Nisu društvene mreže dovukle Hrvate iz RS u Knin, i naselile ih u srpske stanove i kuće da se ovi ne vrate ! Ja san bija na misi u fratara u Kninu, kad ih je fratar sa oltara poziva da povećavaju obitelji (plodite se ! ), osnovalo in veleučilište, kakve je kvalitete, bolje da ne komentiran, ali , Reni dragi, posla NEMA ! Onome razbojniku su prvo dali TVIK, poslin splitski škver, ne smin pisat šta sve znan o tome, samo ti mogu pričat u 4 oka.
Znan u Kninu i Hrvate i Srbe, od prije rata, i znan da mi ne lažu, vele, nikad nije bila ovakva nezaposlenost , šta oni pamte... Totalno beznađe i bezperpektivnost.
Tako je bilo i prije rata. Sve si, ka i većina Hrvata, naglo zaboravija ! Knin je pripada VPO Split, i bija je tzv. neuvjetni garnizon. Tamo se išlo pod moraš, ili po kazni, ili si bija osuđen, ili alkos, ili kockar, ili nisi htio napredovati. Uz tu "kažnjeničku bojnu" išle su i kurbe, svoj uz svoga, tako da je to bio i ostao jedan od 4 neuvjetna garnizona u VPO Split.
Sjećam se, kad bi doša sa klupskin kombijem po radio furdu, a i ispravne primopredajnike. Nekad bi me poslalo u Potkonje, nekad u Golubić. Prvo šta bi me stariji vodnik prve klase u Potkonju pita : Jesi brajo donio rakije ? Ako jesi, on ti otključa skladište, sam biraj, sam krcaj, samo ništa ne pitaj, dok on cevči lozovaču. Nije puno različito bilo ni u Golubiću.
HDZ i KC su bili uprli dovest šta više Hrvata iz BiH , sad in se to vraća kao bumerang, sada djeca tih Hrvata bezglavo bježe u Njemačku i okolne zemlje. Na misi nema svita. Ja bio.
Pametnom dosta.