by 9a2jg » Thu Jun 08, 2017 5:34 am
Ima elemenata kod obojice koji su neprikosnoveni, i koje bi odmah i sam potpisao.
No ima jedna mala "caka". I ovo što Viktor priča, i stavovi Renija (i većinom moji) pripadaju jednom drugom, prošlom, ali ne i prevaziđenom, vremenu, u kojemu su čast, poštenje, i osobni image i položaj u društvu, bili iznad fabrikata potrošačkog društva, koji se svakodnevno prodaje, prventsveno moralno, za šaku kunica, ili dolara...
Kad čitam Viktorove retke, neminovno mi odmah na pamet padne moj pokojni prijatelj Nikša Dragičević, to su bila i njegova razmišljanja i djela.
Stoga, nije zaludu on bio bard CB-a u Splitu i Dalmaciji, i jedini uspio okupiti, i organizirati sve CB-aše, staviti ih u regule koje su sami, većinom po uzoru na Talijane, napisali.
Reni je pak učenik "stare škole", kojoj i sam pripadam, i koja se, preko nas, posljednjih Mohikanaca, nastoji održati, živući i njegujući osnovne zasade radioamaterizma i radiooperatorstva.
Normalno je, onda, da i jedni, i drugi, smetaju onim snagama u hrvatskom društvu koje su "skočile" na virtualnoj društvenoj ljestvici, zadnjih 20-ak godina, na bazi "uspjeha" na brzinu, kurseva od 5 dana, "usavršavanja od 2,5 dana, neučenje telegrafije...
Redovno smo od tih i takvih "lumena i laureata" proglašavani staromodnim, zaostalim, "kočničarima napretka kod mladih", i ko zna šta još .
Naravno da je istina dijametralno suprotna. Protiv smo povijesnih, tehnoloških i inih falsifikata, štancanja operatora, potrebnih samo za apliciranje za nečija financijska sredstva, dvoznamenkasti i troznamenkast brojevi istih na papiru, od 92' do danas, u stvarnosti, sve stane na prste jedne ruke.
Uzdanički i državotvorni klubovi prednjače.
Sustav se "hrani" tako što daje priznanja stupovima takvog režima, daju novce, uspinju se na društvenoj ljestvici, za što, falše rezultate, i falsifikate.
Taj će se sistem, sam od sebe raspasti, no mi smo prestari, i predugo čekamo da to doživimo.
Oni "mladi" koji su trebali biti lučonoše progresa, napretka, i suštinskih promjena, su već preko 20 godina na društvenoj sisi, revolucionarna oštrica je otupila, a oni su postali dio okoštalog sustava kojeg su trebali promijeniti.
HZTK je jedna (odavno) prevaziđena struktura, iz doba real-socijalizma, koja je uspjela opstati u društvu , tipa ovo hrvatsko, na račun starih struktura vlasti, nezamjeranja, nepotizma, falsificiranja rezultata...
Hrvatskom društvu nije potreban distributor društvenih novaca, na državnom , županijskom, i općinskom, ili gradskom nivou !
Ta hidra prvo (na)hrani sebe, debelo se nafatira, a onda hrani mrvicama napaćene klubove Narodne tehnike na izdisaju.
Tu se priča tek otvara, i to je početak jednog divnog (ne)prijateljstva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja