by 9a2jg » Mon Apr 10, 2017 2:09 pm
Razgovara san, od neodržane skupštine, do sada, sa preko 30 ljudi, radioamatera, o nastaloj situaciji. Bez da su se dogovarali, svaki je rekao istu riječ : Sramota !
Ne tvoja i moja, ni običnog članstva, nego ovih što se kurče da su neko i nešto, oblače majice i trenerke SRKVS, 9A0HQ , 9A0HRS, i ništa se ne srame ! Jer, ono što nosiš, nosiš na diku, a upravo ovi koji to nose bi se trebali sakrit u mišju rupu, i ne izlazit, do daljnjega, ili, dok se drugačije ne naredi.
Evo ti samo dvije, životne, situacije, za ilustraciju mojih riječi.
Na prošloj izbornoj skupštini, u studenom 2016.g. , sam dao prijedlog da se postojeći IO ne razriješi, nego da im uskratimo razrješnicu, i nek rintaju, dok ne isprave krive Drine, što ih sami iskriviše. Ispred mene sjedili Mark i Zlatko, odma su me, bez riječi, krivo pogledali, jer su i oni bili među prozvanima. Naravno , moj prijedlog nije prošao, a Marka izabrali za podpredsjednika ! Znači, tijelo u kojem je bio je radilo loše, ali on je avancira !
Ovo samo ima na brdovitom Balkanu.
Desetak minuta poslije, kad se glasalo (muljalo) o izboru članova NO, njih dva su prvi digli ruke protiv mene. Nisam im zamjerio, jer su baš ta dvojica uvjerili sami sebe da rade dobro, ni satnija Kokija ih ne bi mogla razuvjerit.
Prije skupštine je bila previđena radionica. Nigdje niko ne napisa da li je bila ? Ja sam, odavno, postavio jednostavno pitanje, kako može i smije obična službenica držati takvu radionicu ? Ako je iko treba držati, onda je to tajnica, ili, možda, specijalizirana i za to educirana osoba. Niko mi nije znao (ili htio) odgovoriti.
Sama situacija se "uklapa" u glasinu da predsjednik stalno bjesomučno traži načine da joj poveća plaću, pa šta košta (članove i klubove) da košta !!!!!!!
P.S. Šta bijaše s lisnatim ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja