore mu je.
Pare se potrošile, ali ne za otvaranje radnih mjesta, nego za grandiozne projekte, od olimpijskog bazena, do Vodotornja, a škole prokišnjavaju, učenici polugladni, radnice u Borovu bez plaće, socijalna samoposluga mjesecima s praznim policama.

Poslije defilea političara , prošlog studenog, i pokazivanja žutih čizmica na nogama KGK, dao sam si truda ući malo u materiju, i, ako mogu, pomoći tim radnicama kupnjom jednog para čizmica.
Da ne širim priču, on-line kupnja, direktno pare na njihov račun, 799,00 kuna ! Ja pročešljam internet, iste takve, iz Njemačke (iako ja sumnjam da su iz Hrvatske, s njemačkom etiketom), 290,00 kuna !
Rekoh to dvjema prijateljicama, i one ih kupiše. Neki dan mi došle u posjet, čestitat godišnjicu braka, vidim ih u žutim čizmicama. Pitam ja , naivno. Jesu to iz Borova ? One mi, u zboru, odgovoriše : Ne, nego iz Dojčlanda !
Komentar nije potreban, jer je cijela istinita priča jedan veliki komentar.

Biće bolje, neko viče, na istoku stare priče...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 06, 2018 10:09 am

ETO.BIT ĆE BOLJE KAD NAS NE BUDE NA OVOM SVITU.BANANE ĆE POSKUPIT NA 15 KUNA! U LONDONU SU KILO 6.5KN U DL-U 7.5KN U ITALIJI 12.5KN.
A KOJI STANDARD IMAJU ONI A KOJI MI? ATROKE ČIZMICE.MARŽA JE NA POSTOLE I PRIKO 800% !
NE ŽELIM DALJE PISAT JER ĆE MI ZLO DOĆ. :cry:

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK