by 9a2jg » Mon Jun 26, 2017 6:25 pm
Sve šta društvo da njima, nije dalo nekome drugome, to ti je cila filozofija ! Na račun tzv. "elitista", izgubili smo bazu, u zadnjih 25 godina. Sasvim je irelevantno kako se zove lokacija, sredina, grad ili pojam, bitno je da se manjina uspjela nametnuti stavovima onima koji daju lovu, tako da "veliki" stalno dobivaju više, "mali" sve manje, odnosno ništa.
Vrhunac licemjerja onih koji vode HRS je užežin kojega KV natjecanja u organizaciji HRS-a, kada se apelira na domoljublje (!), i sva ona načela, koja upravo oni sustavno gaze, i u konačnici, ubijaju radio klubove, jedan po jedan.
Dvoličnost druge vrste, tih istih likova je kad podržavaju rad klubova s jednoznamenkastim brojem članova, jer samo manipulacijom njima ostaju i opstaju na vlasti.
Matematika zbrajanja i oduzimanja cijelih brojeva do sto.
Jedan je pametni, među njima bija skrušeno i tiho predložija jednu pametnu ideju, da se izbjegne stalno i sustavno kršenje zakona, s radioklubovima, članova s jednoznamenkastim brojem, da se proglasi HRS jednim klubom, di će svak moć plaćat članarinu direktno, i primat QSL-ke, a ne, kao sada, i klubu i HRS-u.
Popljuvali su ga i ispišali, s velike visine, jer bi onda sve manipulacije, naprijed opisane, s tim ciljnim skupinama, bile nemoguće ! To te ja pitam !
I nadalje tvrdim, da je ustroj bio najbolji u drugoj polovici osamdesetih, kad je bilo predsjedništvo HRS-a, takva shema je odgovarala golemoj većini. O tome sam pričao i s Vincekom, i on dijeli moje mišljenje.
Ali, ko je protiv "zdravih" rješenja ? Oni koji više ne bi mogli loviti u mutnom. Isušivanje močvare uvijek ima više protivnika, nego zagovaratelja ! Zašto ? Ne zato što je više "loših momaka", nego što je gro šutljive većine, koja čeka da prvoborci iskrvare, da bi oni mogli uživati u plodovima tuđe borbe.
No, tako nam je na svim nivoima u društvu, što bi HRS bio izuzetak ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja