by 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 7:10 am
Nisan ja ni spominja namjeru, samo kako je mali svit, sve se čuje... Tako i susid sa bliskog škoja ga ima na 7 CW , a ne zna telegrafiju. Zato ima mobitel. Nije jedini...
U Bolu se najbolje čuja svaki dan, od podne i po, jedan, pa do tri ure, LT. E, ali oko dva bota bi (valjda) iša na marendu, svaki ubogi dan, a kad bi se vratija onda bi redovito bilo CQ ASIA ONLY ! Nema veze šta je bilo jedna veza, pet minuta, taj inat je bio da se zadovolji neka forma.
A, dokle će durat ? Za moju generaciju, i mene osobno, šta je stotine puta kupova sklopove i komponente u vojnoga Buka , di je sada poljudska ljepotica, upoznava tehniku drugog i korejskog rata, to je više od hobija. To je jedan život, koji ide svom neumitnom kraju. Mi nismo rasformirali klubove, nego suprotno, osnivali ih, sekcije, udruženja radio klubova.
Na žalost, dođem nakon 45 godina, nemaš koga sresti, u Korčuli, Veloj luci, Visu, Hvaru. Ljudi se povukli u sebe, a aktivnosti nema. Kumovi takvog stanja su u HRS-u, ali to je neka druga tema...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja