Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Sun Jan 14, 2018 8:35 pm

Ima bit da ću se pribacit na šototajerske frekvence! :o

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 8:56 am

Naš čovik, iz Hrvatske, na privremenom radu u Švedskoj mi piše, veli : Kako to, prijatelju Koki, ne pišeš da je HZTK dao više HRS-u za plaće i doprinose za dvije djelatnice, nego za sve programe ?

Dragi moj gastarbeiter, pisa je Koki o tome, višekratno, ali nemaš kome. A onima, kojima je to posal, da prokljuve, uđu u bitak, i zauzmu jedini mogući pravilan stav, je alkohol pomutio umove.
Jer, propušteno je djelovati na sistem kod izmjene Statuta, pa su onda predložili i izglasali da im je za "valjano" odlučivanje dovoljno 25% plus 1, zastupnički glas, tendencija je, da, na kraju, bude vrijedilo ono što se uski krug bude dogovorio na božićnom domjenku.
Savez je privatiziran i monopoliziran od strane manjine, iznutra. To ne vidi samo onaj koji to NEĆE da vidi.

P.S. Ža mi je šta se onako prijatelj Oto slabo čuja u Zimskom kupu. Biće mu nisu dali manual, da pročita, i postupa ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 17, 2018 1:36 pm

Nije samo Savez privatiziran.Ima i klubova.O tome sam pisao.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 1:55 pm

Od glave riba smrdi. Imali su se u koga ugledat, i od koga učit.

Zar nisam ja pisao, prije nekoliko godina, izjavu očevica, kad je bila pokazna vježba na Lovreću, da je drug Laureat reka : Samo malo, iden doma po klupski uređaj !
Zar nije doživotni predsjednik u Supetru odnija doma uređaj šta ga je donira Amerikanac ? Zar ne "dijeli" klupske uređaje onoj djeci, koja po NJEGOVIM kriterijima zaslužuju imati ga na REVERS !!!
Zar nije naš prijatelj Milan dilija TS530S komada 2, kako je ON smatra da treba. A nije mu ih ćaća ostavija u naslijeđe, niti ih je on kupija.
Zar nije jedan od bivših predsjednika mog RK dilija uređaje bez reversa, srama i stida, kako njega, tako i korisnika. Prodava ono što sam se ja izborija teškom mukom da donesem u klub, a novce u svoj džep ! Odnit TS 530S, pa uređaj šta su nan ga donirali Muslimani, kao zamjena za izraubovane, hrpu mjerne opreme...
Zar nije i u RK Marjan, pokojni predsjednik, na početku rata odnija KV, UKV i kompjuter doma ?
Zar nije u Makarskoj oprema kluba, na početku rata, ostala u Centru za OiU, i nikad vraćena radioklubu ?
Nekidan san pisa o CKL-u, četnici i Ratko Mladić su došli do šibenskog mosta, ko je ukra puste uređaje i opremu ?
U Ploče nisu došli ni blizu, pa ničega nema.
Ne smin ni pisat o Visu, Veloj luci, Korčuli i Lastovu, sve nestalo. Nešto se i prodalo, ispod ruke, nezakonito, dakako, znam i imena, ko je prodava, ko kupova.

I uvik od glave riba smrdi, jer na moja opetovana pitanja di su uređaji i oprema koji su se zatekli 1991.g. u Dalmatinskoj 12, nikad nisam dobio odgovore. Jedan mi je Purger, na margini jedne skupštine reka : Ma znaš, to je sve bilo staro... Prikinija san ga u po rečenice : Ja, dan danas (uspješno) radim i na starijim od tih ! Umuka je, okrenija, i otiša.

Ima puna RABA iz Bugojna, sa prikolicon...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 17, 2018 2:56 pm

I NOVI agregat YAMAHA 1400 koji je nakon pustih godin vratija u stanju ajme i kuku.Pošto nisam više član kluba nemam ni pravo pitat di je sada?
Pa zbog opreme iz RK MARJAN san i otiša ća na 9 godina u Vela Luku.Oni imaju FT-1000MP field.To se dobro sićam.
Je,je ...sve je bilo staro,nevaljalo i za otpis.Kako da ne! :x Odnosi se na opremu koja je otuđena,prodana po miloj braći.
To je ustvari kriminal.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 3:14 pm

Nisam u svom matičnom klubu LIKVIDATOR, nego u jednom drugom. Da me probudiš u po noći izdeklamirat ću ti di je koji komad, vlasništvo kluba, lokacija i uporabno stanje, ko je zadužen.
Tako bi, sukladno važećem zakonu, trebalo biti u svakom radio klubu, i u Savezu. Sve drugo je flagrantno kršenje zakona, s elementima krivične odgovornosti, odgovorne osobe kluba, ili Saveza, a potom i aktera "pozajmice", krađe, lupešćine, "zamračivanja", i još sijaset naziva za tu jednostavno prostu radnju.

Imamo mi situacije, da su se i prije ovog novog, važećeg, zakona, neki ponašali kao likvidatori ! Nisu višćuni, pa da su predviđali ovakav zakon, nego su se ponašali kao age i begovi, na tuđem.
Od dijeljenja, sa ili bez pratećih dokumenata, ali NIKAD odluka IO kluba ili Saveza, do ilegalne prodaje, i stavljanja tih Judinih škuda u vlastiti džep.
Za tu su rabotu pojedini dobijali i Superbowl - novčanu nagradu i priznanje HZTK ! Samim time obezvrijedili su cijeli vrijednosni i valorizacijski sustav istog, prvo davatelji, pa onda i primatelji.
Bez srama i stida.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 19, 2018 11:15 am

Naravno da se atraktivnost "telefonske veze" ne može mjeriti s radioamaterskom vezom, ali mogućnosti ARISS programa su takve da se može ići na jednu ili drugu soluciju. Puna snaga projekta je kad se u školi uspostavi radioamaterski program, pripreme novi radioamateri, provode tečajevi i polaganja i u sve to ukomponira ARISS kontakt - u čemu je 9A1A / 9A1RBZ odličan primjer.

Očekivali smo agresivnu samoreklamu Pazinjana, ma ne ovakvu. Znaju oni predobro zašto to rade, koliko to piza u novcima, kako za sebe, tako i za klub. Mogli su ne pohvalit 9A1A/9A1RBZ, znaju gdje se, iz drugog plana, vuku konci odluka o parama...

E moj Markiša, profanira se i ti, a........?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 21, 2018 6:24 pm

Toga je bilo posljednjih godina i neke frekvencije smo uspjeli sačuvati i to samo zahvaljujući IARU.
Toga će biti sve više, a ako mi ''demokratski'' budemo vukli svaki na svoju stranu, ostati će nam samo Internjet.

Po običaju, pametni Martin malo, ali glupo ! Ovo njegovo davanje važnosti IARU, više nego što stvarno zaslužuje, se može uspoređivati jedino s (stalnim) reklamiranjem LoTW-a !

Razumljivo je da njemu, sličnima, i HRS vrhuški odgovaraju nedemokratske metode, bez javne rasprave, izmjene mišljenja, suprostavljanju stavova ; viđeno u svakom "demokratskom" potezu HRS-a.
Zato ih Martin i brani.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 23, 2018 8:27 pm

http://www.index.hr/sport/clanak/pravila-u-vukojebini-vujovicu-zabranjen-ulaz-prdac-se-placa-25-eura/1021172.aspx

Ma kud sve po Crnogorcima ! Od zemljotresa, naovamo.
A još nam svojataju i Bokeljsku mornaricu ! Braća po NATO-u, ako ćemo se ozbiljno zajebavat, a...?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 23, 2018 9:51 pm

Koje ono oko u glavi? Drugo ili treće? Uvik to brkam. :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK