Drago je meni da Dinamo, baš kao i Hajduk ima svoje vjerne navijače.
Od Svetog pisma, preko Gundulića, do današnjih dana, uvijek se ponavlja ista priča, o dva sina, jedan koji radi i muči, i drugi koji časti društvo, i rastače imanje. I kad mu je otac dao pola imanja, on ga je rastepa, otiša , i nakon dugo vremena se vratija, a ludi otac mu ispeko pretila vola, za njega i prijatelje.
Ta priča, o sinu razmetnome (razbludnome) se vrti više od dvije tisuće godina, i reciklira, u onoj formi kako kome odgovara.
Ako je, kako kažu, Tuđman otac nacije, onda se on baš ponašao po ovom modelu, iako nije iša na vjeronauk, pa nije čita ovu prispodobu.
Hrvati nikada neće znati koliko je ulupano NJIHOVOG novca, u neovisnoj RH, dok je Tuđman bija živ, u državotvorni klub Dinamo. Jer sve je dolazilo iz DRŽAVNOG proračuna, vreće koju su punili SVI porezni obveznici u RH. Nakon toga, krenula su braća Mamić, čiji epilog sada gledamo po sudskim dvoranama.
Zašto me onda ne čudi da pravi Dinamovi navijači već godinama ne dolaze na utakmice ?
Zašto je Cibona, drugi državotvorni klub u Zagrebu završio ovako, kako je završio, sa gubicima većim od 100 miljuna, ne računajući ono što im svake godine grad "posuši" ?
Zašto je VK Mladost, perjanica Europe, završila ovako ? Jer je presušio Dalekovod, opljačkan iznutra, a država ne daje ! Tu državu koja (više) ne daje, (re)prezentira Janica !
Zato je protest, zvukovno upućen njoj, ustvari upućen svemu trulom u državi Hrvatskoj, vezano uz sport. Vreća puna para je golema, samo muftije režu i dijele po samo sebi znanim kriterijima.
Oni koji sjede u HOO dižu automatski ruke ka da su na skupštini HRS-a ! Janica je tu zaista samo dimna baraža.
P.S. Poznavatelji prilika u Splitu mi kažu da se priča da su i svastiku nacrtali desno krilo Torcide ?!? Nisam u toku, samo slušam, a kako se približava Ultra, akteri trljaju ruke, jer će drogaši (opet) kontaminirat travnjak, pa će se opet morat minjat kompletan pokrov, 10 cm. Račun plaća Grad, porezni obveznici Splita, no to se redovito sazna sa godinu dana zakašnjenja.