QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Sun Mar 19, 2017 10:26 pm

Neznaju antikristi da je grijeh LAGATI ! Ali kazna kad-tad stigne.Na kraju sve dođe na naplatu.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 19, 2017 11:03 pm

U ovom slučaju ne lažu ! Rijetkost, ali i to se događa !

Oni, zaista, nisu nikad obećali vratiti QSL ormare, i handling QSL-ki, u prostorije HRS-a, u Dalmatinskoj 12 !

Zašto nisu ? Zato jer bi ih oni , i gledanje osan uri (minus Dolac i okolni trgovi i butige) u njih, STALNO PODSJEĆALO što nam je osnovno poslanje, i zašto smo se udružili !
Zato, jer bi tajnica i službenica to obavile, da rade svaka , samo po ure na dan ! Tajnica bi onda i upoznala QSL kartu, iako je položila sa 100 % točnosti ispit.

Iz istog razloga, zašto nema QSL ormara , vlasništvo Saveza, nema ni KV i UKV uređaja, opreme i antena. Jer bi ih podsjećali na osnovno poslanje Saveza !
Laž je, koju su proturali zadnjih nekoliko predsjednika, da HZTK ne dozvoljava povrat antena na krov ! Istina je, kao i uvijek, dijametralno suprotna, uređaje i antene NEĆE tamo radioamateri, koji obnašaju znatne dužnosti u Zagrebu, i stalno vleču konce iz sjene.

Da su tamo QSL ormari, i uređaji, došli bi i ljudi, ne bi našli nikog, zamisli čistačica Marica Hrdalo bi rekla gostu da nikoga nema, da je, rečimo, tajnica na Dolcu, a službenica u Estoniji, QSL-ki nema, sad je Hamsphere.

To je za Hrvate. Da dođe Amer, odveli bi ga na Jarun.

Ajmo se vratit na početak, jer, u početku bijaše riječ...
Zašto smo Vincek i ja namjeravali vratit QSL ormare, hendlanje QSL-ki , uređaje i antene u D-12 ? Da to opet bude mjesto gdje će se nalaziti operatori radioamateri, jer to je NJIHOV Savez !
Ovo, u što se pretvorilo, odbija svakog istinskog radioamatera da dođe tamo. A to je njima i cilj. Faza 1.
Faza 2 je razjebat klubove, što je Uzdanica točno primjetio.
Faza 3 je , kako kaže prorok, razdijeliše haljine njegove, a za odjeću baciše kocku, čitaj, hrvatski, latinica, prešutno izvršiti razgraničenja feuda, i materijalno tehničkih sredstava.

Zadnjih mjeseci se na dalekovidnici, i društvenim mrežama ponavlja mantra : Zlo zavlada, kada dobri ljudi ne čine ništa !

Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 21, 2017 2:36 pm

Eno, međusobno se obaviještavaju da su im (mukte) QSL-ke na plastificiranju. Njima jesu mukte, ma to je od novaca SVIH članova koji plaćaju članarinu ! Lako tuć tuđim ku...m po drači...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 21, 2017 8:43 pm

IO HRS-a je davno donio odluku da će za svaku prigodnu 9A70 pozivnu oznaku tiskati 1.000 qsl karata.

Kartu čitaj, i seljaka pitaj. Kako neki misle da ja nemam pametnijeg posla nego mućati po ustima što neko privatno radi.... Moš mislit !

P.S. Dokumenti za izgradnju Jaruna i Doma tehnike su javni dokument, i dostupni su svakome. Tamo lijepo piše da će biti dostupni, citiram " svim članovima Narodne tehnike Hrvatske". Od kada to Ameri jesu, a Hrvati nisu ?

P.S.2 Ja sam dao prilog za crkvu Sveta mati slobode, na Jarunu, čisto sumnjam da je iko iz Zagreba dao i lipu za , recimo, konkatedralu svetog Petra u Splitu.

Pametnom, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 22, 2017 6:38 am

Sinoć san tija, na miru, puknut S21ZEE, na 10 , lipo se čuja...

E, ali meni vrag ne da mira, i napišen prethodni post. Majke ti božje, nije mi presta telefon zvonit ! Vele mi ljudi, citiram, "pa kako to nisi zna odgovorit pametnome Dadi, da je on ustao protiv dostupnosti Doma tehnike radiooperatorima u Hrvatskoj, zato što sam oglašava rentanje DX lokacije" !

Fermajte ljudi, smirujem ja situaciju, to su dvi totalno različite stvari. Čovik je nešto izgradija, uložija, pretežito je neiskorišteno, tija bi bar jedan dil vratit, razumin ga, neka mu je sa srećom...

Ono drugo, je sistemski zajeb, i zajeb SUSTAVA, koji dopušta, prešutno, da nešto društveno, bude privatizirano, i postane više privatno nego da to stvarno jest, te da njime upravlja, i koristi se, doslovno šačica ljudi.
Ima i gore od toga.
Čovjek ne može doći u SVOJ Savez, i odraditi vezu ! Zašto ? Jer su "radioamateri", koji su sve, samo ne to, mic po mic, makli sva obilježja radioamaterskog sporta iz tih prostorija, i zgrade. Počelo je s antenama, uređajima, do QSL ormara. Jedino se zna gdje su oni. Za ostalo nema pisanog traga, a usmena predaja šteka.

Ka i Hrletov excel.

Ali, to nije sve.
Upravo ti i takvi, su bili prvi za ukidanje obvezne telegrafije, uvođenja sintagmi CB radioamater, i ARG radioamater, te pokušaj ulaska Hamsphere-a na mala vrata. A vi ih i dalje častite imenima tipa RA časnik za vezu i slično. Izgubiše putem i uvrštavanje radioamatera u nacionalnu klasifikaciju hobija, i - pojeo vuk magare ! A vi ih i dalje slušajte.

CB-aši potpisaše ugovore za RMZO, predsjednik nije ni trznuo. Jer radi u DUZS-e. Koja je (odavno) rekla da ih ne interesira možebitna uloga RA u njihovim programima. Pošteno, do kosti. I transparentno.
A Đuka i dalje vleče peneze za svoj Savez. I član je HRS-a. Zbog one kovanice, koja na svijetu postoji samo u Hrvatskoj, CB radioamateri.

Teta Violeta, čudo jedno.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 22, 2017 10:19 am

Ma to je sve u kurcu.I taj DUZS.Neka vide šta su i koliko RA u U.S.A.odradili nakon Katrine ! Dobili puste uređaje jer su to i zaslužili.
Ali kad je tako onda me niko ne zove kad idući put zarati,bude potres ili koja druga pizdarija.Past će i GSM veza.Barem na neko vrime.Više tada vride dva vokca na dvi čuke nego sva ta high-tech čuda protiv kojih nemam ništa(učinkovito).
Seronje u savezu su dosta tu krive za ovakovo stanje ali i ne samo oni već i inertno članstvo koje ŠUTI.Hrvatska šutnja koja nas je stalno ukopavala.Povijest se (nažalost)ponavlja.Umjesto da smo u društvu prepoznati,prihvaćeni i cijenjeni mi smo marginalci,oni koji smetaju na radio,TV.radimo probleme pučanstvu.
Tako i nam i treba kad imamo pimele u rukovodstvu. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 22, 2017 3:49 pm

Učinilo se zeru veza i za CBM. Vidili drugovi, iz bratskog gradskog kluba da AKL ima na svakoj od ovih ekspedicija po nekoliko slotova, pa nisu mogli s manjim. Kad je već uzeja spisak potrebnih meceni, mere par i za CBM.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 22, 2017 7:54 pm

Pa majku mu staru valjda u tom CBM-u ima jedan sposoban operator učinit par DX veza :?: Oću reć,bez ičije pomoći.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 23, 2017 7:18 am

Znači, zaključili smo, HRS (HZTK) je štampa svakome ko je tija uzet 9A70... znak tisuću komada mukte. Ako laže Koki , ne lažu dokumenti. I Ivo napisa...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 23, 2017 8:44 am

VIŠ, DA SAN TO ZNA BIJA BI VAZEJA ZNAK. ;) AGENT MI NIJE JAVIJA.

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK