Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Wed Apr 12, 2017 11:35 am

Imam i ja više staža atroke ti !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 12, 2017 12:20 pm

Šta ti misliš, da radnike sa 40++ efektivnih godina staža ne urta svaki put kad vide ove sa 10 do 15 godina staža, di se kurče sa (za hrvatske prilike) visokim penzijama, malo in 5 do 8 tisuća kuna, ne znaju od obijesti šta bi ?

Normalno, uvale se u neku organizaciju, od Crvenog križa, nadalje, i tu pametuju, do besvijesti. Sad će prike, iz Osijeka, samo što nisu... Oće li moj "prijatel" konačno dobit taj jednoslovni sufiks, ili neće ? Šta se čeka ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 25, 2017 9:21 am

http://www.hamradio.hr/

Kad otvoriš gornju stranicu, vidiš koliko ima nepismenih oko nas. Odavno su softveraši napravili, i pustili u pogon novi design HRS web naslovnice, ali tamo, od prvog dana, pa i danas stoji riječ ASSOICIATION, koja u engleskom jeziku jednostavno ne postoji ! Naravno da je ispravna riječ association. No , za to treba imati lektora, korektora, dužnu pažnju, i pročitati prije pritiska na tipku enter.

Ali da nepismenih ima worldwide, svjedoči i činjenica da je na naslovnici popularnog dxsummit.fi stalo, u 2015. i 2016.g., preko godinu dana riječ infromation, i, niko da trzne.

O jeziku, rode da ti pojem...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 25, 2017 11:57 am

A šta ću gledat..dosta mi je i ovog sranja na poslu 8 uri. :x Fali mi mira i spokoja, ništo zdravlja i pinez.Jebe mi se za sve više !!!!!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 26, 2017 2:20 pm

Ispravili su, znači, čitaju....

Davno , prije DR-a, je bila jedna beogradska serija koja je imala za lajtmotiv pjesmu, koja je išla otprilike ovako :
Ko malo misli, malo i zna, ko ja, ko ja, ko ja, traži da mu život da, manje rada, više sna, kaži ako znaš, šta je život naš...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 26, 2017 5:34 pm

Za neku stvar je sve kad nemaš potporu natpolovične većine.A ovi naš narod navika mučat ko onaj red svečenika,neznam kako se zovu.Imaju zavjet šutne,tako nešto.
Njih razunin ali narod NE!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 26, 2017 6:00 pm

Dobro je govorija doktur Vrane, od gusaka u magli, do stoke sitnog zuba...
Nažalost, tako je kako zboriš, ljudi su stado, povodljivi, lijeni razmišljati, uvijek čekaju da neko drugi digne revoluciju, da bi oni uživali blagodati nakon završetka iste.

Ja ne trebam natpolovičnu većinu, jer se za ništa ne kandidiram, ni u hobiju, ni u politici. Kad sam se pokušao kandidirati za mjesto u IO (prvi i jedini put u neovisnoj Hrvatskoj da je netko išao s prikupljenim potpisima najmanje 5 klubova), odma je uslijedila kontraakcija druga Gorana i druga Emira, sve u cilju omalovažavanja lika i djela, i minoriziranjem važnosti kandidature.
Na zadnjoj izbornoj skupštini, u prvom glasanju za NO sam imao potrebnu većinu, odma su reagirali UDBA-ši, preglasali za ponovno glasanje, "uvjeravali" neodlučne da glasaju protiv, i, rezultat je poznat.
Ne jednom sam rekao, pobijedili smo u ratu, u miru smo pobijeđeni.

Ti, i takvi dan danas kolo vode, i "misle" umjesto lijenih zastupnika, koji su lijeni mislit, a i nemaju su čime, jer, naučno je dokazano da možđani atrofiraju ako nisu u treningu. Osobno poznajem zastupnike u skupštini HRS-a koji već petnaestak godina( a možda i duže?) tamo odsjede, dižu ruke, nikad nisu diskutirali, podnijeli pismeni ili mail prijedlog, komentar, sugestiju.
Neodoljivo me podsjećaju na penziće u bivšim Mjesnim zajednicama, koji su se tamo okupljali radi toga što je bilo toplo, igrali su šah, žene im nisu kvocale poviše glave, jeftina "zidaruša"... Podsjeća li te to na društvene prostorije CBM-a, ili, možda , AKL-a ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 27, 2017 8:10 am

Naravno da me podsjeća.Ljudi su amorfna masa,totalno obezglavljena,nemoćna i promislit o nećemu a kamoli poduzet nešto da se stanje promijeni.Svaka promjena je dobrodošla pa usudio bih se reći i kad nekad ode ukrivo.Sve je bolje od ove učmalosti,nerada,linosti zastupnika.Ko je te ljude izabra neznam ali da su niš korist i samo poslušni dizači ruku to sigurno.Neću reć da su pijani ili na lakim drogama ali da su inertni to je jamačno tako.Vrlo vjerovatno da su neki i instalirani.Jer ništa se ne događa slučajno,pa nisu tamo s Marsa pali.
Sićam se tvojih kandidatura i svih događanja oko nje.Ova dva druga su ti zakuhali kašu ali nemoj biti naivan pa promislit da su samo njih dvojica.He,znam ja malo više nego što svi vi mislite. ;) A tvoj IQ je veći od mog i nije ti teško shvatit kako,što i zašto.Ali nije sve za pisaniju ovdje.Reka san ti da ću se zaletit doli oli u Bol jedan vikend jer ih sada imam,nać se na marendi ili ručku i o svemu na tanane.Jer ovaj zna koji vitar i odakle puše !
Znaš i ti,normalno ali lipše je u dvoje malo pročakulat.Meni a i tebi je kristalno jasna situacija oko Saveza ali nažalost ima određen broj ljudi kojima i nije posve jasna.Tu je bilo prikoviše laganja,podmetanja nogu ne samo tebi,razumije se.Pa i sad to rade.I na kraju imamo kolege koji su pustili sve cime da brod plovi dok se ne nasuče na koju hrid.Oni to kažu "neka voda nosi".A upravo mi to nije jasno i ide na nerve.Ka da je ovo Savez RA Sj.Koreje a ne naš,Hrvatski :?: Taj dio članstva mudro šuti i čeka rasplet situacije.I uvik misle da će vječno Koki,Reni i ostali "bedaci" kritizirat aktualnu vlast i podmetat svoje obraze i leđa.
Sve ima svoj početak,vrhunac i kraj.Svi vi koji podupirete ovakvo stanje automatski ste i sukrivci za njega.Uvijek ponavljam.Rimsko Carstvo nisu razorili barbarska plemena već domaći izdajnici i urotnici,iznutra.

Et,tu Brute? :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 27, 2017 9:50 am

samo poslušni dizači ruku to sigurno.Neću reć da su pijani ili na lakim drogama

Droge nisan nikad spominja, iako se neki ponašaju ka da su na nečemu. Alkohol spominjem, brojija san butilje maksuzije koje su se praznile, a logistika je dovlačila "popunu" ! Kome koriste polupijani, ili netrijezni, kako hočeš, zastupnici ? Pa upravo onim snagama koji žele nešto na brzaka progurat, po načelu APP (ako prođe-prođe), ali , u kombinaciji s maksuzijom, tu se išlo na sigurno.
Ponavljam, rukovodna garnitura je zatvorila oči na alkoholiziranje na izbornoj skupštini, a svi su indikatori da su oni i "okuražili" dobavljače brlje, naravno, u svom interesu, iz naprijed napisanih razloga.

Rimsko Carstvo nisu razorili barbarska plemena već domaći izdajnici i urotnici,iznutra.

Rečeno sam ja stoput navodio, i opet ću. Povijest, majka svih nauka i učiteljica života, nas uči da se svaki diktatorski i nedemokratski režim urušio iznutra . Samo bedaci to još nisu shvatili. Vrijeme je na našoj strani.

I još nekoliko riječi o članovima, i članarinama. Što napisah da ova, i ovakva HRS vlast opstaje samo zbog potpore klubova s članovima koji mogu stati na jednu ruku, istina je , koja se svakim danom sve više potvrđuje.
Njima odlično pašu ovi klubovi na FER-u (1), Garešnici i Tršću (2), i nizu klubova sa po 3, 4 ili 5 članova, od OiV-a , do Ozlja. Tu je manipulacija i presing zastupnicima , jedan na jedan, sigurne pare od grada Zagreba, samo budi poslušan, diži ruku kad i gdje ti se kaže, i čkomi.
Ne talasaj.

Jučer sam razgovarao s predsjednicima dva kluba gdje je DPZ uplaćivala lovu za programe, a oni od te love plaćali članarinu za nepostojeće članove. Zašto, to i pizda zna, da bi bila jedna, ili dvi ruke više u ariji, za nezamjenjivo doživotno (ruko)vodstvo.
A šta ćemo s onima di ih je na spisku 40, ja u neovisnoj Hrvatskoj čuo JEDNOG, i taj jedan otiđe , preko sezone, radit na Elafite ? I niko ne odgovara za članove okruga Potemkin ? A trebao bi, da smo pravna država.

O Peri više neću trošiti riječi. Sve su mu rekli prije 10 godina, 18. studenog 2007.g. Da je pametan, ka šta nije, ne bi izviriva iz mišje rupe. Ovako će se, ka malo dite, opet izasrat, i razmazat po sebi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 01, 2017 1:28 pm

Hladni pogon HRS-a je preko 400.000 kn. Zamisli koliko klubova bi imalo podmireni hladni pogon s tim sredstvima (a ta sredstva su očito raspoloživa za radioamaterizam).

Ovo je danas napisa član NO HRS-a, Ivo 3TY, iz Zadra.
Dragi Ivo, samo plaće, doprinosi i naknade, 349.700 kuna. A di je sve ostalo ?

67.000 kuna za organizaciju 5 kampova. Pet Obrovaca, jedan žešći od drugoga ! Nikakva korist.
21.000 kuna organizatorima ARG natjecanja u RH.
Izlet 2 osobe u Njemačku, IARU R1 16.500 kuna.
Izlet u F-hafen 18.000 kuna.
Sudjelovanje juniorske ARG reprezentacije u Litvi 4.000 kuna.
Sudjelovanje kadetske ARG reprezentacije u Slovačkoj 20.000 kuna.
Sufinanciranje lokalnog derneka u Osijeku 6.000 kuna.
Sufinanciranje ZRF-a (!!!!!!) 10.000 kuna.
Održavanje D-star repetitora 63.300 kuna.
Časopis koji ne postoji 25.000 kuna.
Skupština HRS-a, sjednice tijela upravljanja i nadzora 25.000 kuna !!!! Ivo, jel to po tebe šalju taksi u Zadar ?

Moga bi ovako do Sudnjeg dana. Je li vam ovo dokaz da je nešto ovako mogao izglasati samo pretežito polupijani skup osoba u D-12.

Je li se itko zapitao, osim moga "prijatelja" Marijana iz Osijeka, gdje je osnovna djelatnost, KV i UKV primopredajni rad i konstruktorstvo, i koliko je za njih izdvojeno novaca ? Kraj gornjeg bahaćenja, oni traže sponzore za jedino međunarodno KV natjecanje 9A CW C, nemaju bidni za pehare, plakete i diplome...

U kojem smo mi Savezu ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK