by 9a2jg » Sun Jun 25, 2017 10:23 am
Bile su ti tri vrste tog pričuvnog sastava u Novigradu. Prva, koji su zaista bili peta kolona, koja je od prvog dana rovarila, organizirala pisanja peticija za ić doma, jer ih, tobože, treba turistička privreda, a turista nisi moga ni kanočalon nać ! Druga skupina su ti bili mlađi i žvelti svit, koji bi došli zapovjedniku i otvoreno rekli, daj da odradin jedan, ili dva terena, i molaj me, ja bi iša štagod zaradit u Austriju ili Njemačku. Takvih u Bolu znan tridesetak. Treća vrsta su ti oni koji su zaista shvatili mobilizaciju kao (djelomičnu) otplatu duga državi, bili tamo koliko su tribali, nisu bili heroji, ali su sve radili po PS-u, šta bi in se zapovidilo.
Ne moran ti reć, pretpostavljaš i sam, da ima jedno dvadesetak falših ratnih invalida, naravno, iz one prve skupine ! Jedini razlog zašto se to (još) nije počelo razotkrivat je činjenica da još nemaju godina (starosti) za mirovinu. Kad prvi počmu podnosit zahtjeve, vidit češ tarapane...
Neću više, nedija je, Božji dan, temperatura je već 38 C, ključaju možđani...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja