Ja san iša, u ono, kršteno, doba u pučku školu, elitnu, a ipak društvenu. Iz predmeta Povijest su nam posebno utuvili u glavu povijesne činjenice, od stvaranja prve države SHS-a, do DFJ. Ono što su nam naglašavali, jest da je najveće zlo, koje je zadesilo naše narode u Kraljevini Jugoslaviji, bio oktroirani Ustav.
Čovjek treba sazrijeti, ne samo fizički, nego i umno, da to shvati, tako da smo mi, svi redom, to shvatili sa znatnom vremenskom zadrškom.
Kad sam vidio prijedlog novog Statuta HRS-a, odma mi je pao na pamet oktroirani Ustav, sve apsolutističke ovlasti koje proizlaze iz njega, a iznad svega želja autora da, po nalogu trenutno vladajućih, cementira postojeće stanje.
Ja sam relativno star, ne vidim dobro bez đozluka, nisam dijete koje je raslo s kompjuterima, mobitelima , i internetom, ali kad vidim što se dešava u HRS-u, a još opasniji je trend, sam sebe upitam , pa da li ja, izgleda, najbolje vidim od cca dvije tisuće (deklariranih) članova ?
Zar samo ja vidim da nije dobro, i, što je još gore, ne vodi dobrom.
Nema mi gospon Vide, da mi , opet, reče da samo ja vidin crno.
Vidin da in je prva aktivnost u godini, ARG izlet u Bjelovar. U prirodu. Tako i treba, u zdravom tijelu, zdrav duh. Sve od naših para, ušteđenim na (ne)slanju QSL-ki klubovima, uslugom Hrvatske pošte.
Svršiće kurbin pir, kad li - tad li...