Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Feb 14, 2017 8:42 pm

Evo nam, za Valentinovo, HRS vrhuška daruje novu najavu, za ARG kamp ! Ali, kao što napisah desetine puta, nisu krivi oni, nego neliječeni alkoholičari, što im dizaše ruke ZA, na skupštini.

Danas, na HTV-u rekoše da u Zagrebu ima 250.000 liječenih alkoholičara ! Ne rekoše koliko ima nikad liječenih ? To ja sve ne vjerujem, strana propaganda !

Najžalije mi je što mi imenjak iz Karlovca uslika samo prvu (popijenu) bocu loze na skupštini. Kad se to skuži, sve izglasane odluke su "shvatljive", iako su uperene protiv radiooperatora i konstruktora u Hrvatskoj. Kampovi ovakvog tipa, koje plaćaju našim novcima, su samo jedan od dokaza moje tvrdnje.

Nego, ne pišu da li su potpisali (udeverane) ugovore sa OiV-om ? Pitaću druga Gorana, on sve zna, on je iša sa Maton u Beč.

Ima još, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 15, 2017 9:39 am

Da su to ka oni drugovi ća su prije bili bila bi mila majka prema ovome sada.Ovi "reformirani"drugovi gledaju isključivo sebe i tu je kraj priče.
Nije njima stalo ni do klubova ni do članova a ni do Saveza.Stvore se kružoci i ko ne pleše po njihovom taj biva šikaniran,na margini događanja,proglase ga crnom ovcom i čudakom.To ti je ono šta narod veli divlji potjeraše pitome.Da im je stalo do članova onda se nebi nalazili u ovakvoj situaciji,kako članovi tako i Savez.Oni su svijet za sebe a poveznica sa bazom,članstvom skoro da i nema.Ljudi plate tu članarinu,kako ko a i to štekće.
Neki nemaju podmirena davanja ni prema HAKOM-u a aktivni su na bandovima.Ima svega.Sve su to UNLIS postaje.Nered,nered,ogromni nered.Da se sve ovo događa u Afganistanu,zemlji u stalnom ratnom stanju još bi i shvatija ali u jednoj europskoj zemlji,uz to i članici EU to je nedopustivo.
Jeli to put u svijetlu budućnost? :roll:
To te ja pitam.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2017 1:46 pm

Ma di si, od svih mogućih DXCC zemalja baš uzeja za primjer Afghanistan ! More bit da ti je bija na pameti AP2AUM, ili njegova QSL-ka, ako ćemo se zajebavat...
Evo ja držin u ruku prvu QSL-ku šta san je dobija 1969.g. iz Afghanistana, YA2HWI/1. Amer Peyton legalno radija, ja posla direkt, on uzvratija, ka po špagu...Nije bija na tečaju od 5 dana...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 15, 2017 3:14 pm

AP prefiks je za Pakistan,ne za Afganistan.Radija san ja Mojsu 9A6W od tamo.I dobija san njegovu QSL-ku.Full color.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2017 4:11 pm

Uzeja san krive očale, sri...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 15, 2017 5:23 pm

Ma sve OK.Uzeja si jedan za drugi.Mojsa je radija u 7 misecu 2011 oko 700 veza ako san dobro zapamtija a znak je bija AP2ARS.Sićam se da me slabo prima jer je ima tamo nekakve smetnje.Veza na 18 CW.Ubra san ga u "svemogući" DXcluster i nekako uz Božju pomoć uspija dozvat.Phone nebi išlo,naravno. ;)
Nije mi to jedina veza ni QSL-ka iz Pakistana.Ima ih...

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2017 5:34 pm

Redovito san radija, u sedamdesetima, AP2KS, i dobija od njega karte, bez problema...

Ne valja nikako. Kad staviš krive očale, jedno misliš, drugo pišeš. Sad, kad san stavija prave, opet ne valja ! ;) Gledan tastere, sjećanja naviru... J-48 nan je bija u laboratoriju AKL-a, mnogi su se naučili kucat na njemu, pravo školski... J-37, donija san ih više iz VP u Kninu, nego šta su ih mogli odnit doma... A oni engleski, W.T.8AMP No.2 MK III , ima "caka" po kojoj se nepobitno zna da je AKL-ov, ali ću ti to pustit na PM.

Neka pati koga smeta...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 15, 2017 7:34 pm

TS-1 mi je Drago poklonija a J-37 imam odavno ali neznam kako je doša do mene? Ne mogu se sitit,krečana radi,HI.Sve drugo su ručice i elektronci a u par uređaja su elektronci tvornički ukomponirani tako da samo utaknem ručicu i radim.
Eno na oglasu pusti tasteri od pok.Dakija.Nisu skupi.Pa koga zanima furda nek se maši.A i njegovima će dobro doć koja kuna,bolje nego da svrši u škovace.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2017 9:57 pm

Drago mi je da se ovaj forum redovito čita. Još mi je draži povod. Za sada smo samo na SIN. Dalek put je do OS.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2017 7:07 am

Kako se ovaj forum čita u širem društvu, zove me sinoć jedan moj radni kolega, iz 1971' , pita , kako to ne spominjem tastere TS-4 ? Znan ja zašto je on to pita, jer smo bili zajedno u firmi koja ga je razvila, IRET (ETAS), i od koje je radioklub Ante Jonić (Split) kupio tridesetak komada.
Odgovorio sam mu, kao i za mnoge druge stvari : Brajo, nema, odnilo, raznilo, ko , ne znan !
Znan samo da se, na kapaljku, pojavljuju u središnjem dijelu Hrvatske, nude se na prodaju...
U dva navrata se pojaviše i u BiH, jer je inačica Rudi Čajaveca bila loša.

Kako je zelena bila moja (naša) dolina............
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK