by 9a2jg » Sun Feb 19, 2017 12:49 pm
Reni, svi operatori, koji su nešto vridili, su bili uključeni u vježbu Podgora 72'. Pavišića tamo nije bilo, kao ni ijednog RA iz Supetra. Milnarani su bili, po osnovu pripadnosti RK Marjan (PPS), aktivno uključeni, i bili su na Knežeravni, u pomoćnom centru veze. Mihovil i Ivo su, fala dragom Bogu, još živi, i pri zdravoj pameti, i mogu ovo sve posvjedočiti, od riječi do riječi.
Kompletan aktivni sastav AKL-a i CBM-a je bio uključen u vježbu, s naglaskom na učesnike vježbe, godinu dana prije, Sloboda 71'. Zna se ko je bio, na obje vježbe u komandnom kadru, rezervni kapetani prve klase, od "doajena" , nadalje...
Izraz "Banjičari" kojeg redovno i stalno rabim, ne koristim u negativnom kontekstu, nego samo da ispravno označim skupinu osoba koja je, upravo zbog sposobnosti (operator's skills), bila predodređena, od strane predsjednika kluba, za daljnje školovanje u ŠRO veze.
Ne jednom sam napisao da sam imao ludu sreću što mi je upravo jedan član CBM-a, Banjičar, bio pretpostavljeni u 114 br. HV, na prvom mjestu čovjek, zatim stručnjak, i na kraju, dobar organizator. Svaka bi ga vojska poželila, politički neutralnog, poštenog, i savjesnog.
I u AKL-u je bilo oko 20-ak Banjičara, u periodu od 1965.g. do 1991.g., različitih subspecijalnosti, većinom odličnih operatora, i dobrih tehničkih i komunikacijskih stručnjaka.
I , na kraju, ne čudi me što se opet okupljaju na jednom mjestu, ali to je jedna druga, veoma zahvalna tema, ali ne za ovaj forum.
U par navrata napisah da je RK Marjan jedini "vojni" radioklub, od ukupno 4 , koje su pokušali "stručnjaci" JNA oformiti u Splitu, da zažive.
Pomagali smo im, gdje smo stigli, mogli, i oni trebali, na kraju nisu nas lani zvali ni na 50-godišnjicu kluba. Pomogni sirotu, na svoju sramotu.
Nedavno sam napisao da sam bio primio tel. poziv njihovog člana, i člana IO-a HRS-a, odmah nakon skupštine, da se nađemo, razgovaramo, i dogovaramo za boljitak radioamaterizma u Dalmaciji. Kako onda, tako sada. Očito je naša bolje (jedine) kompanjone, u uzdaničkom klubu CIG. Sretno mu (im) bilo...
Ja mogu (javno) dokazati da oni rade protiv interesa radioamatera u Dalmaciji, oni suprotno ne mogu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja