by 9a2jg » Sat Jan 06, 2018 8:39 am
Grubo vrime, jugo, više se sluša HR i gleda HTV...
Prva jučerašnja vijest. Žena iz Knina , posredstvom dobrih ljudi, koji imaju internet, obznanila da je - gladna. Munjevita akcija, staricu se opskrbilo, izgleda ne samo ambulantno, nego i sistemski, za ubuduće. Dobro je , tako i treba. No, isplivalo je na površinu što ja stalno pričam, u Kninu ima preko 1.500 gladnih, ili polusitih, kako kome lakše zvuči. Nije dobro...
Afera sa izborom ravnatelja NP Plitvička jezera razgolila je svu bijedu,političko trgovanje i uhljebljivanje članova stranke na vlasti. Podsjetili su mnogi politički komentatori na činjenicu da se Likom vlada kao skupom pojedinačnih feuda, od završetka rata, naovamo.
Odmah su me podsjetili na HRS, i klubove koji imaju kontest lokacije, jedni krčme za prestiž, neki za lovu, nije sve ni u kunama, mogu proć i euri.
Treći događaj je sinoćnja rukometna utakmica Hrvatske i Crne gore u Splitu. Novinarčići se raspisali kako Splićani nisu zviždali na zvukove crnogorske himne.
To dokazuje samo jedno, da su akteri, na terenu, i u gledalištu, osobe rođene u ratu , i poslije, i ne znaju što su stanovnici hrvatskog juga propatili u Domovinskom ratu s hordama iz Crne gore.
Dobro je da je tako, da odrasta jedna nova generacija bez predubjeđenja i predrasuda, no na mojoj generaciji je da ih uči o povijesti, da mogu oprostiti no ne i zaboraviti.
Jedan je komentator napisao, da se utakmica igrala u Podgorici, ne bi čuo hrvatsku himnu, od prvog , do zadnjeg takta, od zvižduka.
Ne osuđujem mladu generaciju što joj je teško to vjerovati, i ja sam bio naivan, u svibnju 91' mi je ćer sa školom išla na ekskurziju u Boku, a u listopadu te iste godine oni palili i pljačkali Konavle i okolicu Dubrovnika, mene granatirali, i napadali jug Hrvatske, s namjerom da izbiju na deltu Neretve, i tako zauvijek odvoje Jug od ostatka Hrvatske.
Neću nikada prestati pronositi istinu o onom što se zbilo, jer sam bio sudionikom svega toga.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja