A ako si zaista mislio ozbiljno ajmo se lipo onda dogovoriti. Ti skupi "sve nas" ČČHSPČD pa idemo rješavati probleme, problem po problem. Evo, predlažem da za prvu akciju ovaj vikend dovedeš ekipu (bar njih 200-300 ako već ne mogu doći "svi mi") kod nas na Ćelavac ili Mihovil pa da konačno dobijemo funkcionalni repetitor. I to onaj koji podržava, uz staru dobru analogiju i sve trenutačno aktualne digitalne modove. Ne zaboravi ponijeti spektralni analizator i ostale potrebne instrumente i pribor.
Dobro, ovaj vikend je WPX pa je možda bolje da se dogovorimo za sljedeći vikend. Nije zbog mene nego zbog par tisuća drugih 9A hamova koji će sigurno raditi.
Evo, ja ću donijeti litru soka. Nadam se da će i moj klub moći donirati nešto. Barem jedan sendvič. Za jednu osobu.
Predlažem da dođe i tajnica pa da izdiktira administrativnoj djelatnici u zapisnik što se radilo i da obje vide malo sunca i udahnu svježeg zraka. Onako zatvorene u četiri zida će nam se razboliti pa nam neće imati tko raditi puste poslove.
A mogu i odraditi prvu vezu preko repetitora. Međusobno. Uh, sad sam se sjetio. Ne mogu. Tajnica nema radio dozvolu.
Onda drugi misec idemo svi zajedno u savez malo srediti dokumentaciju. Čujem da su se neki papiri pogubili pa da ih pronađemo. 2000 pari očiju sigurno bolje vidi od 2 para, zar ne. A i da malo zbrajamo i oduzimamo brojeve. Donirat ću jednu pravu zbrajalicu za računovođe pa ćemo možda dobiti i prave brojeve ispod podvučene crte.
Triba i obrisati prašinu te uredno složiti sav inventar u staklene vitrine. Nek se vidi raskoš opreme koju imamo.
Onda treći misec idemo do QSL managera. Čujem da je zatrpan QSLkama koje treba razvrstati i zapakirati pa da mu malo pomognemo. Miljenko mu sigurno može isprintati iz nove HRSove aplikacije i ažurne baze članova naljepnice sa adresama klubova pa da ne mora više jadan ručno ispisivati (ponekad krive) adrese na kuverte.
Možda mu može isprintati i adrese QSL biroa po svijetu pa da ne stoje odlazne QSLke kod njega predugo. Stalno kuka kako mu je cijela kuća zatrpana QSLkama pa da mu stvorimo bolje životno okruženje.
Predlažem da dođe i tajnica pa da izdiktira administrativnoj djelatnici u zapisnik što se radilo i sastavi izvješće kako bi konačno saznali koliko uopće tog QSL prometa ima.
Ima toga još ali moram ići raditi pa ne mogu sada nastaviti. Ionako je sljedeća akcija tek četvrti misec. Osim ako ne misliš da bi bilo dobro da idemo svakih 15 dana. Ipak je tih problema hrpa pa da ih što prije riješimo. Svi mi. ;D
Nisan ja zaludu prvi diga ruku za našega Ivu, da bude u NO-u ! On piše post u 02:23 , kad zna da drug Džugašvili u to vrime spava, ka top, izmoren svakodnevnim KV natjecanjima.
Tipično za aktivnosti naših SKOJ-evaca, upoznaj neprijatelja, da bi ga lakše potukao.
Kako mi jučer reče prika, SKOJ-evci su uvik radili u trojkama, pa i NO ima tri člana.
Dakle, nisan ja ovo obisija zbog nečeg novog iznesenog, nego stoga što ovoj tekst neće dočekati sutrašnju noć, na HRS forumu. Sigurno, ka u SBER banci.
Ajmo ispočetka, naš Ivo je obuhvatija sve aspekte nerada u HRS-u, nemam prigovora. Prigovaran mu jedino što spominje sok, a imamo vrhunske i isprobane dobavljače za kaštelanski crnjak, i mehku slavonsku rakiju. Isprobano, na skupštinama, marginama istih,, i pobljuvanom hotelu u Kraljevici.
Pregovaramo s našim kapetanom Plastična puškica, da nam ustupi fotke s zadnje skupštine, da se utvrdi točan broj boca, i konzumenata, jer su me na 3.700 špotali da prikazujem veći broj ljubitelja žestice nego je to stvarno bilo.
Ljudi, wrong, jer da je to tako, kak vi velite, onda bi situacija bila opasna, onda bi to značilo da su konzumenti teški alkosi, a takvih u nas nema.
Nije mi drago što Ivo piše o (ne)djelatnim ženskim osobama. Počeja je , svojedobno, drug Goran, s izrazom "profesionalka", odma su počele grube konotacije, asocijacije i zajebancija. A to nije lipo, sprdat se sa bidnom osobom koja ima 4 puta veću plaću, nego ja penziju, za 44 godine rada.
Ajmo postić općenarodni konsensus, nemojmo više pisat o njima, i njihovom (ne)radu, ako tako nastavimo, nećemo nikada dobiti materijale za izmjene i dopune Statuta. A ostale materijale smo, i do sada, sami printali.
Nije lipo spominjat tajnici da nema Dozvolu za rad. Nije je ima ni Puki, pa mu to niko nije nabiva na nos, e...
Osobno, nisam čuo nikad ni službenicu na opsegu, ali kažu da ima dozvolu, iako se u prvim obraćanjima na HRS web naslovnici nije dalo zaključit da zna koji joj je znak.
Dokumente Ivo nemoj spominjat, to ionako nije njihov resor, doće do Zagreba naš dobri drug Goran, on je sve ostavija u redu, kad je zadnji put vižitava arhivu. Biće to došli unutarnji i vanjski neprijatelji (kad nije bilo nikoga na porti u D-12), pa razbucali sve, nisu radili sistematično, ka on.
Šećer na kraju, ZNA SE, QSL-ke.
Ivo dragi, nemoj spominjat QSL-ke, jer onda moran svakome aktualnom prešidentu reć da laže. A to nije lipo, sjedina, ili prošarane glave, a ja mu moran crtat, da laže, i kola maže.
Rečimo, ja dođen na skupštinu, vidin Marinka, pozdravin ga, ali on ne daje ništa. Poslin , vidin, nekima ipak nešto daje. Ne konoplju, iako su se neki ponašali ka drogirani, nego QSL-ke. Znači, da san ja jedan konzekventan, oću reć odgovoran čovik, ja san odma ondje mora napast, ne Marinka, nego budućeg predsjednika, jer laže, ka i svi prethodnici, da će QSL manager dilit, na skupštini i na Jarunu.
Dili, ali samo onima koji ne pišu javno, kritički, o radu QSL biroa.
I još jedno slovo, pa ću (za sada) fermat, opet ti Ivo o neimanju podataka o fizičkom obujme QSL handlinga, rijetkom slanju na svjetske QSL biroe...
Nemoj, ja podastro dokaze da je 10 puta gore nego prije, samo sam navuko bijes na sebe.
A što se godinama protura priča da je, citiram, "zatrpo kuću QSL-kama", to je riješivo u jednom radnom danu. Vratite QSL ormare vlasniku, gdje im je mjesto, i pokažite službenici i tajnici kako se razvrstava, i pakira. Namjerno sam prvo stavio službenicu, ona ima dozvolu za rad, pa će pokazat tajnici.
Ma, i tajnica može nju nešto naučit. Prošla je ispit za P razred s 100 % točnosti. Jer je Puki bio u komisiji.
Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja