Bit ćeš svjedok da će dogodine u ovo doba bit još gore.Zapiši datum 05.Ožujka
Zapiši ga ti, pa se siti ovih mojih riči : Najveće iseljavanje, u idućoj godini dana će bit iz Vukovara, i bivšeg područja UNTAES-a. Neman kristalnu kuglu, iz China shop-a, sve po osan, ali znan kakva je situacija, a još gore od situacije je trend ! Iman tamo i prijatelja, i bivših radnih kolega, razgovaramo... Ulupane su puste pare, europske i hrvatske, ali malom čoviku nije bolje, dapače, gore mu je.
Pare se potrošile, ali ne za otvaranje radnih mjesta, nego za grandiozne projekte, od olimpijskog bazena, do Vodotornja, a škole prokišnjavaju, učenici polugladni, radnice u Borovu bez plaće, socijalna samoposluga mjesecima s praznim policama.
Poslije defilea političara , prošlog studenog, i pokazivanja žutih čizmica na nogama KGK, dao sam si truda ući malo u materiju, i, ako mogu, pomoći tim radnicama kupnjom jednog para čizmica.
Da ne širim priču, on-line kupnja, direktno pare na njihov račun, 799,00 kuna ! Ja pročešljam internet, iste takve, iz Njemačke (iako ja sumnjam da su iz Hrvatske, s njemačkom etiketom), 290,00 kuna !
Rekoh to dvjema prijateljicama, i one ih kupiše. Neki dan mi došle u posjet, čestitat godišnjicu braka, vidim ih u žutim čizmicama. Pitam ja , naivno. Jesu to iz Borova ? One mi, u zboru, odgovoriše : Ne, nego iz Dojčlanda !
Komentar nije potreban, jer je cijela istinita priča jedan veliki komentar.
Biće bolje, neko viče, na istoku stare priče...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja